Loading...

Instagram Travel Thursday – Ekasta talvipaosta jo 3 vuotta

Tämän kerran Instagram Travel Thursday mennään todellisessa throwback hengessä, sillä Facebook on meitä muistutellut siitä, että kolme vuotta sitten lähdettiin ensi kertaa talvipakoon Thaimaahan. Kaikki postauksen kuvat on julkaistu siis Instagramissa kolmisen vuotta sitten, löydät mut sieltä @sarikoofi tunnuksella.

Marraskuussa 2013 tilanne oli se, että minä olin aloittanut opinnot ja Tom ryhtynyt tekemään etänä töitä silloiselle työnantajalleen. Mikään ei siis pidätellyt meitä Suomessa. Ja sit me mentiin. 

Bangkokissa vietettiin muutama päivä ihastelemassa suurkaupunkia, johon en todellakaan ihastunut. Enkä oikein vieläkään viehäty kaupungista, ehkä olen ollut väärillä alueilla. Bangkokista jatkettiin sitten Phuketiin, jossa meitä jo koti odotti. Ja ihana koti olikin!

Meidän kalustetussa asunnossa oli makuuhuone ja tupakeittiö. Kukaan ei ollut siellä asunut meitä ennen, joten ensitöiksi saimme leikata hintalappuja pois sisustustyynyistä ja poistaa sohvasta suojamuoveja. Oli pieni kuntosali ja ihana uima-allas, jonne pääsi pulahtamaan suoraan salitreenin jälkeen.

Saatiin heti ensimmäisellä viikolla kavereilta kutsu viettämään aikaa eräälle villalle, jota me keskenämme kutsumme kusiseksi villaksi. Sen verran surkea paikka oli. Juotiin kuohuviiniä altaassa ja nautittiin elämästä. Ehkä tätä paremmin ei talvipako olisi voinut alkaa, sillä Phuket näyttäytyi aivan ihanalta paikalta.

Muistan tuossa altaan reunalla istuessani miettiväni, että onko tämä oikeasti minun elämää. Vai elänkö jossain rinnakkaistodellisuudessa jonkun toisen elämään. Mutta ei, kyllä se omaa elämää oli. Vaikea uskoa, että näistä hetkistä on jo kolme kokonaista vuotta, sillä justhan me tuolla fiilisteltiin Surin beachin maisemia. Näköjään uima-allaskuvat olivat sen ajan kuuminta hottia! Mutta niin oli rannatkin, vaikka nyt jälkeen päin kun miettii, niin ei me kauhean usein niillä käyty.

Oli muuten tuo talvipakoreissu, kun tapasin ensimmäistä kertaa Rimman. Siinä vaiheessa oltiin kommentoitu blogeihin ja sovittu treffit Phuketiin, kun heidän maailmaympärimatka lähestyi loppua. Eipä siinä vaiheessa arvattu, että muutaman vuoden päästä asutaan ihan lähekkäin ja nähdään viikoittain. Ja joku vielä kehtaa sanoa, ettei bloggaamisesta oo mitään iloa, mua ainakin hymyilytti tuolloin kovasti uudet tuttavuudet.

926945_252988008210947_1263362317_n

Ensimmäinen talvipako huipentui F1-ajoihin Kuala Lumpurissa (linkissä video tältä vuodelta) sekä viikon rantalomaan Tiomanilla. Jälkimmäistä suosittelen kaikille, ketkä haluavat lyödä aivot narikkaan ja maata pehmeällä hiekkarannalla. Me saimme nauttia Juara rannan syleilystä ihan omassa rauhassa, sillä high season oli vasta käynnistymäisillään.

f1 ajot kuala lumpurissa

Jotenkin tämä on ihan käsittämätöntä, että nyt suunnitellaan jo neljättä talvipakoa. Niistä suunnitelmista voit lukea lisää täältä. Kun Phuketiin lähdettiin 2013 oli yksi unelmani täyttymässä ja pääsin asumaan talveksi ulkomaille. Enpä uskaltanut silloin haaveillakaan, että tästä voisi oikeasti tulla meidän elämäntapa. Kiitos vaan teknologialle, että mahdollistat tällaisen liikkuvan työnteon.

 

Tulevia matkoja voi jatkossakin seurata IG:ssä @sarikoofi -tilin kautta!


