Loading...

Diginomadina talvipakoon – Lähtö on NYT!

Ai mitä? Talvipako? Eihän nyt ole kuin syyskuun alku. No eipä niin, mutta lupailivat säätiedotuksissa, että kesä loppuu pian, joten jotain liikkeitä on tehtävä ja äkkiä. Ei vaiskaan, onhan tämä talvipaon ensimmäinen osa nyt ollut jo pitkään tiedossa. Ja vaikka sitä niin ollaan mietitty, ettei Aasiaan enää lähdettäisi niin lähdetään silti. Mutta vain kuukaudeksi.

Oikeastaan ei voida sanoa, että oltaisiin talvipaossa, koska enemmän tuntuu siltä, että lähdetään lomalle. Näissä on kyllä vissi ero, mutta en oikein osaa selittää sitä. Ehkä suurin ero on siinä, että ei vuokrata asuntoa vaan asutaan hotelleissa.

Tai no, kyllähän me Chiang Maissa mennään samaan paikkaan asumaan, mistä ollaan kahtena viime talvena vuokrattu asunto, koska niitä voi ottaa ihan vaan viikkovuokrallekin. Olipa muuten erityisen kiva, kun sinne viestiä laittaessa niiden office manager toivotti meidät tervetulleeksi kotiin ja lupasi jättää avaimen vartijalle odottamaan.

Joku saattaa miettiä, että miten me jaksetaan aina mennä samaan paikkaan. Mutta kun kaipaa nollauslomaa, niin mikä on parempaa kuin mennä tuttuihin maisemiin, jossa on varmasti lämmintä ja tietää, että homma toimii?

Tietää, mistä kadun kulmasta saa parhaat pad thait, tietää, mistä mennä hakemaan smoothiet, jotta niitä ei ole vuorattu sokerilla. Tietää, mistä vuokrata skootteri ilman, että joutuu huijatuksi. Tietää, minkä hotellin uima-allasta saa käyttää pientä korvausta vastaan.

Että tietyllä tavalla ymmärrän hyvin heitä, ketkä vuodesta toiseen ottaa saman pakettimatkan.

Kyllä me käydään uusissakin maisemissa, kun suunnataan Thaimaassa Hua Hiniin. Meidän kaverit perusti sinne The Grind nimisen treenipaikan ja tottakai frendien tilukset pitää käydä tsekkaamassa.

Ja eipä me kumpikaan olla olla koskaan Hua Hinissa käyty. Se paikka myös kuulostaa meille sopivalta, baarikatu on minimaalinen ja rauhallinen rantaelämä. Saadaan sinne onneksi seuraksi mun veli ja sen frendi tyttöystävineen, joten halutessaan saadaan menoa ja meininkiä.

Mutta tuttua meininkiä on sitten loppukuusta Malesiassa, jossa mennään katsomaan perinteinen F1-kisa Sepangille. Löydettiin Airbnbn kautta todella upea kämppä, jonka 52. kerroksen infinity pool on suoraan kohti Petronas Twin Towereita ja Menara Toweria, jossa on sattumalta basehyppykisat samaan aikaan. Se on erityisesti tuon mun skydive heron mieleen, mutta voin nähdä itseni makoilemassa uima-altaalla katsoen, kun jengi räpsii alas reilusta 400m korkeudesta varjot viuhuen.

Kaiken tämän huvittelun ohella me ajateltiin tehdä töitä, vaikka ollaan lomalla. Ja se on tässä elämäntavassa ehkä parasta.

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.