Loading...

IG Travel Thursday – Kotiseudulla

Täällä juhlitaan tänään Thaimaan kuninkaan 86v. synttäreitä sateisissa merkeissä enkä valehtele, jos sanon että vettä on satanut joka päivä. Kathun ja Patongin erottavat vuoret ovat tälläkin hetkellä aivan sumun peitossa. Sadetta pidellessä sisällä ajattelin osallistua ensimmäistä kertaa Instagram Travel Thursdayhin. Lisää voit lukea TÄÄLTÄ mutta lyhyesti kerrottuna kyseesssä on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana. Suomessa virallisina järjestäjinä toimivat Destination Unknownin Satu, Kaukokaipuun ihana, entinen joukkuekaverini Nella, sekä Running With Wild Horsesin Veera Bianca. Käykäähän tutustumassa naisten blogeihin, jos matkakuumeilultanne kestätte 🙂

Meillä on saareen tutustuminen vielä aika alkutekijöissään. Tuo epävakaa sää hieman vaikeuttaa liikkeelle lähtöä, sillä kun sadekuuro iskee, niin se kastelee aivan totaalisesti. Tämän saimme kokea matkalla lähiostarille, olimme jo parkkipaikalla, kun sade alkoi tihkuttamaan. Mutta sillä aikaa, kun mopo saatiin parkkiin ja pääsimme katoksen alle, olimme aivan läpimärkiä! Trooppiset sateet ovat lämpimiä mutta rankkoja – tosin kliseisesti, sen kesä kuivaa minkä kastelee mutta minä olen vähän sokerista.

Sateisten päivien sekaan on osunut satunnaista aurinkoa ja viime lauantain sukellusreissua Racha Yaille mollukka helli oikein urakalla, lucky us! Racha Yai (tai Ko Raya Yai) on suosittu snorklaus- ja sukelluskohde vain 1,5h venematkan päässä Phuketista. Pidemmälle ei tarvitse lähteä etsimään valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä! Sukellusreissusta kuulette lisää Tomin näppäimistöltä, teksti on jo valmis mutta kuvat odottavat vielä muokkausta.

Venereissut lähtevät saaren kaakkoisosasta, Chalongista, jonne meiltä ajelee mopolla puolisen tuntia. Tai mun ajovauhdilla varmaan 45 minuuttia. En uskalla ajaa 40km kovempaa, sillä mopon mukana tullut kypärä lentää päästä. Muutenhan mä päästelisin siis tietenkin täysiä (en todellakaan päästelis…) ja ohittelisin kaikki!

Olen kuitenkin iloinen, että uskallan lähteä tuonne vasemman puoleiseen, jossain määrin villiinkin liikenteeseen ajelemaan yksin. Tai pakkohan se on uskaltaa, koska muuten hengailisin kotisohvalla ja talon altaalla, joka on päiväaikaan ihanan tyhjä. Iltaisin sen valtaavat talon lapset.

Kävin ajelemassa lähiseudulla päättömästi ja löysin Kathu fresh marketin. Nyt tiedän mistä ostan jatkossa hedelmät ja vihannekset kotiin. Torin hedelmävalikoima on huikea. Myyjät olivat avuliaita valitsemaan parhaimmat yksilöt mukaan. Myynnissä oli myös lihaa, kalaa ja kanaa mutta jotenkin niiden ostaminen kärpästen seasta ei houkutellut, vaikka varmasti nekin ovat tuoreita. Torikoira sai lihanmyyjiltä ilokseni kananjalan. Toreilla on ihana tunnelma, vähän samanlainen kun Bangkokin Chinatownissa, josta myös postaus odottaa kuvia. Meidän netti on todella nopea kaikessa muussa kuin uploadingissa, joten kuvien saaminen Flickriin on pienen hermojen kiristelyn takana.

Sellainen kuvapläjäys. IG:ssähän meidän tili on @pakkasestaparatiisin ja Sarin @wellnessmadness_sari sekä Tomin oma @gofortom. Sadepilvet näyttävät väistyneen poutapilvien edestä, joten taidamme suunnata katselemaan miten sitä Majesteetti Phrabat Somdej Phra Paramindra Maha Bhumibol Adulyadej Mahitaladhibet Ramadhibodi Chakrinarubodindara Sayamindaradhiraj Boromanatbophitin synttäreitä oikein juhlitaan.

0

You might also like

Comments (10)

 • Mukavia Kuninkaan synttäreitä sinne! Ahh mulla on niin ikävä Thaimaahan, meri ja aurinko – niitä ei tosiaan voita mikään : )

  Sari 9 years ago Reply

  Totta puhut, meri ja aurinko ovat ehdottomasti parhaat asiat täällä 🙂

 • Satu VW 9 years ago Reply

  Ihanaa että lähdit mukaan kamppikseen! Ja apua mitä kuvia, aurinkoa ja lämpöä on nyt juuri kova ikävä. Tai edes sellaista trooppista sadetta jonka kuvittelen lämpöisemmäksi kuin Norjan vastaavan… 🙂 Mielenkiinnolla odotan sukelluspostausta, tuo harrastus kutkuttaa hieman täälläkin vaikka mulla on ihan järjetön ja ei-mihinkään-perustuva haipelko! Tuli varmaan katsottua tappaja hait aivan liian nuorena, muistan muksunakin kun hain kuvat pyörivät silmissä etelän lomilla jo uima-altaiden varjokohdissakin 😉

  Sari 9 years ago Reply

  Normaalisti en pidä sateesta yhtään, trooppiset sateet sentään siedän 🙂 Jokaisella meillä on hulluja pelkoja, mä pelkään järjettömästi lintuja. Enkä ole edes nähnyt Hitchcockin Linnut elokuvaa!

 • Veera 9 years ago Reply

  Ihania kuvia, omat kotimaisemat on tällähetkellä vähän eri näköiset…räntäsateinen Itä-Pasila <3 😀

  Sari 9 years ago Reply

  Kolkko Pasila ja räntäsade, njaaah 😉

 • Nella / Kaukokaipuu 9 years ago Reply

  Ihan huippua, että lähdit mukaan! Toivottavasti ootte mukana useemminkin, koska tää postaushan oli aivan mahtava. Huippuja kuvia ja kiva kuulla miten siellä menee. Ja hei, mikä miljoonavilla sulla on siellä ollut alla! Oon kuolannu kuvia Instagramissa noin niinkun ihan tosissani. 😀

  Sari 9 years ago Reply

  No ihan varmasti ollaan mukana useamminkin! Superisti jo ideoita päässä, kuvia pitää vaan päästä räpsimään 🙂

  Ja siis miljoonavilla oli jotain älytöntä. Kerron siitä myöhemmin lisää mutta EHDOTTOMASTI magein paikka missä oon ikinä ollut!

 • Anonymous 9 years ago Reply

  Täähän on huippu blogi! Kivasti saa vinkkejä, kun tammikuussa suuntaamme kavereiden kanssa juurikin Phukettiin Kathuun opiskelemaan reiluksi 4 kuukaudeksi 😉 -nina

  Sari 9 years ago Reply

  Kiitos Nina! Me taidetaankin asua ihan koulusi hoodeilla, luultavasti Prince of Songkla Universityyn olet menossa 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.