Loading...

Helppoa elämää Thaimaassa

Aurinkoa, altaalla makoilua ja ulkona syömistä – sellaisen kuvan loin itselleni ennen Thaimaahan muuttamista. Ja onhan se tietenkin osa totuutta. Myönnän heti kärkeen etten lähtisi ulkomaille asumaan, jos pitäisi asua bungalowissa torakoiden keskellä, päivästä toiseen pelkkää riisiä syöden. En ole todellakaan mikään luksusmatkailija mutta kun pidempään kohteessa viihtyy, tietty mukavuudenhalu puskee pintaan. Siinä on muuten pääsyy siihen, miksi vaihdoimme asuntoa Chiang Maissa. Mukavuus.

Chiang Mai luonto

Chiang Main luontoa vanhassa kaupungissa blogi

Chiang Maissa meillä kävi kahdesti viikossa siivooja, joka vaihtaa pyyhkeet puhtaisiin. Ihanat pehmeät valkoiset puuvillalakanat vaihdetaan kerran viikossa. Alakerrasta löytyy pesukoneet mutta jos laiskottaa liikaa, voi oman likapyykkipussin viedä pesulaan ja hakea ne muutaman tunnin päästä silitettynä. Rahaa menee silloin ehkä kolmesta eurosta ylöspäin, riippuen montako kiloa sitä pyykkiä vie. Kaupungissa on myös pyykkipalveluita, jotka hakevat likaiset ja tuovat puhtaat. Näitä ei tarvinnut käyttää, koska pyykinpesu on ihan jees. Ainakin jos vertaa tiskaukseen.

auringonlasku Chiang Mai Thaimaa

Doi Suthep Chiang Mai blogissa

Ruokaakaan ei koskaan tarvitse laittaa, jos se tiskaus tuntuu ylivoimaiselta. Ravintolassa syöminen on halpaa, yrittää sitä laskea millä tahansa mittapuulla. Eurolla saat kadulta paistettua riisiä kanalla tai vähän fiinimmän dinnerin italialaisessa raflassa alle 20 euron. Viineineen ja alkuruokineen kahdelle hengelle. Pitkässä juoksussa se paistettu riisi todellakin tökkii, joten fiinimmät illalliset tulivat tutuksi. Ja jos sataa, niin ruuat voi tilata FoodPandan kautta kotiin euron kuljetusmaksulla.

Chiang Mai Nimman alue

Chiang Mai Nimman markkinat blogissa

Jos kuitenkin tekee mieli kokkailla, ei tarvitse itse edes kaupassa käydä. Chiang Maissa toimii usean supermarketin ruuan verkkokauppa. Testasin Tesco Lotusta ja olihan se helppoa. Tuotteet koriin, kotiinkuljetuksen varaus ja kamat kannettiin kotiovelle saakka. Ihan pientä kielimuurin poikastahan siinä oli, kun lähettipojat yrittivät selittää, etteivät saaneet korttimaksua menemään läpi ennakkoon vaan minun pitää maksaa ostokset käteisellä. Mutta sekin on normaalia täällä. Enkä tosiaan odota, että kaikki puhuvat englantia. Maassa maan tavalla, minun pitäisi puhua enemmän thaita.

Elämä Thaimaassa on helppoa, kunhan siihen pääsee sisään. Onhan siellä ihan vieras kulttuuri, vieras kieli, vierasta ruokaa. Neljä kuukautta sitten maahan saavuttua tuntui kuin olisi palannut toiseen kotiin, kaikki tuntui tutulta. Vuosi 2015 oli meille totisesti kesän ja auringon vuosi, vuosi 2016 aloitetaan kunnon talvella, sillä postauksen julkaisuhetkellä Finnair kuljettaa meitä kohti kotia, Suomen kotia. Uutta Espoon kotia. Ja se, jos mikä tuntuu aivan mahtavalta.

Tervetuloa lumituisku ja talvimyrskyt, me tullaan paratiisista pakkaseen!

Ps. Tässä myös syy, miksi blogissa on ollut hiljaista. Halusimme pitää paluun salassa ja yllättää läheisiä, jotka odottivat meitä Suomeen vasta huhtikuussa. Oli vaikea löytää kirjoitettavaa, kun haluaisin vaan fiilistellä kotiinpaluuta, kissojen näkemistä, uuden asunnon sisustamista…

0

You might also like

Comments (18)

 • Tervetuloa kotiin ja mahtavaa nähdä pian 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Kiitos Milla! Harmillisesti ei Matkamessuilla sitten nähty, mutta ehkä jotain kokoontumisajoja vois keväälle pläänäillä 🙂

 • Jerry / Pako Arjesta 7 years ago Reply

  Onpas elämä Thaimaassa tehty yllättävän helpoksi ja halvaksi :D. Kiva postaus! Tervetuloa takaisin palelemaan ;).