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä.

instagram-travel-thursday-FIN-150x150

0

You might also like

Comments (46)

 • Terhi / Muru Mou 6 years ago Reply

  On kyllä mahtavaa, että olette pystyneet tekemään talvipaoista elämäntavan! Miten mua alkoikin tämän luettuani kiinnostaa taas Thaimaahan meno… Se on kyllä kumma maa, vetää mua säännöllisesti puoleensa 😀

  Sari 6 years ago Reply

  Thaimaa on kyllä pirullinen maa, kun sinne on säännöllisin väliajoin päästävä! Ja joka kerta sieltä lähtiessäni vannon, et nyt lähden kyllä etsimään jotain muitakin maita. Mutta sentään nyt lähdetään talvipakoon jonnekin muualle, että jotain edistystä täällä suunnalla. Toivottavasti Thaimaan kutsuun pääset vastaamaan ☺️

 • Heidi / Auringon alla 6 years ago Reply

  Oi, mä olisin kyllä kovasti talvipaon tarpeessa! Noh, ehkä kaksi tulevaa matkaa riittää mulle, lopun aikaa kärvistelen sitten ihan normaalissa suomalaisessa toimistossa ja näen auringon (ehkä) vain viikonloppuisin 😀 Etätyömahdollisuus on kyllä hyvä, itsellänikin se on, mutta ei kovin moneksi päivää peräkkäin, eli reissuun ei voi lähteä.

  Sari 6 years ago Reply

  Tuollainen osittainen etätyömahdollisuus tuntuu olevan monella, mutta sitä on vaikea sitten hyödyntää reissuihin. Etenkin, jos joutuu olla koneen ääressä tiettyyn aikaan päivässä. Ja hei, kyllähän kahdella matkallakin pärjää jo tosi pitkälle tässä pimeydessä 🙂 Moni voi vaan haaveilla siitä!

 • Ihanaa! Mulle kyllä kelpaisi nyt talvipako enemmän kuin hyvin. Ensi talvelle sellainen on jo vähän suunnitteilla, pitää katsoa miten sen kanssa käy 🙂 Mutta jo ajatus siitä auttaa tässä kylmyydessä ja synkkyydessä kärvistelyssä. Thaimaassa en ole vielä päässyt käymään, mutta se houkuttaisi nyt kyllä enemmän kuin paljon. Ihanan rento ja onnellinen tunnelma välittyi sun kuvista!

  Sari 6 years ago Reply

  Se ajatus auttaa ihan varmasti ja mitä enemmän sitä ajattelee, sitä todennäköisemmin se toteutuu! Me sanottiin ekan kerran ääneen 2012, että seuraavaa talvea ei olla sitten Suomessa. Ja vaikka ei tiedetty mitä tehdään tai minne mennään, niin asiat vaan tuppas järjestyyn siihen suuntaan 🙂 Thaimaa on erinomainen (talvipako)paikka, et sinne vaan!

 • Sonja | FIFTYFIFTY 6 years ago Reply

  Meilläkin on joka vuosi talvipako, mutta aih ja voih vain viikon-kahden pituinen. 😀 Mutta sekin piristää jo kummasti! Tällainen usean kuukauden lämpöloma siintää kyllä unelmissa, eikä mulla ole mitään syytä uskoa, etteikö me sitä vielä toteutettaisi. Hyvä te!

  Sari 6 years ago Reply

  Talvipako tekee aina hyvää, vaikka se olisi se viikko tai kaksi. Aurinko ja valo on kyllä ihmiselle sellaisia moottoreita, et taas jaksaa pimeässä. Ja hei, todellakin toteutatte pidemmänkin talvipaon, jos niin päätätte!

 • säppä 6 years ago Reply

  Mäkin oon kyllä niin onnellinen noista etätyömahdollisuuksista – olisi meidänkin vuosi ollut hyvin erilainen, jos Perttu ei olisi voinut tehdä Valenciasta käsin Suomeen töitä. Eläköön nykyaika! 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  KYLLÄ! On kyllä niin mahtavan edistyksellistä, että firmat antavat työntekijöiden työskennellä mistä käsin tahansa.

 • Annika | Travellover 6 years ago Reply

  Nyt on vain hoettava itselleni, että se on ammatinvalintakysymys. Omassani on puolensa, mutta myös se puoli, että jos talveksi pakenen, saatan kuolla esimerkiksi nälkään. Elämäntapanne kuulostaa ihanalta, ja niin kauan kuin se tuntuu omalta ja on mahdollista mennä, menkää! Antakaa meidän kateellisten jäädä ruikuttamaan. 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Ruikuttajat ruikuttaa, aina löytyy jotain mistä kitistä! Harva varmaan uskoisi, jos tietäisi missä ammatissa olet. Sen verran usein oot sinäkin reissun päällä ☺️

 • Talvipako kuulostaa kyllä aika ihanalta! Ei olisi näitä superpimeitä päiviä, kun lähtee pimeällä töihin ja juuri ja juuri ehtii nähdä vaalean taivaanrannan kun ajelee töistä kotiin – kohta ei sitäkään.

