Loading...

2015 Singapore F1 Grand Prix

F1 kisa Padang Singapore

Sinagpore F1 -ajoista vieraskynäilee vloggaaja avomieheni Tom. 

Pitkästä aikaa jotain minunkin näppikseltä. Kirjoittelut jääneet pitkälti Sarin harteille ja oma roolini on ollut teknisenä tukena. Mutta haluan ehdottomasti jakaa kokemukseni Singaporen F1-kisasta! 

Kun suunniteltiin 2015-2016 talven reissua, oli ajatuksena perinteitä kunnioittaen käydä katsomassa Malesian F1 kisa maalis-huhtikuun vaihteessa. Mielentilani oli järkkyä, kun kaverini vihjasi 2016 kauden kalenterin muuttuneen siltä osin, että Malesian GP ajettaisiinkin vasta syyskuussa Singaporen GPn yhteydessä.

Tilanne vaati nopeita ratkaisuja. Olisihan se outoa käydä Aasiassa ilman että näkisi GPn samalla reissulla. Kotona otettiin asia puheeksi, ja tajuttiin ainoan oikean ratkaisun olevan lähteä reissuun sen verran ajoissa, että ehdittäisiin tämän kauden Singaporen GP seuraamaan paikan päältä. Tälle F1-kaudelle tuli siis kaksi GPtä katsottua livenä, Malesia ja Singapore.

P9190153

Oltiin ostettu lennot siten, että tarkoitus oli olla aika-ajo lauantaina Singaporessa, joten päädyimme ostamaan vain kisapäivälle liput. Vaikka lennettiinkin suorilla lennoilla, oli hyvin todennäköistä että väsy painaisi sen verran että ihmishulinaan ei olisi kiinnostusta lähteä.

Lennot ja lähtemiset sitten muuttuivatkin päivää aiemmaksi päälle painaneiden lakkohulinoiden vuoksi. Ja kiitos Finnairille, että lentolippujen vaihtaminen päivää aiemmaksi onnistui todella helposti.

P9190089

F1 kisa Marina Bay

Lauantaina kaupungille lähdettyämme haettiin ensitöiksi omat liput Swissotelissa sijaitseelta noutopisteeltä. Niitä olikin hotellissa useampi.

Yksi piste Singapore F1-kisan omilta sivuilta ostetuille lipuille, kuten myös formula1.com:ista lunastettujen lippujen noutopiste oli samassa paikassa, ja ruuhka sen mukainen. Aasialaiseen tapaan henkilökuntaa oli kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi ja jonot sulivat papereiden kahinassa yhdessä hujauksessa.

Mielenkiintoinen huomio näistä muovikortti-lipuista, ohjeissa mainittiin että lippu on mitätön jos se ei ole mukana sen mukana tulleen kaulanauhan kanssa!

P9180076
P9180070
P9180052

P9180063
Aika-ajot seurattiin illalla joenvarsibaarissa Boat Quayn alueella, suoraan toisella puolella Fullerton hotellia. F1:lle oli pyhitetty pari isoa telkkaria ja olut oli kylmää sekä kallista.

Ilmassa oli ison tapahtuman tuntua, kun formuloiden kiihdytysäänet kaikuivat pilvenpiirtäjien valaiseman kanaalin yli. Kaupungista löytyy myös useampia kattoterasseja, joista F1-kisaa pääsee seuraamaan halvemmalla kuin itse kisa-alueella mutta pitää myöntää, että parhaitenhan kisan näkee televisiosta.

P9180056

20141229_064017

P9190084
Sunnuntaina yli puolenpäivän nukutun yön yli (jetlag maybe yes^^) lähdettiin siirtymään kohti rata-aluetta. Ensisilmäyksellä keskellä kaupunkia tapahtuva kisa oli todella hyvin organisoitu. Suuntaviittoja oli joka kulmassa, henkilökuntaa ja virkavaltaa varmistamassa että liikuminen massassa on selkeää ja turvallista. Kauaa ei tarvinut pällistellä ympäriinsä, kun jo joku vapaaehtoinen oli kysymässä voiko olla avuksi.

P9190082
P9190093

P9190107

Itse alue oli aivan huikea. Palveluun oli panostettu sielläkin todella hyvin. Tutustuttiin pariin erilliseen baaritelttaan, joissa omat musiikit ja ohjelmat, yli 10 hawker-standia takaamassa monipuolisen ruokavalikoiman, ja ennen kaikkea tilaa oleskella missä tahansa.

Meillä ei ollut istumapaikkoja katsomoissa koska ostimme vain kisapäivän liput (halvalla), mutta se ei tosiaan menoa haitannut. Selostus kuului joka kolkkaan selkeästi koska Bon Jovia, Pharrell Williamsia ja Maroon 5 varten pystytetty stage sisälsi 3 jättikokoista screeniä, joista kisasta sai enemmän irti kun katsomossa istuskellessa.

Alex Niemisen sanoin, ei puuttunut kuin Oskari Saaren selostus! Kisan päätteeksi järjestetään vielä mieletön ilotulitus, harmiksemme Padangin alueella ei näkynyt kuin isoimmat tulitteet.

P9190110

P9190155

P9190132

Singaporen F1-kisa on tapahtuma oheisohjelmineen. Malesian GP ei ole tässä onnistunut, ehkä syynä on myös Sepangin radan sijainti kaukana keskustasta, kun taas Singaporen kisa ajetaan juuri keskustan kaduilla.

Kisan jälkimainingeissa esiintyi Bon Jovi, jonka ysärihittejä odotettiin innolla. Harmillisesti herra päätti esittää uutta tuotantoaan, jota kukaan yleisössä ei oikein tuntunut tuntevan.

Tästä tapahtumasta sai paljon huikeita hetkiä ikuistettua, joita on kiva jakaa someen. Jos käytössäsi on paikallinen liittymä, se onnistuu helposti ja oli ilo huomata, että mobiilidata toimi alueella erinomaisesti.

Jos tulevana syksynä pohdit Malesian ja Singaporen kisan välillä, saa meidän äänet Singaporen F1-kisa. Toki suosittelemme piipahtamaan molemmissa, jos tänne asti lentää.

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.