Loading...

Ensisilmäys Bangkokiin

Thaimaata on nyt koettu reilun vuorokauden verran. Saavuimme Bangkokiin 26 tunnin matkustamisen jälkeen, joten turha sanoa, että melko väsynyt pariskunta checkautui hotelliin. Emme saaneet juurikaan nukuttua lennoilla ja lähtöä edeltävänkin yönä unet jäivät lyhyiksi. Itselleni kaupunki on uusi tuttavuus, Tom on täällä muutamaan otteeseen käynyt aiemminkin. Ensimmäisenä mieleeni tuli kaaos, kun väsyneenä katselin menoa taksin ikkunasta. Ihmisiä, autoja, meteliä, kojuja, skoottereita, hajuja, musiikkia, värejä – tuntui, että kaikki aistit olivat ylikuormittuneita! Pienten päiväunien jälkeen olimme jälleen pelikunnossa ja ruokaa oli saatava, joten ei muuta kuin liikkeelle. Hotellimme sijaitsee Sukhumvitilla, Nanan alueella, joka on tunnettu tyttöbaareistaan. Hotellin läheisyydessä ei ‘aikuisten leikkikenttä’ kuitenkaan häiritse ja kävellä saa aivan rauhassa.

Säästä nyt tuskin tarvitsee mitään mainita. Lämmintä on mutta sää on (onneksi) hieman pilvinen. On ihanaa pukeutua pelkkiin shortseihin ja t-paitaan mutta missä tahansa sisätiloissa tulee kylmä! Hotellin ikkunat ovat ohuesti tummennetut, joten tässä viileässa aulassa istuskellessa tulee fiilis, että onpa ulkona synkkää ja kylmää, vähän kuin Suomessa 😉 Mutta eips olekaan, ulos mennessa ryhtyy hiki virtaamaan tuttuun tapaan. Tänään kävin palelemassa ja tyhjentämässä ostolakolla lihotettua säästöpossuani muutamassa ostoskeskuksessa. Siam Paragonin kauppakeskus lähti “hieman” käsistä. Shoppailureissulla voi H&M:n jälkeen painella Lamborghinin tai Aston Martinin liikkeeseen hankkimaan kulkupeliä. Mallit olivat esillä liikkeissä. Reaktioni oli WTF!?!?

Ollaan otettu alku ihan rauhallisesti ilman mitään paineita. Nukuttu pitkään ja hengailtu ympäriinsä. Eilen söin muuten elämäni parhaat sushit. Ei sillä, että Sushibar + Wine olisi jotenkin huono mutta Fujilla oli ihan järkkyhyvät rullat. Tom fiilisteli niitä jo muutama viikko ennen lähtöä, joten pakko oli suunnistaa Fujiin jo ensimmäisenä iltana. Kotimatkalla nappasimme vielä pari pussillista hedelmiä hotellille iltapalaksi. Minulle uusi tuttavuus oli guava, jota dippailtiin jonkinlaiseen chilimausteseokseen. Makean, suolaisen ja tulisen yhdistelmä oli superherkkua. Hedelmäthän eivät täällä maksa juuri mitään. Pussillinen papaijaa, ananasta ja guavaa kustansi euron verran. Ja ihanaa, kun ei itse tarvitse kuoria, vaikka pakkasinkin oman kuorimaveitsen varmuuden vuoksi matkalaukkuuni.

Tällaista tänne. Suomessa on kuulemma nähty jo lunta etelämmässäkin. Sopivasti siis lähdimme! Määrittämätön aika edessä ja se tuntuu edelleen uskomattomalta. Huomenna suunnitelmissa olisi suunnata Chinatowniin, odotettavissa on siis entistä enemmän kaaosta, meteliä ja kuumuutta. Sawasdee Ka!

Ps. Kuvat on räpsitty kännykällä. Urpo ei pakannut yhtäkään sellaista laukkua mihin mahtuisi järkkäri mukaan. Pitänee suunnata jälleen ostoksille, harmi.

0

You might also like

Comments (4)

 • Anonymous 9 years ago Reply

  naapurin täti täällä moi (se jolla on se kiljuva kersa)! bangkokissa ollessanne, käykää herkuttelemassa ban chiang-ravintolassa (Address: Surasak Rd., 14 Soi Srivieng Bang Rak, Bangkok, 10500). spicy papaya salad on yksi parhaimmista ruoista joita olen eläessäni syönyt. tosin, edellisestä kerrasta on 5 vuotta.

  Sari 9 years ago Reply

  Pitää laittaa ravintola korvan taakse, kun varmasti tässä tullaan vielä Bangkokissa käymään! Nyt meni muutama päivä vaan lähinnä toipuessa 🙂

 • Veera 9 years ago Reply

  Ei mulla muuta kuin, että mulle myös tota sushia! 😀

  Sari 9 years ago Reply

  Pistetäänkö postiin? Parasta sushia kyllä mitä olen suuhuni laittanut. Nami!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.