Loading...

Instagram Travel Thursday | Matkavuosi 2015

Vuoden 2016 ensimmäinen Instagram Travel Thursday on teemalla “katsaus matkavuoteen 2015“. Koska viime vuonna tuli oltua matkalla enemmän kuin kotimaassa, on tämä katsaus samalla myös viime vuoden tapahtumiin. Kuvien valitseminen oli äärimmäisen vaikeaa, sen verran paljon niitä on tullut vuoden sisällä jaettua. Koen Instagramini tietynlaisena mikroblogina, johon tulee jaettua niitä hetkiä, joista ei riitä omaan blogipostaukseen saakka. Näitä mikrohetkiä kun yhdistelee tulee tällainen makropostaus, joten ei muuta kuin tervetuloa mukaan aikamatkalle vuoteen 2015!

Tammikuu 2015

Tammikuussa matkustin Petronas twin towereiden juurelle niin Matkamessuilla kuin ihan oikeastikin. Muutimme myös uuteen, tämän hetkiseen kotikaupunkiimme Thaimaan Chiang Maihin.  En voi millään uskoa, että näistä kuvista olisi vain 52 viikkoa aikaa. Selkeästi ollut tapahtumarikas vuosi!

Helmikuu 2015

Helmikuu oli todellinen kuherruskuukausi Chiang Main kanssa. Joka nurkalta löytyy kaikkea ihanaa ja aiemmat kokemukset Thaimaasta tuntuivat epäaidoilta. Pohjoisen ihmiset ovat aidosti ystävällisiä ja turismi tuntuu olevan täällä vielä hallussa. Meidän valitsema asuinalue Nimmanhaemin on säästynyt kaljaturisteilta. Tiedäthän ne reissaajat, jotka kulkevat Chang-vaimari päällä kaljapullo kädessä? Kuun lopulla teimme vielä nopean visarunin Kuala Lumpuriin, jossa treffasimme kanssabloggaaja Urbaani Viidakkoseikkailijatar Lauraa.

Maaliskuu 2015

Untitled design (38)

Maaliskuussa herkuteltiin thairuualla ihan urakalla. Riisi maistui joka muodossa ja vuoden 2014 thairuokainhosta ei ollut tietoakaan. Innostuin lähtemään myös kokkikurssille ystäväni Ulyan kanssa. Jos Chiang Maihin olet tulossa, niin tsekkaa ehdottomasti Thai Farm Cooking School, en voi muuta kuin suositella heidän hulvattoman hauskaa mutta myös hyödyllistä kokkikurssia. Maaliskuu päättyi vuoden kolmanteen käyntiin Kuala Lumpurissa, kun vuorossa oli perinteinen Malesian F1-kisa.

Huhtikuu 2015

Untitled design (39)

Huhtikuu alkoi entisestä kotikaupungista Phuketista. Halusimme viettää helpon viikon rantamaisemissa ja sanoa vielä heipat kavereille, ennen kuin palaamme Suomeen. Lähtiessä emme todellakaan osanneet arvata, että paluu Thaimaahan koittaa vain muutaman kuukauden päästä. Suomeen päästyä nautin luonnosta ja siellä liikkumisesta. Raikas keväinen ilma oli yksi huhtikuun ehdottomista kohokohdista ja en yhtään ihmettele, että aasialaiset mielellään matkustavat Suomeen nauttimaan metsistä.

Toukokuu 2015

Kesän korvilla pysyttelin Helsingissä ja tutustuin paremmin pääkaupunkimme tarjontaan. Noloa myöntää mutta edelleen tunnen Helsingin todella huonosti. Jos joku vie minut Punavuoren pikkukaduille, niin olen auttamattomasti eksyksissä. Toukokuun aikana kaupunkituntemukseni hieman parani. Nautin Helsingistä niin luonnossa geokätköillen kuin kaupungin kahviloista istuskellen. Olin Chiang Maissa oppinut työskentelemään kahvilasta käsin ja tämä tyyli jatkui myös Helsingissä. Vielä kun saisimme viihtyisiä co-working tiloja Helsinkiin, niin olisin tyytyväinen!

Kesäkuu 2015

Muistan, että kesäkuu oli kylmä kuukausi. Ei ollenkaan nimensä veroinen. Kesäkuulle suunnitellut kotimaanreissut jäivät tekemättä, koska oli mukavampi vain olla kotona ja rapsutella toukokuussa meille muuttaneita kisuja, Elliä ja Cavaa. Mieli alkoi jo haaveilemaan Thaimaasta, eikä ihme, kun sää oli niin syksyinen. Suomen luonnosta tuli edelleen nautittua niin geokätköjä etsien kuin kesäöiden värikkäitä auringonlaskuja katsellen.

Heinäkuu 2015

Vihdoin oli kotimaan reissujen vuoro ja niitä oli jopa kaksi – Hanko ja Pori. Elämäni ensimmäisellä reissulla Hangossa pääsimme nauttimaan Syndalenin aivan järisyttävän hienoista auringonlaskuista. Porissa kävin työmatkalla SuomiAreenalla ja paluumatkalla nautittiin aivan järisyttävän kamalasta rankkasateesta. Suomen kesä ♥ Matkakuume painoi urakalla, kun se kesä ei oikein heinäkuussakaan vakuuttanut. Piti tehdä päätöksiä. Lähteäkö pienelle reissulle vai aikaistaako lähtöä Aasiaan? Päädyimme  jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja heinäkuun viimeisenä päivänä ostimme lentoliput Singaporeen.