  Sari 7 years ago Reply

  Onhan se helppoa ja halpaa. Aikansa sitä jaksaa mutta jotenkin se ei enää tuntunut mukavalta arjelta. Yritän saada ajatuksia jotenkin auki ja kirjoitettua siitä, millaisia tunteita siellä tuli käytyä läpi.

  Ja vähän tuli eilen paleltua, kun pakkanen laski. Märkä ja tuuli menee kyllä luihin ja ytimiin!

 • Elämästä saa kyllä tosi helppoa siellä!

  Tervetuloa kotiin. Espoossa on ihmisen hyvä olla 🙂 Nähdään pian!

  Sari 7 years ago Reply

  Kiitos Jenna, Espoo rokkaa! Nähdään pian!!

 • Pirkko / Meriharakka 7 years ago Reply

  Tervetuloa talveen ja ihan erityisesti Espooseen 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Jee Espoo! Kiitos Pirkko!

 • Jee jee jee kohta nähdään!! <3 <3 <3

  Sari 7 years ago Reply

  Pian!! En malta oottaa, että nään pikkumiestä <3 <3

 • Toivottavasti ei kaduta jun kohtaatte nämä pakkaset! Itse en malta odottaa kevättä ja sen nopeampaa aloittamista Suomea etelämpänä 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Pakkaset, lumi, raikas ilma ja vuodenajat tuntuu ihan parhaalta. Mä harvoin elämässäni kadun mitään asioita, etenkin, kun Thaimaahan pääsee 10h lennolla 🙂 Ja tokihan sitä aurinkoa löytää lähempääkin aina!

 • Sanna I Siveltimellä 7 years ago Reply

  No minä katoinkin instassa, että mitämitä 🙂 Tervetuloa siis tänne Pohjolaan ja Matkamessuilla varmaankin nähdään, jee! 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Joo vähän yllärinä tää paluu tehtiin 🙂 Ja harmi, ei Matkamessuilla nähty mutta ehkä tässä jotain meetingiä saadaan taas aikaiseksi!

 • Ihania kuvia. 🙂 Tuli kauhea kaukokaipuu – taas kerran!

  Sari 7 years ago Reply

  Kiitos, kuvia kertyi aikalailla. Ja pahoitteluni kaukokaipuun aiheuttamisesta 😉

 • Meri 6 years ago Reply

  Kuulostaapa tutulta 🙂 Tilaan KL:ssa kanssa viikottain ostokset kotiin joko Tescosta tai RedTickistä, Foodpanda pelastaa sateella, juuri kuten kirjoitit ja kaikki tarvittavat palvelut ovat aina kädenulottuvilla, kun omassa pilvenpiirtäjässä on niin kuntosali, uima-altaat, pesulapalvelut kuin harrastehuoneetkin. Monta kertaa on vaan yksinkertaisesti edullisempaa (tai vähintään samanhintaista) syödä ulkona ja erityisesti pidän siitä, että suurkaupungissa on aina palveluita saatavilla mihin vuorokaudenaikaan tahansa – kaikki järjestyy tyyliin yogatunnista täytekakkuun, vaikka palaisi työmatkalta aamuyöstä 😀

  ps: Chiang Mai on aivan ihana! Iltamarkkinoilla on samat hinnat kuin BKK:ssa aikoinaan ja monipuolinen, todella tasokas ravintolatarjonta oli ihan hurjan iso yllätys, kun vietimme siellä 3vk kesäkuussa viime vuonna! Erityisesti mieleen jäi Secret Hideoutin täytetyt patongit (meillä oli pohjalla useamman kuukauden Thaimaavisiitti ja riisihötöt pursusivat jo korvista) ja oli ihanaa istuskella joen varressa tai kävelykatujen ravintoloissa. Todella kaunis kaupunki, jonka tunnelmasta jäi positiivinen viba 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Tuo 24/7 palvelut on hieman eri luokkaa mitä täällä Suomessa. On kyllä ihanaa, että vihdoin kauppojen aukiolot vapautettiin ja meidän lähi S-market on 22 saakka auki. Kaipaisin tosiaan tuollaisia condoja Suomeenkin, missä kaikki tarvittava on siinä samassa talossa. Tai maksimissaan viereisessä 🙂 Mutta se ehkä vaatisi vähän enemmän jengiä asumaan tänne pohjolaan.

  Chiang Mai on mulle niin rakas paikka. Ja edullinen 🙂 Pakko päästä edes parin päivän visiitille syksyllä taas!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.