Loading...

Hallitseko aikaa vai aika sinua?

stressinhallinta luonnossa

Ajanhallinta on yksi keskeisimmistä tekijöistä, mitä stressittömyyteen tulee. Monesti kuulee sanottavan, että kiire on itse aiheutettua. Elämässä kaikki kuitenkin muodostuu omista valinnoista, joten tiettyyn pisteeseen asti nämä valinnat ovat ajanhallinnallisia valintoja.

Voi kuulostaa hieman kornilta, että työtön, opintojaan viimeistelevä, lapseton nainen manaa ajanhallintaa mutta tämä onkin melko mielenkiintoinen tilanne.

Entä, kun aikaa on enemmän kuin tarpeeksi?

Olen nyt kolmatta vuotta pois työelämästä. Ensin opintovapaalla ja nyt yt:iden myötä työttömänä opiskelijana. Vuorokaudessa on 24 tuntia, 1440 minuuttia, jotka saan käyttää aivan täysin miten haluan. Minulla on valta hallita aikaa ja saan tehdä ihan mitä itse haluan.

Koska aikaa on paljon, tuntuu että tehtävää on paljon. “Nythän voin opetella koodaamaan, tehdä sitä ja tätä” Iltaisin kuitenkin välillä tuntuu, etten ole saanut mitään aikaiseksi. Tajusin, että minä en hallitse ajankäyttöäni. En näe tai tajua, mihin se valuu käsistäni.

Lisäksi liika aika saa aikaan overwhelming tunteen. Jokainen tunti pitäisi käyttää tehokkaasti, koska mitä sitten, kun pääsen töihin. Ei ole enää niin paljoa aikaa käytössä. Entä, kun aikaa ei joudu käyttämään kotitöihin? Sittenhän sitä on vaan vielä enemmän. Luulisi, että tämä on ihannetilanne.

Vallasta hallita aikaa tulee myös vastuuta. Olen vastuussa joka sekunnista vain itselleni.

Mutta ei, vapaaherrattaren elämäkin voi olla stressaavaa.

Kysynpä vain, miten liiasta vapaa-ajasta voi saada itselleen ahdistuksen? 

0

You might also like

Comments (2)

  • Teea - Curious Feet 6 years ago Reply

    Itse olen loputtoman utelias ja koko ajan haluan oppia uutta. Joten tunnistan tuon tunteen; joskus töitä ja opintoja on vähän / ei lainkaan ja aikaa sen sijaan paljon, mutta silti se ei mukamas riitä kaikkeen supermielenkiintoiseen mitä maailmalla on tarjota. Sitten kun muut sanelevat työtunnit, niin sitä tulee laitettua asioita erilailla tärkeysjärjestykseen ja jätettyä suosiolla osat jutut pois wannado-listalta :). Kehittyäkseen ja kyseenalaistaakseen koen ihmisen kuitenkin tarvitsevan aikaa oikeasti pysähtyä ja ajatella. Vuorottelu pienen itse aiheutetun kiireen ja vapauden tehdä mitä lystää välillä sopii siis minulle, koska olen huomannut, että vaihtelevuus elämässä saa ainakin itseni arvostamaan niitä yksinkertaisempiakin asioita päivästä toiseen.

    Sari 6 years ago Reply

    Tuossa viimeisessä lauseessa kitetytät Teea hyvin tuon omankin ajatuksen. En oikein osaa arvostaa vapaa-aikaa, kun elämä on pelkästään sitä. Pieni positiivinen kiire on hyvästä ja itsekin tunnen olevani silloin parhaimmilani. Liika on liikaa, on se sitten vapautta, kiirettä tai laiskottelua 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.