Loading...

Bongaa Airbus – Nai Yang -ranta

Phuketin lentokenttä oli joulukuussa melkoisen kiireinen. Koneita nousi ja laski reilut 6000 kappaletta ja matkustajiakin oli reilut miljoona. Näistäkin matkustajista moni on laskeutuessaan huomannut lentokentän mielenkiintoisen sijainnin. Koneen lähestyessä kenttää ikkunoista näyttää siltä, että nyt laskeudutaan veteen. Meidän koneen laskeutuessa hihkuinkin Tomille, että tuolle rannalle on päästävä bongaileen lentokoneita. Joku saattaa vielä muistaa meidän säännölliset lentokenttäkahvittelut Helsinki-Vantaalla ennen reissuun lähtöä. Aina ei ehkä ollut pelkästä Starbucksin kahvista ja matkakuumeilusta kyse, vaan meikäläisessä taitaa asustaa pienen pieni lentokonebongari.

Joka tapauksessa, viime viikolla lähdimme metsästämään tätä rantaa, jossa pääsee tuntemaan lentokoneiden aiheuttaman ilmavirran. Hirvittävää salapoliisityötä se ei vaatinut, googleen riitti hakusanoiksi ‘phuket beach planes land’ ja rannan nimeksi selvisi Nai Yang. Sijainti on yllättäen lähellä lentokenttää – no shit sherlock. Päätettiin ajella länsirannikkoa pitkin ja poikkesimme samalla Surinin ja Bangtaon rannoilla mutta niistä vähän myöhemmin. Kilometrejä tuli suuntaansa ~35km ja skootterilla paineltiin menemään. Opasteet teillä olivat mielestäni ihan kohtuullisen hyvät, vaikka muutama U-käännös jouduttiinkin tekemään.

Lentokentän tieltä käännyttäessä ensin tuli vastaan Nai Yangin markkinat, joissa oli kova kuhina käynnissä. Tie kaartuu rantatieksi ja tarpeeksi pitkälle ajaessa eteen tulee puomit, jotka rajasivat Sirinathin kansallispuistoa mutta tällä kertaa meiltä ei ainakaan peritty maksua puistoon menemisestä. Puiston rannalla voi muuten halutessaan yöpyä omassa teltassa tai puistonvartijoilta vuokratussa mökissä. Mopon jätimme puiston pohjoispäätyyn ja jalkauduimme rannalle.

Nai yangin ranta on yli kaksi kilometriä pitkä ja siellä oli todella rauhallista. Muita lentokonebongareita toki meidän lisäksi oli mutta muilta ostin rannalla ei todellakaan ollut ruuhkaa. Toki hiekka ei ole yhtä hienoa, kuin esimerkiksi Bangtaon rannalla mutta siellä sitten on oman rauhan löytäminen hankalampaa. Valintojen maailma. Rannalla oli myös paikallisia ravustajia hommissa. Seisoivat nilkoja myöten rantavedessä ja kauhoivat käsillä kasan hiekkaa rannalle, josta kaivettiin ravut ämpäriin. Saalis oli vielä siinä vaiheessa melko laiha.

Kuten kaikille länsipuolen rannoille, myös Nai Yangille näkyi kaunis auringonlasku. Niin ja olihan siellä tietysti myös söpö rantakoirajengi. Awws ♥ Koneita ei tarvinut kauaa odotella, iltapäivällä oli mukavasti sekä saapuvia että lähteviä lentoja. Ensimmäisen lähtevän lennon aiheuttama ilmavirta hämmensi todella paljon. Lentävä hiekka sattuu meinaan ihoon melko paljon. Monilla bongareilla olikin jonkinlaisia vilttejä mukana, joihin voi suojautua isompien koneiden lähtiessä. Omalla kohdalla suurin into oli laskeutuvien koneiden kohdalla, koska mikä voisi olla siistimpää, kuin Airbus pään yläpuolella? Siinä tuntee ihminen itsensä melkoisen pieneksi!

_MG_7910-001

Latasin muuten photoshopin koneelle erästä koulutehtävää varten ja olen treenaillut kuvankäsittelyä. Toivottavasti ei kauheasti särje silmiä, “hieman” on vielä hakusessa hommat 🙂

0

You might also like

Comments (2)

 • Kaukokaipuun Nella 9 years ago Reply

  “Sijainti on yllättäen lähellä lentokenttää – no shit sherlock.” Hajosin 😀

  Mutta noin muuten aivan huippu postaus! Tuonne olisi aivan mahtava päästä bongailemaan koneita. (: Ja hei, te olitte vissiin sopineet jotain treffintynkää Miiskun ja Tonyn kanssa? Ois aika hauskaa nähdä joku yhteiskuva teistä blogissa! 😀

  Sari 9 years ago Reply

  Mä olisin viihtynyt tuolla bongailemassa vaikka kuinka ja kauan. Heiluttelin ihan fiiliksissä koneisiin ja toivoin, että joku näkee mut 😀 T. Sari 5v.

  Ja tosiaan, oli puhetta, että treffaillaan M&T, kun tänne päin kerran saapuvat! Eikö ne sieltä ensi viikolla jo tulekin. Ehkä saadaan niistä synttäridrinksuseuraa, kun mulla tulee legendaarinen 30v täyteen 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.