  Sari 6 years ago Reply

  Sepä se! Nyt kun ei ole enää 8-16 töissä, niin pitää nauttia näistä valon hetkistä! Muistan kuinka ankeeta se oli, kun ei valoa näkynyt koko päivänä.

 • Talvipako-termistä tulee vaan mieleen te! 🙂 Ootte hienosti toteuttaneet tuota termiä ihan käytännössä! 😀 Huikeaa fiilistelyä. Talvipakolaiseksi voisin lähteä itsekin.

 • Annika 6 years ago Reply

  Oi, kun täältä löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa! Linkitin blogisi Blogger Recognition Awardiin. Blogistani löytyy lisätietoja, jos haluat jatkaa ketjua.

  Sari 6 years ago Reply

  Kiitos Annika! Käyn tutkimassa millaisesta hommasta on kyse 🙂

 • Kuulostaa ihanalta! Mulle kelpaisi tällä hetkellä sekä talvi- että arkipako. 😀 Voi kun meilläkin olisi jossain vaiheessa mahdollisuus karata edes pariksi pimeäksi kuukaudeksi ulkomaille. Mieluiten lomalle, mutta kyllä ne etätyötkin mulle passaisi!

  Sari 6 years ago Reply

  Kyllä se karkumatka tekee ihmeitä ja vaikka meidän tuleva talvipako alkaa vasta näiden pahimpien kuukausien jälkeen, niin kyllä se hyvää tekee. Itse en osaisi olla täysin lomalla varmaan viikkoakaan, mutta johtunee siitä, ettei työnteko tunnu varsinaisesti työnteolta 🙂

 • sari 6 years ago Reply

  Talvipako kuulostaa niin maan hienolta jutulta! Olkaa onnellisisa, että voitte tehdä sen. Kaikki ei voi. Itse haaveilen, että jospa edes yhtenä vuonna voisin tehdä edes kolmen viikon kiertomatkan tuolla Aasian maissa.

  Sari 6 years ago Reply

  Kiitos, sitähän se on! Ollaan kyllä todella kiitollisia siitä, että meidän arki talvipakoilut mahdollistaa. Uskon, että pääset haaveilemallesi kiertomatkalle, nimittäin kun uskoo omiin haaveiisin, niin joku päivä ne toteutuvat. Kyllä sitä itsekin unelmoi ensimmäisestä talvipaosta aika kauan ja sitten asiat vaan loksahtivat paikoilleen. Toki niiden eteen tehtiin myös tosi paljon töitä, harva juttu vaan putoaa nenän alle 🙂

 • Janni / Lentopelko 6 years ago Reply

  Täällä ilmoittautuu yksi kateellinen! Joskus täytyy itsekin tuollainen talvipako (tai pidempikin) toteuttaa. (: Etätöihin ei kyllä tulevana sairaanhoitajana varmasti hirveästi ole mahdollisuuksia, kuitenkin työ on lähinnä just sitä käsillä tekemistä, mutta “onneksi” ihmisiä sairastuu ympäri maailmaa, että eiköhän sitä jotain duunia aina löytäisi. 😀 Valmistumisen jälkeen pitää kyllä alkaa näitä vaihtoehtoja miettiä ihan tosissaan, muiden tarinat antaa siihen niin paljon inspiraatiota, kiitos!

  Sari 6 years ago Reply

  Suorittavassa työssä on aika vaikea löytää etätyömahdollisuutta mutta onneksi suomalaisen sairaanhoitajan koulutusta arvostetaan ulkomailla tosi paljon ja töitä löytyy varmasti, jos menojalka alkaa vipattamaan valmistumisen jälkeen! Mun serkku luki terveydenhoitajaksi ja kävi tekemässä työharjoittelun Ausseissa, kun halusi talvipakoon 🙂 Ja ihanaa, jos voin omilla jutuillani inspiroida edes yhtä ihmisiä tavoittelemaan unelmiaan, kiitos ♥️

 • Mika / Lähtöportti 6 years ago Reply

  Ihan mahtavaa, että talvipaosta on tullut teille elämäntapa. Tekstistä ja kuvista välittyy sellainen onnellisuus, josta ei oikeastaan voi olla kateellinen vaan pelkästään iloinen. Talven viettäminen lämpimässä houkuttelisi kovasti, muttei ole tällä hetkellä itselleni mahdollista. Ajatus on kuitenkin olemassa ja toteutuu sitten joskus tilaisuuden tullen. Mukavaa Espanjaan lähdön odotusta teille!

