Loading...

Bangkokin nähtävyydet – Chinatown

Meillä oli vain muutama päivä käytettävissä Bangkokissa mutta halusimme ehdottomasti käydä tutustumassa paikalliseen Chinatowniin. En aiemmilla reissuillani muista moisessa käyneeni, joten oli syytäkin päästä näkemään ja kokemaan mistä on kyse. Otimme hotellilta BTS:n Saphan Taksin asemalle, josta matkaa jatketaan sitten jokiveneellä.

BTS-asema on suoraan jokivenesataman yllä. Kun hyppää keltalippuisen veneen kyytiin, niin ei voi mennä vikaan. Tiketti maksoin 40tbh ja jonottamiseen kannattaa varautua. Veneissä on pysäkkikartta, jossa lukee selkeästi Chinatown. Yleisesti vinkkinä voi kertoa, että oikea pysäkki on se, missä jäävät muutkin länkkärit. Oma kiinnostuksen kohteeni oli shoppailun puolella, sillä kaikki Kiinasta tuleva tavara on tässä kaupunginosassa erityisen halpaa. Yllättäen. Olin kuullut huhuja, että joltain pieneltä kujalta pääsee isolle torialueelle, jossa ns. krääsän myyjiä riittää. Mutta peloteltiin myös, ettei sinne ole helppo löytää.

No, tarjousharakan nokkahan on tarkempi kuin huumekoiran, joten eipä aikaakaan, kun markkina-alue bongatiin. Tom raukka joutui hikoilemaan perässäni, kun kohkasin kojusta toiseen. Jos totta puhutaan, niin eipä sitä tullut paljoa mitään ostettua, muutama käsikoru, tarroja ja muistikirja.

Hauskin bongaus oli ehdottomasti lapsuusajan penaalit – muistatteko ne kovat muovilaatikot, joissa oli kiiltävällä muovilla päällystetty, My Little Pony kuvioitu pehmuste päällä ja kansi oli magneetilla kiinni? Enpä osaa paremmin selittää mutta jokainen 90-luvun alussa koulun aloittanut tietää mistä puhun 🙂 Olisi tehnyt mieli ostaa ihan vain fiilistelyn vuoksi mutta jäivät kuitenkin hyllyyn, koska kilorajoitukset laukussa.

20131123_143421-001
Krääsämarkkinoiden jälkeen kävimme nopeasti kahvilla ja join Bangkok ajan parhaimman jääcappucinon Coffee Doi Chaangissa. Joka ehkä on kuitenkin kahvibrändi tai -ketju, eikä kahvilan nimi? Näin vastaavanlaisen nimittäin Surin beachilla viikonloppuna. Chinatownin version sijanti oli kuitenkin lähellä jokilaivasatamaa. Ehkä. Kuka näitä muistaa?

20131123_143507
Chinatownissa jokainen katu on samalainen ja välillä pää oli aivan pyörällä. Järjettömintä näin länkkärin näkökulmasta oli se, että kapeilla, ihmisten ja kojujen täyttämillä kujilla jengi yritti päästä autoilla eteenpäin. Leveämmillä kaduilla sen sijaan liikenne seisoi ja siellä oli helppoa puikkelehtia autojen välistä jalkasin, kunhan vain piti silmät auki mopojen varalta.

20131123_143358-002
Jossain haahuilujen keskellä löysimme itsemme Chinatownin ruokatorilta. Oikeasti, sieltä sai aivan kaikkea mitä kuvitella saattaa. Oli sekä kaloja että kanoja elävina ja kuolleina, raakana tai kypsänä. Myös kaikkea erittäin hämmentävän näköistä syötävää oli tarjolla, osa näytti aivoilta mutta mene ja tiedä.

Tuntui hullulta jäädä tuijottelemaan ja kuvailemaan myynissä olevia tuotteita. Kuvat ovatkin hieman tärähtäneitä, kun niitä yritti vauhdissa napsia, vähän niinku salaa. Ruokapuolella ei juuri länsimaalaisia näkynyt, liekö ruokapuolen löytäminen vaikeampaa vai onko se vain epäkiinnostava osa Chinatownia?

Itse kyllä nautin erilaisten ruokien katselusta, reissatessa ruokakaupat ovat aina lemppareitani. Kukapa ei nyt ruokaa rakastaisi!? Harmillisesti olimme ennen Chinatowniin lähtöä syöneet tuhdisti, joten mitään katukeittiöiden ruokia ei tullut testattua. Ehkä myös takaraivossa painoi tieto seuraavan päivän lennosta, jolloin vatsaraukan kestävyyttä ei kiinnostanut lähteä testaamaan.

20131123_143427-001
Kaiken kaikkiaan Bangkokin Chinatown oli pitkälti sellainen millaiseksi sen kuvittelinkin; kuuma, meluisa ja värikäs. Ihmisiä oli aivan mielettömästi ja lähes kaikissa kojuissa ja kaupoissa oli ruuhkaa. Koska Bangkokiin menemme varmasti uudelleen, haluan käydä myös Chinatownissa uudelleen ja rohkaistun varmasti maistelemaan katukeittiökojujen antia. Eiköhän se vatsa tässä karaistu, meillä on ensimmäinen vatsatauti jo käynnissä. Tom sairastui sunnuntaina ja on pari päiväa kärsinyt kuumeesta ja siitä itsestään mutta onneksi on jo paranemaan päin. Ja Tomilla oli mahtavat puitteet sairastaa sillä vietimme kaksi yötä aivan järjettömän hulppeassa villassa Surin beachin läheisyydessä. Se paikka ansaitsee ihan oman postauksen!

0

You might also like

Comments (2)

  • Travelloverin Annika 5 years ago Reply

    No höh, kaipasin pysäkin numeroa. Ajattelin tästä myöhäiseltä lounaaltani hiippailla vähitellen kohti Chinatownia. Lähdenpä siis eksyilemään. 🙂

    Sari 4 years ago Reply

    Toivottavasti löysit perille 🙂 Ainakin löysit sieltä pois 🙂 Ihanaa reissun jatkoa!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.