Loading...

Big Buddha Phuket

Chalongin ja Katan väliin asettuvalla Nakkerd Hillsillä kohoaa 45 metriä korkea, valkoisista marmorilevyistä rakennettu Big Buddha. Tämä patsas vartioi Phuketia katseellaan ja sitä ei voi olla huomaamatta, jos saaren eteläosiin matkustaa. Big Buddha, viralliselta nimeltään The Phra Puttamingmongkol Akenakkiri Buddha, on yksi suosituimmista ellei saaren suosituin nähtävyyksistä, joten pitihän se meidänkin käydä katsomassa.

Kukkulalle noustaan jyrkkää ja mutkittelevaa tietä pitkin, meitä tietysti jännitti jaksaako skootteri kantaa meidät molemmat ylös asti. Matkalla näki lenkkeilijöitä, jotka sinnikkäästi tallasivat mäkeä ylös. Ei olisi huvittanut liittyä heidän seuraan, etenkään pelkillä rantasandaaleilla.

Jo matkalla ylös näkyi kauniita maisemia mutta ylhäällä ne vasta avautuivat kunnolla. Patsastasanteelta on 360° näkymät erityisesti saaren eteläosiin. Big Buddhan tasannetta rakennetaan koko ajan lisää lahjoitusvaroin ja rakennustyöt hieman pilaavatkin maisemia.

Tasanteelta löytyy halli, jossa munkilta voi hakea siunauksen ja samassa rakennuksessa on Big Buddhan historiasta kertovia tauluja ja mahdollisuus jättää lahjoituksia patsaan kunnossapitoon. Erikoinen, ei mitenkään Buddhaan liittvä yksityiskohta olivat taulut, joihin oli liimailtu eri maiden seteleitä, joita turistit olivat ympäri maailmaa jättäneet. Bongasimme Viron ja Ruotsin kruunuja mutta emme yhtään Suomen markkaa.

 

Itse patsaalle noustaan hallin takaa lähtevät katetut portaat, joiden katon rajasta roikkuu varmasti tuhansia tuulikelloja. Näitä oli mahdollisuus ostaa ja jättää oma viestinsä kelloon. Ihmiset kilistelivät kelloja kävellessään ylös ja alas, luoden rauhallisen tunnelman. Oli ihana huomata, kuinka seesteinen tunnelma Big Buddhalla oli ja turistit osasivat käyttäytyä kunnioittavasti.

Big Buddhalle saavuttaessa on ‘vaatetarkistus’ ja naiset, kenellä näkyivät polvet, saivat portilta sarongin päälle puettavaksi, irvokasta pukeutumistakaan ei täten näkynyt.

 

Valkoisen marmoribuddhan vieressä oli pienempi, pronssista valmistettu patsas. Tämä 12 metriä korkea, kuvassa oikealla oleva patsas on omistettu Thaimaan kuningatar Sirikitille. Lisäksi Phuketin Big Buddhaa kiersi eri viikonpäiville omistetut patsaat, yllä vasemmassa kuvassa on sunnuntain patsas.

Mielenkiintoinen fakta on se, että Big Buddha (45m) on korkeampi kuin Rio de Janeiron Kristus-patsas (38m) ja vain metrin matalampi kuin New Yorkin Vapaudenpatsas (46m). Silti siellä juurella seistessä tuntui, ettei patsas nyt niiiiiin korkea ole.

Meidän oli tarkoitus jäädä katselemaan auringonlaskua Big Buddhan juurelle mutta taivas oli täynnä utua, joten päätimme ajella alas vielä valoisaan aikaan. Matkalla oli monen monta ravintolaa, joista varmasti olisi upeat näkymät. Ja osuupa matkan varrelle myös joogapaikka, jossa voi perjantai-iltaisin joogata auringon laskiessa horisonttiin.