  Sari 6 years ago Reply

  Kiitos Mika kauniista sanoistasi ja epäsuomalaisesta suhtautumisesta toisen elämään 🙂 Ja kuten tossa jo aiemminkin kommentoin, niin talvipaosta unelmointi kannattaa pitää kirkkaana mielessä, sillä varmasti asiat loksahtelee paikoilleen, kun jaksaa uskoa ja tavoitella unelmia!

 • Ansku BCN 6 years ago Reply

  Kesä Suomessa, talvi maailmalla – aika täydellistä! Ja tervetuloa tänne Espanjaan, on täälläkin ihan kivaa, vaikka ei ihan niin lämmintä ehkä kuin esimerkiksi Thaimaassa 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  ‘Aika täydellistä’ on kyllä hyvä termi kuvaamaan tätä, koska kaikissa elämäntavoissa on aina niitä negatiivisiakin juttuja. Mutta nyt ne vielä häviää positiivisille. Ja kiitos, tullaan innoissamme Espanjaan! Myös siitä syystä, että siellä ei ole niin kuuma kuin Thaimaassa ?

 • Olipa kiva lukea miten teillä on talvipakoilu alkanut 🙂 Ei hassumpi elämäntapa ollenkaan! Tuo jossain rinnakkaistodellisuudessa elämisen tunne on tuttu joskus itsellenikin, kun mietin miten tänne Aussilaan olen päätynyt. Mutta kyllä täällä Melbournessakin talvi tulee, eli vaikka sinänsä kiva paikka asua, niin en pistäisi pahakseni talvipakoilua tropiikkiin täältäkään. 🙂

 • Liza in London 6 years ago Reply

  Iso peukku talvipaolle! Eikä sen tarvitse aina edes olla pitkä. Tänä vuonna vietettiin kuukausi San Franciscossa, ja siinäkin ajassa ehti kerätä ulkonaoloaikaa ja D-vitamiinia varastoon sen verran, että nyt ei edes haittaa, että Lontoossa on ollut paluumme jälkeen vähän sateista säätä. 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Sepä se, ettei sen paon tarvitse kestää koko talvea. Viime vuonna me oltiin syksy pois ja tultiin tammikuussa Suomeen, eikä yhtään harmittanut. Ja jotenkin sitä osaa nykyään arvostaa eri tavalla neljää vuodenaikaakin 🙂

 • Pirkko / Meriharakka 6 years ago Reply

  Vaikkakin sana pako kuullostaa jotenkin negatiiviselta, niin ehkä se on myönnettävä, että kyllä meidänkin loppiaisen jälkeen alkavassa vajaan kolmen viikon reissussa Algarven rannikolle on jotain talvi- tai ainakin tammikuupakoa. Työt on tehty toistaiseksi ainakin loppiaiseen mennessä, joten ajateltiin ottaa kylmin ja pisin kuukausi vähän etelämpänä. Thaimaan helteet eivät kuitenkaan meitä houkuttele 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Hei kuulostaa hyvältä pakosuunnitelmalta, suomen kielessä ei taida olla positiivisempaa sanaa tuolle olla 🙂 Kiva päästä fiilistelemään Algarvea teidän reissun kautta, me ollaan menossa sinne maaliskuun loppupuolella viimeistään.

 • Talvipako kuulostaa ihanalta! Jos olisi mahdollista, niin minäkin lähtisin. Valitettavasti mun työnantaja ei salli etätöitä, vaikka omat duunit sellaisia että niitä voisi loistavasti tehdä missä vaan. Toivottavasti vanhanaikainen suhtautuminen vielä joskus muuttuu. Jään seuraamaan teidän talvipakoa 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Tuo on harmillinen tilanne, kun työnantajan ajatus on että etäily = lomailu. Toivotaan, että tilanne muuttuu ja pääset näyttämään, että oot ihan yhtä hyvä (ellet parempikin) työntekijä etänä! Monet kokevat, että etänä työnteko on tehokkaampaa, kun häiriötekijöitä on vähemmän, mutta silti liian harvat työnantajat siitä innostuu. Harmi!

