Loading...

Hippiruokaa – Kasvislasagne

kasvislasagne munaton gluteeniton viljaton lihaton

Eikö se niin ole, että kasviksia syövät on vaan likaisia hippejä ja ryönäisiä maailmanrauhan puolustajia? No ehkä ei kuitenkaan. Mutta muistan kyllä nuoruudessani, että useimmat kasvisruokavaliota noudattavat kieltämättä olivat omaan maailmankatsomukseen verraten liian hippejä. Liekö olen itse nyt hippiytynyt vai mikä on, mutta entistä enemmän tulen valinneeksi lihattoman vaihtoehdon lautaselle. Myös kotikeittiössä.

Ei. En ole mitenkään erityisesti ryhtynyt kasvissyöjäksi. Olen vain huomannut, että ruuan jälkeen on edelleen mukavan kevyt olo, vaikka vatsa on täynnä kasvisruokaa. Ehkä pääseminen ylitse siitä ylettömästä proteiinikeskeisestä ajattelusta on luontevasti ajanut minut tähän tilanteeseen. Viime viikolla söimme tätä viljatonta, lihatonta ja munatonta mutta ei mautonta kasvislasagnea, joka maistui koko porukalle. Pois lukien kissat, jotka kyllä nenä pitkällä haistelivat meidän lautasia kohti.

KASVISLASAGNE

4-5 annosta

1,5 kesäkurpitsaa
sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
4-5 cm pätkä purjoa
3dl soijarouhetta
tomaattipyrettä
1 tlk tomaattimurskaa
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl vettä
loraus punaviiniä
1 pkt mascarponea
120gr juustoraastetta
hunajaa
mausteita;
itse laitoin suola, pippuri, basilika, paprikajauhe,
valkopippuri, chili sekä kasvisliemikuution
öljyä paistamiseen

Pilko sipuli, valkosipuli ja purjo. Kuullota reilussa lorauksessa öljyä. Lisää soijarouhe, sekoita sen verran, että öljy imeytyy. Lisää vesi, tomaattimurska, tomaattipyre. Mausta reilulla kädellä ja lisää punaviini (tai punaviinietikka) sekä hunaja. Keittele kokoon muutama minuutti, että nesteet lähes häviää.Muista maistaa. Veistele sillä välinjuustohöylällä kesäkurpitsasta pitkiä suikaleita. 

Sekoita juustoraaste ja mascarpone sekä tilkka maitoa tai vettä. Laita 2/3 tomaattikastikkeesta uunivuoan pohjalle, lado päälle kerros kesäkurpitsan suikaleita ja n. puolet juustosekoituksesta. Varoituksen sana, juustomössö levittyy hieman huonosti, joten parempi ehkä pudotella lusikalla pieniä könttejä ympäriinsä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja toista toinen kerros kastiketta, juustokastiketta ja päällimäiseksi kesäkurpitsat. Ripottele vielä halutessasi juustoraastetta pinnalle. Uuniin 200°c ja noin 30 min. 

Lisukkeeksi ehdottomasti vihersalaatti tuomaan raikkautta! Itse leikkasin vielä porkkanatikkuja ja kaavin purkin pohjat Lidlin hummuksesta, joka on aivan jumalaista. Tuosta setistä syötiin molemmat ja jäi vielä toiset samanlaiset huomiselle. Eli riittoisaa, eikä järin kallistakaan ruokaa.

0

You might also like

Comments (2)

  • Njammm, tää menee testiin! Me ollaan tehty vuohenjuustolla ja munakoisolla höystettyä kasvislasagnea, on muuten myös erittäin buenoo.

    Sari 6 years ago Reply

    Hei hyvä vinkki toi vuohenjuusto. Mä voisin elää vain sillä. Menee testiin siis myös tuokin versio 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.