Tuntuu, että joka postauksessa hehkutan auringonlaskuja mutta en vaan voi saada niistä tarpeeksi. Eilenkin Nai Yangin rannalla oli jälleen ihana punainen aurinko, kun kävimme maailmanympärimatkalaisten, Rimman ja Jiin kanssa hengailemassa. Kiitokset pariskunnalle hauskasta seurasta ja turvallista kotimatkaa 🙂

0

You might also like

Comments (15)

 • Kea 9 years ago Reply

  Aika uskomattomia taideteoksia nuo isot “kansallispatsaat”. Oon ite käyny sekä Vapaudenpatsaalla että Rion Kristus-patsaalla ja onhan ne nyt ihan älyttömän kokoisia. Tuo Buddha on varmaan vielä huomattavasti massiivisempi. 🙂

  Ja aivan älyttömän hieno toi viimeinen kuva. Henkeäsalpaava!

  Sari 9 years ago Reply

  Kyllä, massiivinen se on nimenomaan. Meillä on vielä sekä Vapaudenpatsas että Kristus-patsas näkemättä mutta molemmat ovat kyllä himotuslistalla. New York etunenässä 🙂

 • Kiitos vain itsellenne seurasta sekä vinkeistä ja nähdään Suomessa! (:

  Sari 9 years ago Reply

  Toudellakin nähdään ja kiva vaan, jos vinkeistä oli iloa 🙂

 • Anna Koskela 9 years ago Reply

  Kävin tuota katomassa vuonna 2010 ja se oli silloin remontin alla. Samat telineet edelleen näkyy kuvissa. Taitaa olla ikuisuusprojekti 🙂

  Sari 9 years ago Reply

  Sitä se nimenomaan taitaa olla 🙂

 • Sofia 9 years ago Reply

  On sillä kyllä kokoa, mulla tulee pieni olo jo Toripoliisin vieressä, mites kävis tuolla… 😉 Upeat maisemat!

  Sari 9 years ago Reply

  Kyllä sitä melkoisen nassikaksi itsensä siellä juurella tuntee. Sen koon oikeastaan tajuaa vasta, kun sitä katselee kauempaa ja se näkyy oikeasti todella pitkälle!

 • Heidi / Auringon alla 9 years ago Reply

  Mun mielestä Thaimaan suuret Buddha-patsaat on joskus vähän pelottavia, varsinkin yöllä, kun ne kurkistaa jostain puun takaa 🙂

  Sari 9 years ago Reply

  Mä en ole vielä Buddhia pelästynyt mutta meidän lähellä on jokin kiinalainen temppeli tms, jossa on paljon pelottavia patsaita. En uskalla katsoa sinne pimeällä, kun ne on valaistu! Pitäisi joku kerta uskaltautua ottaa kuva siitä 🙂

 • Taidan pitäytyä tuossa “big buddha” nimessä ihan suosiolla… 🙂 Upeita maisemia, tuolla olisi hieno jonain päivänä käväistä!

  Sari 9 years ago Reply

  Sama juttu, Big Buddha riittää, ei näiden virallisten nimiä voi millään muistaa 🙂

 • Kat 9 years ago Reply

  Sehän on hitler-kissa! x)

  Itse aikoinaan kipusin Pattayan big buddhalle ja kyllä riipi pientä ihmistä kun buddhan olinpaikkana oleva mäennyppylä näytti olevan sellainen ihan passeli kävelyretkeä ajatellen, mutta osoittautuitin sitten ihan hulluksi mäeksi. Alas tultiin taksilla… 😀

  Sari 9 years ago Reply

  Kyllä, Aatuksi me ristittiin se kisu 😀

  Jengi käy lenkkeilemässä tuolla Big Buddhan mäellä, silkkaa hulluutta! Pitääkin googletella tuota Pattayan versiota ihan mielenkiinnosta 🙂

 • tarvo 7 years ago Reply

  BB.alle pääse myös patikoimalla, hienoa viidakkoreittiä pitkin Karon Drachen puolelta Phuketin kotikirkko on opastavat sinne useaan viikoittain turisteja. Matka edestakaisin 12 km. Kannattaa olla yhteydessä meihin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.