 • Tässä alkaa vakavasti pohtimaan uravalintaansa tällaisia postauksia lukiessa! Mun alalla mikään diginomadius ei ole kovin todennäköinen vaihtoehto, mutta toivottavasti pääsen joskus tilanteeseen, jossa jokin tällainen olisi mahdollista. Kiva postaus! 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Sitä ei koskaan tiedä, mitä vuoden tai parin päästä tapahtuu, joten kantsii pitää diginomadius kuitenkin mielessä. Enpä mäkään olisi vielä 5 vuotta sitten uskonut, että teen työt just sieltä mistä huvittaa. Ajattelin lähinnä, että olisin edennyt silloisessa työpaikassa ehkä esimieheksi ?

 • Lotta | Watia.fi 6 years ago Reply

  Elämme tosiaankin hienoja aikoja. Tietokonetta on huomattavasti mukavampi naputella palmun alla, kuin että joutuisi joka aamu talsimaan loskassa ja pimeydessä toimistolle. Aivan parasta elämää. 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Todellakin!! Niin parasta! Hyi loskalle ja pimeydelle ?

 • On tämä maailma kyllä muuttunut, ja nämä työmahdollisuudet. Ainakin täällä Piilaaksossa asuessa, ei voi välillä kuin pyöritellä päätään, kun kuulee erilaisista työoloista ja etuisuuksista. Ja eihän tämä blogien maailmakaan loppujen nyt niin kamalan vanha ole. Minnepäin olette suuntaamassa tänä talvena?

  Sari 6 years ago Reply

  Kyllä on todellakin muuttunut ja ihan mielettömän nopeasti! 3 vuotta sitten olin toimistotyössä ja silloin edes ei vielä olisi voinut haaveilla, että niitä töitä voisi mobiilidatan avulla tehdä etänä. Ja niin vaan entiset työkaverit etäilee nykyään läppäreiden varassa. Tänä talvena lähdetään Espanjaan, jonnekin Malagan seudulle todennäköisesti. Meidän suunnitelmat on taas aivan auki, että jos nyt tammikuun puolivälissä oltais Espanjassa niin sit lähdetään etsimään kotia sieltä.

 • Tiia/ReiseReise 6 years ago Reply

  Ihana tarina ja hienoa, että teille tästä on tullut vuosittainen juttu. Aika komeat lihakset myös. 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Kiitos Tiia! Edelleen tuntuu ihan hullulta, että tää on meidän elämään. Pakkohan se on uskoa! Ja lihakset oli ihan komeat, harmi vaan, että laiskuuden ja leikkauksen yhteistoimesta ne on kaikki muuttuneet löllöksi ?

 • Bangkok jakaa varmaan mielipiteitä todella paljon. Itse tykästyin siihen ja varsinkin niihin jokilaivoihin ensi hetkestä alkaen. Maailman kuumin pääkaupunki oli nimensä veroinen ja joella oli mukava vilvoitella. Thaimaan edellisestä reissusta on aikaa jo useampi vuosi, joten tekisi mieli mennä sinne(kin) mahdollisimman pian varsinkin ruuan vuoksi. Viime vuodet kun on kierretty talvet Karibiaa, niin Aasia olisi mukavaa vaihtelua.

  Sari 6 years ago Reply

  Maailman kuumin pääkaupunki on kyllä niin täydellinen nimitys Bangkokille. Mä tykkään kyllä siellä ihailla skybarista maisemia ja käydä shoppailemassa, mutta mielummin menisin Singaporeen kuin Bangkokiin kuitenkin. Toivottavasti Aasia saa teidän vieraaksi pian, vaihtelu virkistää 🙂

 • Miten kummassa näitä Thaimaa-juttuja onkin alkanut osua silmään sen jälkeen, kun osallistuin #matkachat-keskusteluun Twitterissä nähdäkseni, kääntyisikö ennakkoluuloinen pääni… Kun joka tapauksessa olen viettänyt yksityisiä miksi yhä asun Suomessa -viikkoja, on mukava ja lohdullista nähdä, että joillekuille talvipako on sentäs todellisuutta. Jopa kerrasta toiseen.

  Sari 6 years ago Reply

  Thaimaa on kyllä niin suosittu kohde, ettei ihme että niitä pomppii silmille 🙂 Eipä sitä itsekään olisi uskonut, että näitä talvipakoja tehdään nyt vuodesta toiseen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.