Loading...

Arjen keventäjät

keventäjät, stressi, ajanhallinta,

Syksyn tullen arki saattaa tuntua raskaalta, kuten minulle on lähiaikoina käynyt. Auringon puute ja kylmenevät ilmat tuntuvat tekevän olon painavaksi ja lisääntynyt koulutyömäärä tuntuu massiiviselta. Mietin muutamia vinkkejä keveämpään arkeen.

Meillä kaikilla on kuitenkin valinnan vapaus – vapaus valita, mitä elämässämme teemme. Radikaaleja ratkaisuja ei nyt hetken mielijohteesta kannata lähteä toteuttamaan mutta mitäpä jos tekisit päivittäin hieman parempia valintoja.

Sellaisia, jotka tekevät arjestasi kevyempää.

Melancholy Beagle

Koirakin kärsii syysmelankoliasta. Kuva Doug Zwick

Arjen keventäjät 1: Ota aikaa itsellesi.

Jos aina vain laitat muiden edun omasi edelle, huomaat pian voivasi huonosti. Ole joskus itsekäs, mieluiten päivittäin! Tee jokin asia, mikä tekee juuri sinut iloiseksi.

Tänään postiluukusta putkahti uusin FIT-lehti, päätin heti, että illalla pitkän koulupäivän jälkeen lasken itselleni kuuman kylvyn ja lueskelen lehden läpi kaikessa rauhassa kynttilänvalossa. Hiljaisuus ja itsensä kanssa rauhassa oleminen auttavat jaksamaan.

Arjen keventäjät 2: Kiire on vain mielentila.

Kuinka usein huomaat sanovasi, että mulla on nyt vähän kiire? Suomessa tuntuu vallitsevan kiirekulttuuri. Eilen keskustelimme luennolla yrittäjyydestä ja siitä, kuinka heidän keskinäisissä tapaamisissaan oikein kilpaillaan siitä, kenellä on ollut eniten kiire. Sairasta, eikö?

Omassa päässäni sanalla kiire on erittäin negatiivinen kaiku. Jos kalenterini huutaa kaikenlaisista tapaamisista ja tapahtumista, en voi puhua kiireestä, sillä olen itse valinnut osallistua kaikkiin näihin tapahtumiin. Jos tunnen kiirettä, valitsen toisin – kun on vapaus valita ja hallita omaa arkea, ei koe kiirettä!

Mike Rohde's Custom Moleskine Planner

Kuva: Mike Rohde

Arjen keventäjät 3: Nauti pienistä asioista.

Ulkona sataa ja myöhästyin bussistakin. Töissä on kahviautomaatti rikki ja konekin temppuilee. Muutama pieni juttu heti aamusta ja koko päivä on pilalla. Tämä voisi olla minun suustani aeov (ajalta ennen opintovapaata). Pienetkin “vastoinkäymiset” saivat päiväni pilalle, enkä osannut nauttia, vaikka mitä kivaa olisi tapahtunut.

Mieli on lihas ja treenaamalla sekin vahvistuu. Jokaisen negatiivisen ajatuksen perään kun kaivaa jonkin, edes pienen positiivisen asian, tuntuu vastoinkäymisetkin ihan erilaisista. Ulkona sataa, mutta onneks mulla on sateenvarjo mukana. Konekin temppuilee, noh voinpa pyytää sen hyvännäköisen atk-tuen tyypin käymään tässä.

Arjen keventäjät 4: Hymyile.

Paha mieli tarttuu. Jos puoliso kiukuttelee, huomaat omankin mielialasi laskevan. Helppo tapa pitää ympärillään positiivista meininkiä on hymy. En nyt tarkoita, että meidän kaikkien pitää kulkea ympäriinsä Veijarikissan virneellä mutta ihmisiä kohdatessa on mukava, jos toinen ei näytä siltä, että on kohdannut maailmanluokan menetyksen minuutti sitten.

Kokeilepa joskus kuinka monta ihmistä hymyilee sinulle päivän aikana takaisin. Veikkaanpa, että harva jättää väliin ja siitä jos mistä tulee itsellekin hyvä mieli!

Mikä olisi sun arjen keventäjä nro 5?

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.