Loading...

Instagram Travel Thursday – Hiekkaa varpaiden välissä

Me ollaan kyllä melkoisia etelänmatkaajia, kun ei vietetä juurikaan aikaa biitsillä. Jotenkin en yhtään ymmärrä itseäni, aiemmilla reissuilla olen maannut rannalla päivittäin, nyt meidän biitsivisiitit voi laskea kahden käden sormilla. Muutamilla eri biitseillä on tullut käytyä ja nämä kaksi keskenään kovin erilaista rantaa ovat mielestämme parhaat rannat Patong beachin läheisyydessä.

TRI TRANG

Oma suosikkini perinteiseen rannalla pötköttelyyn on Tri Trangin ranta, jonka sijainti Patong beachiltä hieman etelään päin. Meiltä on rannalle kymmenisen kilometriä, joka menee skootterilla ihan hujauksessa. Nopeusrajoitusten mukaisesti tietysti!

2013-12-30 23.07.48

Vaikka turistihelvetti Patong beach onkin lähellä, on Tri Trang säilynyt ihanan rauhallisena. Rannan pohjoispäässä on resortti ja eteläpäässä ravintola. Meidän vakipaikat ovat tuon ravintolan edessä, josta saa myös hyvää thaikkusafkaa. Tämä huomiona siksi, että lähes järjestäen rantaravintoloissa on ollut kehnoa ruokaa. Tai sitten meidän lähiraflat ovat vaan niin ylivoimaisia vertailukohtina.

Rantatuolit kustantavat 100฿ eli puolet siitä mitä isommilla rannoilla. Hiekka on ihanan pehmeää ja valkoista. Vesi on kirkasta ja jo ihan rantavedessä voi nähdä värikkäitä kaloja. Viime kerralla bongasin rantavedessä istuskellessa harmaapallokalankin 🙂 Ihmettelin, mikä on tuo olento, jolla on hiiren kroppa mutta kalan pyrstö. Sain GoPro:lla otuksesta kuvan ja Tom tunnisti lajin. Ensi kerralla otan snorklauskamat mukaan, jotta pääsen tutkailemaan mitä kaikkea muuta siellä näkyykään. Korallit rantavedessä voivat olla toki myös yhtälailla rannan miinus, sillä ovat niin pirun teräviä jalkapohjaan.

IMG_20131219_203218

IGUANA BEACH

Vähän erilainen on toinen lemppari Iguana beach, joka löytyy pienestä poukamasta Kalim beachiltä, Patong beachin pohjoispuolelta. Ranta ei tosiaan ole koolla pilattu ja onkin kokonaan Iguana Beach Day & Sunset Barin käytössä. Olemme käyneet rannalla ainoastaan sunnuntaisin, jolloin Groovebox pystyttää kaiuttimet ja paikalle saapuu välillä koviakin DJ-nimiä levylaukkuineen. Tai nykypäivänä kai läppäreineen. Rannalta löytyy iiiisoja säkkituoleja, joissa voi päiväsaikaan palvoa taivaan mollukkaa.

IMG_20140202_173617

Vaihtoehtona säkkituolille on traktorin sisäkumit, joissa voi kellutella meren liplattaessa korvan juuressa. Iltaisin sitten fiilistellään peilipallojen alla rentoja biittejä. Meno on ollut joka kerta kohdillaan ja Iguanalla ollaan nähty parhaimmat auringonlaskut. Kahdet sunnuntaibileet ovat vielä meidän tapauksessa jäljellä ja molemmat on kyllä käytävä tsekkaamassa.

IMG_20131216_095110

Rannalla on myös grilli, josta irtoaa lihavartaita 150฿:lla ja jos et satu paikalle pyhäpäivänä, niin alkoholitarjoilukin pelaa. Helmeilevän raikasta valkoviiniä hikoilevasta lasista samalla, kun aurinko painuu horisonttiin. Siihen kiteytyy täydellisen chilli sunnuntai-ilta.

*****

IG Travel Thrusday on viikottainen kokoelma blogipostauksia. Tempauksen viralliset järjestäjät Suomessa ovat Kaukokaipuu, Running With Wild Horses ja Destination Unknown. Lisää tempauksesta voit lukea täältä. Osallistua voit myös tägämäällä omat matkailuaiheiset kuvasi IG:ssä tägillä #IGtravelthursday. Kaikki IGTT-postauksien kuvat otettu Samsung S4-puhelimella.

0

You might also like

Comments (5)

 • Kat 9 years ago Reply

  Ooh, aikas mahtavia rantoja ja hyviä vinkkejä kaikille Phukettiin menijöille. Ei tarvitse tyytyä siihen patongin rantaan, joka ainakin kolme vuotta sitten oli kyllä aivan liian hektinen ja täyteen pakattu omaan makuuni.

  Ja itselläni on ollut tuo sama “vaiva” tällä reissulla. Vaikka rantalomaa on vietetty monessakin paikassa niin loppujen lopuksi siellä rannalla oleskelua ei ole ollutkaan niin paljon. 3 v sitten olisin pultannut itseni kiinni rantatuoliin coconut-öljyt päällä 😀 Niin ne jutut vaan muuttuu pikkuhiljaa.

  Sari / Sarpukka.com 9 years ago Reply

  Patongin, Katan ja Karon rannat ovat kyllä todella miehitettyjä. Samoin näytti olevan Surin ja Kamalakin, kun siellä ollaan pyörähdetty. Kyllä näitä helmiäkin täältä löytyy, kun vaan jaksaa etsiä 🙂 Nai Yang oli kivan rauhallinen myös näiden lisäksi mutta ei pääse meidän top-listalle, koska on niin kaukana.

  Ja tiiäkkö, mä ostin viime viikolla vasta ekan rusketusöljyn! Ihan ennenkuulumatonta! Meillä on tiedossa viikon rantaloma Malesiassa, kun broidi tulee tänne päin maailmaa kanssa, joten siellä tulee varmasti sitten viimeisteltyä rusketus. Eihän sitä sovi Suomeen palata, jos ei näytä siltä, että on ollut 5kk Aasiassa?

  Kat 9 years ago Reply

  Ahahhaaa, kyllä! Mekin ollaan huomattu, että jatkuvalla olemisella täällä kuumassa ilmastossa halut ottaa aurinkoa ovat kadonneet aikalailla kokonaan. Rusketus vaan karisee. Sitä on pakko kyllä ennen paluuta vetää pienet coconut oilit niskaan ja kärvistellä kunnon rapsakka rusketus päälle ja toivoa, ettei se tipahda lentokoneen ilmastoinnissa jo pois 😀

 • Hah, samoilla aiheilla mennään tällä viikolla! 🙂 Me ollaan Uudessa-Seelannissa päädytty rannoille, ja paljon, tällä reissulla, mutta lähinnä surffauksen tai piknikkien merkeissä. Ihan löhöilijäksi minusta ei ole, varsinkin kun noita perheen pienimpiä pitää samalla vahdata. Varsinkin tuo aurinkolaskukuva on tosi vaikuttava, vastaavia emme löytäneet edes länsirannikolta!

  Sari / Sarpukka.com 9 years ago Reply

  Mä olen haaveillut rantapiknikeistä mutta jotenkin täällä en ole saanut sellaista piknik-fiilistä mitä Euroopassa. Jos kesällä pitää keksiä jotain tekemistä, niin mä olen aina ehdottamassa piknikejä!! Ehkä täällä on vain liian kuuma sellaisille, juustot sulavat liian nopeasti 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.