Loading...

Hileinen Helsinki

Katajanokka Helsinki

Viime vuonna tähän aikaan oli talvea vietetty jo toista kuukautta Kaakkois-Aasiassa. Tällä kertaa lähdemme oikeasti pakkasesta paratiisiin. Helsinki on ollut lähipäivinä uskomattoman kaunis, kiitos lumipeitteen ja taivaalla  jo useampana peräkkäisenä päivänä näyttäytyneen valoilmiön!

Finnair Sky Wheel

Joululahjaksi ostettu Olympus OM-D E-M5 pääsi ensitestiin Tapaninpäivänä, kun lähdimme kaupungille katsomaan tapahtuuko siellä mitään. Voin kertoa, että ei sitten niin tapahtunut yhtään mitään. Ravintolat ja kahvilat olivat pitkälti kiinni, ehkä ne sitten avasivat oviaan myöhemmin illalla Tapsantansseja varten. Jostain sitten saimme idean käydä Finnair Sky Wheelissä katselemassa maisemia.

Finnair Sky Wheel

Katajanokka Helsinki

Maailmanpyörä oli kuin olikin auki. Paikalla olleille turisteille erityisen hieno juttu ja Sky Wheel pyörikin taukoamatta. Meiltä kuitenkin jäi kierros väliin, sillä aurinko alkoi laskea ja halusimme nähdä Helsinki kylpemässä talviauringossa.

Lisäksi jäätyneet varpaat ja sormet pakottivat jatkamaan matkaa. Meillä ei oikein kummallakaan ollut hajua siitä, kuinka kylmältä -4°c tuntuu, joten varustelu oli hieman liian heikkoa. Vihaan palelua yli kaiken mutta silti olen lähes poikkeuksetta liian kepoisesti pukeutunut.

Lauantaina uhmasimme pakkasukkoa ja suuntasimme kaveripariskunnan kanssa kaupungin parhaaseen pulkkamäkeen Paloheinään. Pulkkamäessä jos jossain sisäinen lapsi pääsee irti! Ja olihan meillä hauskaa, voi jestas! Päivän kruunasi termarista juotu glögi ja lumipöllystä levinneet meikit.

PicMonkey Collage_2
PicMonkey Collage_1

Myönnän, luminen Helsinki on ihan jees mutta kyllä meillä kova lähtökuume jo on. Eilen tehtiin koepakkaus rinkalle ja säilöttiin syys- ja kevätvaatteet kellariiin. 24 päivää ja risat, se ei ole enää mitään!!

0

You might also like

Comments (2)

  • Eihän se 24 päivää ole kuukauttakaan. Yksi hiiren pieru vaan!

    Mitäs olet pitänyt uudesta kamerasta? Se on mullakin yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona, kun uusi kamera pitäisi ostaa.

    Sari 7 years ago Reply

    No sitähän se on, ei yhtään mitään. Mutta samalla päivät kuluvat niin pirun hitaasti. Muistan, että viime vuonnakin se viimeinen kuukausi oli pahin. Odottavan aika on pitkä…

    Oon kyllä tykännyt uudesta kamerasta, vielä on vähän käyttö ja asetukset hakusessa, kun Canonista siirryin. Mutta reeniä reeniä! Olympus oli mulle selvä valinta, punnitsin PL7 ja tuon E-M5 välillä. Kallistuin jälkimmäiseen, koska siinä on etsin ja pölyn & kosteuden kestävä runko sekä jotenkin jykevämpi käsituntuma. Uskon, että siitä tulee talven toisiksi paras reissukaveri 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.