Loading...

Chiang Mai pienellä budjetilla

Chiang Mai pienellä budjetilla ja edullisesti

Oikeastaan tuo otsikko pitäisi olla Nimmanhaemin-alue pienellä budjetilla, sillä pakko on myöntää että useammankaan Chiang Mai reissun jälkeen mulla ei ole suosituksia vanhan kaupungin alueelle. 

Ja tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että Nimmanilla on niin ihanaa.

Thaimaa on tunnetusti edullinen kohde matkustaa mutta mitä turistisimmilla paikoilla pyörii sitä kalliimmaksi se myös tulee. Pidempään kohteessa ollessa sitä pääsee tutustumaan edullisempiin kulmiin, mutta vaikka olisit menossa Chiang Maihin lyhyeksi aikaa niin näistä vinkeistä on sulle varmasti hyötyä.

Majoitus edullisesti Chiang Maissa

Edullinen majoitus Chiang Maissa

Majoittuminen Chiang Maissa maissa on todella edullista. Kaupungissa on paljon diginomadeja, jotka viihtyvät kohteessa pidempään ja kalustettuja vuokra-asuntoja on erittäin hyvin saatavilla. Asuntoja vuokrataan usein myös viikko vuokralla, joten selvitä tulisiko halvemmaksi asua asunnossa kuin hotellissa. Myös Airbnb on Chiang Maissa erittäin suosittu.

Muutamaan kertaan olemme olleet hotellissa Chiang Maissa nimenomaan Nimmanin alueella ja näiden hintaluokka on ollut noin 1000 thb yöltä. Uskallan ainakin näitä kahta budjettihotellia suositella ihan varauksetta – Mayflower Grande Hotel Chiang Mai ja Nimman Resort, joka on näköjään parin vuoden takaisesta täysin remontoitu. Jos muuten et ole aiemmin Booking.comista varannut, niin käyttämällä tätä linkkiäni saat 15€ hyvityksen tilillesi yövyttäsi.

Edullista ruokaa Chiang Maissa

Syöminen edullisesti Chiang Maissa

Jos haluat syödä joka aamu länsimaalaisen aamupalan, on parempi varautua siihen että se on kallista! Chiang Maissa on ihania aamupalapaikkoja ja ehdottomasti suosittelen niihin tutustumaan. Tsekkaa ainakin nämä suosikkipaikkani!

Mikäli olet valmis syömään aamupalan paikallisittain (eli riisiä) niin edullisia vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein. Kuten mikä tahansa muukin päivän aterioista, edullisimmat ruoat löytyvät katukeittiöistä. Katuraflaa valittaessa kannattaa suunnata sellaiseen paikkaan, missä on paljon paikallisia. Tämä on yleensä merkki siitä, että ruoka on hyvää ja paikka hygieeninen. Vaikka et tietäisi miten katukeittiössä asioidaan, mene rohkeasti, sillä thait auttavat sinua mielellään. Eikä haittaa, vaikka teillä ei olisi yhteistä kieltä, asiat järjestyvät kyllä!

Nimmanin alue on melko hipster ja sen vuoksi myös hieman kalliimpi. Mutta edullisia aterioita löydät Maya kauppakeskuksen pohjakerroksesta, jossa on iso food court. Sukkasem roadilla on erinomainen kana ravintola Cherng Doi Roast Chicken. Heidän erikoisuus on, kuten nimikin viittaa, grillattu kana mutta myös kasvisvaihtoehtoja on paljon. Kokeile erityisesti herkkusieni Tom Yum keittoa ja papaijasalaattia. Herkullisia ja edullisia nuudeleita keittoja saat Crazy Noodles-ravintolasta, joka sijaitsee lähellä Punspace coworkingtilaa. Nopeaa ja pientä syötävää löytyy edullisesti Zood Zood -ravintolasta, joka on keskellä Nimmania soilla numero 9.

Liikkuminen edullisesti Chiang Maissa

Liikkuminen Chiang Maissa edullisesti

Chiang Maissa, kuten muuallakin Thaimaassa on melko kaoottinen liikenne, mutta jos uskallat liikkua skootterilla on se edullisin ja kätevin vaihtoehto. Mikäli haluat turvautua julkiseen liikenteeseen, niin käytä punaisia takseja eli songthaewta eli tutummin sonkkareita.

Niiden toimintaperiaate on yksinkertainen. Pysäytä taksi heiluttamalla, kerro kuskille mihin olet menossa.  Jos kuski on menossa samaan suuntaan hän käskee sinua hyppäämään kyytiin, jos ei hän jättää sinut seisomaan tien varteen ja pysäytät seuraavan taksin. Joskus joutuu pysäyttämään useamman taksin, mutta onneksi niitä on paljon liikenteessä. Punaisille takseille hinta on lähtökohtaisesti 20 thb per suunta, mutta jos matkasi on hieman pidempi saattaa kuski pyytää sinulta enemmän rahaa. Älä kuitenkaan kysy hintaa etukäteen, sillä silloin annat varman merkin kuskille siitä, että sinulta voi pyytää enemmän rahaa. Jos liikuin Nimmanin sisällä, oli hinta aina 20thb.

Jos skootteri eikä jaettu taksi kiinnosta ja haluat matkustaa ilmastoidulla autolla, niin lataa käyttöösi CrabTaxi niminen sovellus. Voit tilata taksin omaan osoitteeseen ja matkustaa paikkaan syöttämällä kohteesi sovellukseen. Periaate on siis samanlainen kuin Uberin, joka myös toimii Thaimaassa. Maksu CrabTaxissa tapahtuu matkan jälkeen käteisellä ja voit antaa kuskista arvioinnin. Tällaisten taksien käyttäminen on turvallista, edullista ja hermoja säästävää, kun ei tarvitse tapella hinnasta, vaan kuski on velvoitettu käyttämään mittaria. CrabTaxilla et myöskään joudu käymään kuskin serkun jalokivikaupassa tai missä lie kangaskaupoissa.

Muita vinkkejä edullisempaan matkaan Chiang Maissa

Suosittelen myös miettimään ottaako ison mällin rahaa Suomesta ja vaihtaa kohteessa vai nostaako automaatista. Usein automaattien käyttäminen on kallista (yleensä 200thb = 5€ per nosto) ja vaihtopisteiden kurssit ovat nykyään melko hyviä.

Chiang maihin päästyä suosittelen ostamaan lähimmästä Trash Hero-paikasta itsellesi teräksisen juomapullon. Pullo maksaa 200thb ja niitä saa muun muassa Healthy B-kahvilasta (Nimman soi 5). Näissä Trash Hero paikoissa voit ilmaiseksi täyttää juomapullosi.

Mitkä asiat susta tuntuu kalliilta reissussa? Ootko valmis tinkimään joistain asioista, jotta saat matkustaa?

2

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.