Loading...

Asunnon vuokraus Thaimaassa – 9 askelta uuteen kotiin

Thaimaassa on helppoa vuokrata asunto, lue tästä blogipostauksesta miten se onnistuu

Oletko koskaan miettinyt asunnon vuokrausta hotellihuoneen sijaan? Mikäli tarkoituksesi on pysyä samassa paikassa pidempään, voi asunnon vuokraus Thaimaassa säästää pitkän pennin. Me olemme vuokranneet asunnot Phuketissa ja Chiang Maissa mutta nämä vinkit soveltuvat varmasti läpi kuningaskunnan, ainakiin isoihin kaupunkeihin.

Asunnon vuokraus Thaimaassa – Askel 1

Tutustu alueisiin etukäteen kotona

On helpompi lähteä etsimään kotia, kun vähän tietää missä päin haluaisi asua. Tätä myös määrittää budjettisi. Lähtökohtana on, mitä enemmän turisteja, sitä kalliimmat asunnot. Otetaan esimerkkinä meidän suosikki Chiang Mai. Hinnat ovat korkeat Old Cityssa ja Nimmanhaeminilla mutta kun suuntaa esimerkiksi Hang Dongin alueelle, laskevat vuokratkin. Silti meidän suosikkialue on Nimmanhaeminin läheisyys. Eritysesti yliopiston kupeessa oli kiva asua, sillä siellä oli paljon paikallista elämää, mm. markkinat joka ilta. Lisäksi ison tien läheisyys helpotti paikallisten taksien käyttöä.

Asunnon vuokraus Thaimaassa – Askel 2

Ota hotelli 2-4 yöksi

Osaa asuntoja voi varata jo netin kautta ja myös Airbnb:n kautta voi etsiä asuntoja. Suosittelen kuitenkin, että otat parille ensimmäiselle yölle hotellihuoneen. Haluat varmasti tietää, millaisessa ympäristössä tulet asumaan. Sitä ei kuitenkaan voi varmaksi tietää kuin paikan päällä. Ehkä joku toinen alue hurmaakin sinut, mitä et ollut edes ajatellut. Tai ehkä sen unelma-asunnon vieressä onkin kylän suurin yökerho ja siksi siinä on halpa vuokra. Thaimaassa ei desibelirajoja nimittäin tunneta.

Asunnon vuokraus Thaimaassa – Askel 3

Vuokraa kulkupeli

Saavuttuasi Thaimaahan ota alle menopeli ja käy tutkimassa kohdassa yksi mielenkiintoiseksi osoittautuneita alueita. Chiang Maissa on helppo liikkua punaisilla lava-autoilla songthawilla (jos vain tietää minne on menossa), mutta myös skootterilla. Jos et ole kokenut mopokuski on ehkä helpoin vuokrata taksi kuskeineen muutaman tunnin ajaksi. Tsekkaa myös GrabTaxi -app, sillä on taksin käyttö helppoa Thaimaassa!

Asunnon vuokraus Thaimaassa – Askel 4

Kun näet kiinnostavan kerrostalon, poikkea käymään

Lähes poikkeuksetta jokaisen talon aulassa on toimisto (Juristic Person), josta hoidetaan vuokraukset. Emme ole vielä törmänneet yhteenkään taloon, jossa näin ei olisi. Toimistot hoitavat oman kokemuksemme mukaan eri omistajien asuntojen vuokrausta keskitetysti, joka helpottaa tietysti meidän vuokralaisten elämää.

Asunnon vuokraus Thaimaassa – Askel 5

Kysy vapaita asuntoja

Kerro, että etsit lyhyen ajan vuokra-asuntoja. Hyvin ymmärretty termi on “month rent”. Pidä englantisi yksinkertaisena, niin tulet parhaiten ymmärretyksi, kielitaito vaihtelee erittäin paljon. Älä missään nimessä näytä ärtymystäsi, jos kielimuuri alkaa turhauttaa. Tiedustele samalla vuokraa ja muita kustannuksia. Muista kysyä, kuuluuko vuokraan esim. käyttövesi, sähkö, siivous, netti, liinavaatteet, sali, allas, pyyhkeet tai astiat.

Asunnon vuokraus Thaimaassa – Askel 6

Pyydä nähdä asunto

Kun löydät omiin budjetti- ja aluekriteereihin sopivan asunnon on näytön aika. Me olemme kiinnittäneet huomiota erityisesti näihin asioihin:

  • Ilmastointilaitteen ikä. Mitä vanhempi laite, sitä isompi sähkölasku on tiedossa. Ja ehkä myös meteli.
  • Vedenpaine suihkussa.
  • Haju. Jos asunnossa haisee tunkkaiselle, siellä saattaa piillä hometta.
  • Vaatekaapit. Jos ovat täyspuisia, katso ettei niitä ole vuorattu termiittien tekemillä rei’illä. (On kokemusta)
  • Onko vaatekuivaus mahdollisuus partsilla.
  • Testaa wifiä, jos se on sinulla tärkeä.

Asunnon vuokraus Thaimaassa – Askel 7

Kysy lopullista hintaa

Mikäli asunto miellytti sinua, kysy asunnon lopullista hintaa haluamallesi ajalle. Me olemme pyrkineet aina vähän tinkimään hinnasta. Erityisesti low seasonilla se onnistuu mutta viime asuntoon saimme hintaa alaspäin myös high seasonilla. Jos vuokraat asunnon pidemmän kuin kolmen kuukauden ajaksi, on hinta lähtökohtaisesti halvempi.

Asunnon vuokraus Thaimaassa – Askel 8

Varaudu maksamaan takuita vaikka mistä

Tämä riippuu talosta mutta naurettavimmillaan maksoimme eräässä talossa erillisen depositin lankapuhelimesta!! Suurin osa paikoista ottaa kuitenkin yhden könttäsumman, sekä ensimmäisen kuukauden vuokran. Ja lähtökohtaisesti nämä maksetaan käteisellä. Depositin määrä vaihtelee kohteittain ja mitä isompi asunto, sitä suuremmat takuut joutuu maksamaan. Omat kokemukset depositin palauttamisesta ovat olleet pelkästään positiivisia, mutta emme olekaan koskaan mitään sikailleet. Älä sinäkään. Toimistot ottavat myös passistasi kopion, se on ihan normikäytäntö. 2015 lopulla tullut laki velvoittaa taloyhtiöitä pitämään kirjaa ketä ulkomaalaisia talossa asuu.

Asunnon vuokraus Thaimaassa – Askel 9

Muuta ja nauti

Hae tavarasi hotellilta, muuta uuteen kotiin ja nauti paikan ‘sisustamisesta’. Mikäli kotisi kaipaa astioita, liinavaatteita tai muita kodin tarvikkeita ota suunnaksi Tesco Lotus, Index (paikallinen Ikea) tai Big C. Kaikilla on myös nettikauppa ja kotiinkuljetus, ostokset voi maksaa niiden saapuessa, joten riskiä rahan menetykseen ei ole. Suosittelen paikallista puhelinliittymää, jotta toimituksen tullessa sinut saadaan kiinni sekä kysymään talosi officelta, miten osoite kannattaa ilmoittaa tilaukseen. Teiden nimet eivät ole yleisesti järin suuressa käytössä.

Kysymyksiä tai kommentteja vuokra-asunnoista Thaimaassa?
Kommenttiboksi on avoinna!

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.