Elokuu 2015

Untitled design (43)

Kesä saapui elokuussa ja niin myös kesäopinnot sekä kesätöiden loppurutistus. Tähän lisänä vielä kämpän valmistelu syyskuun lähtöä varten, vuokralaisen etsiminen yms. Ei siis matkoja, vain matkakuumetta ja matkakassan kartuttamista töiden parissa. Mikäs sen parempaa. Loppukesän auringonlaskut veljeni järvenrantatontilta olivat upeita, jälleen kerran. Eihän niihin koskaan totu, vaikka olisi missä päin maailmaa! Ehkä tämä katsaus olisi pitänyt nimetä sopivammin vuoden 2015 auringonlaskuiksi…

Syyskuu 2015

Vihdoin se hetki koitti, kun pääsimme palaamaan Kaakkois-Aasiaan. Tuttu kostean kuuma ilma otti meidät vastaan Singaporessa, jossa vuorossa oli vuoden toinen F1-kisa. Kummallekin ensimmäinen kerta S’poren kaupunkikisassa mutta toivottavasti ei viimeinen. Kisan päätteksi näin myös nuoruuden lemppariartistin Bon Jovin. Ihan ei Livin’ on a prayer iskenyt teinivuosien lailla. Singaporessa meitä kohtasi myös melkoinen epäonni, kun ensimmäisenä päivänä molempien läppärit saivat kahvikuorrutuksen ja Tom joutui irroittamaan matkabudjetistaan melkoisen summan uutta konetta varten. Kuun lopulla suuntasimme vielä muutamaksi päiväksi Penangille, Malesiaan.

Lokakuu 2015

Untitled design (45)

Lokakuu ja paluu toiseen kotiin, Thaimaahan. Saimme asunnon helposti ja asetuimme tutuille kulmille. Tuntui kuin emme olisi olleet hetkeäkään poissa. Teimme lokakuussa myös reissun Phuketiin, aivan täysin ex-tempore. Pitkän viikonlopun ajan saarielämä tuntui mukavalta mutta olipa ihana tulla taas pohjoisen viileyteen. Ja eikä pohjoisessakaan kylmä ollut muutamaa päivää lukuunottamatta, jolloin koirillekin annettiin viltit.

Marraskuu 2015

Nopeasti huomasimme, ettei asuminen minimaalisessa kämpässä ollut meitä varten. Onneksi Chiang Maista on asunnon löytäminen erittäin helppoa. Muutimme kahden päivän harkinta-ajalla isompaan ja kalliimpaan asuntoon mutta jännästi kuukausikustannukset pysyivät samana tai jopa laskivat hieman. Saimme ihan tuliterän kämpän keittiöllä, erillisellä makkarilla ja pienellä parvekkeella, josta tätä postaustakin kirjoittelen. Marraskuussa oli myös Bangkokin reissun vuoro, jonne lähdimme yhtä ex-tempore kuin Phuketiinkin. Edelleenkään en ole Bangkokin suuri fani, shoppailu siellä on kivaa mutta kyllä lähialueen suurkaupungeista Singapore vie voiton!

Joulukuu 2015

Untitled design (47)

Joulukuu eli juhlakuu. Edessä oli toinen joulu Thaimaassa ja vietimme sen rauhallisissa merkeissä kotosalla. Keittelimme glögit ja ostimme överikalliita juustoja – niitä kun oli himoittu jo parisen kuukautta ruokakaupan kylmähyllyssä. Juuri ennen joulua kävimme erittäin pikaisella visarunilla Hong Kongissa. Lensimme puolilta öin HKIA:lle ja aamuseitsemän lennolla tulimme takaisin Thaimaan puolelle. Siitä reissusta ei kyllä jäänyt mitään käteen, paitsi armoton väsymys. Uusi vuosi otettiin vastaan bileissä lähihotellin katolla paikallisten kanssa.

Oliphan melkoinen (matka)vuosi, kiitos, kun jaksoit tänne saakka! Huomasin kirjoittaessani, että niin monta blogipostausta on jäänyt luonnoksiin, niin monet kuvat käsittelemättä ja tarinat kertomatta. Näiden matkojen aikana olen oppinut itsestäni erittäin paljon uusia asioita, kuten sen, että missä tahansa luukussa en suostu asumaan. Tai että arki on arkea tälläkin puolella palloa. Myönnän, että ikäväkin on näyttäytynyt usein. Erityisesti meidän pallopääkaksikkoa ikävöin päivittäin ja kissakahvilassa on tullut käytyä vähintään pari kertaa viikossa!

2016 on alkanut mainiosti, enkä melkein malta odottaa mitä kaikkea tänä vuonna tuleekaan tapahtumaan! Niitä kaikkia hetkiä on luvassa niin Instagramissa kuin täällä bloginkin puolella.


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä.

IGTT logo

0

You might also like

Comments (18)

 • sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi 6 years ago Reply

  Ihana vuosi! Ja minusta tietysti erityisen kiva juttu että törmättiin ihan livenäkin. ^__^

  Huh, mulla on tänään keskimääräistä pahempi matkakuumehepuli päällä, eikä nää IGTT-postaukset varsinaisesti auta.

  Sari 6 years ago Reply

  No ehdottomasti tuo kanssabloggaajien tapaaminen livenä on yksi tämän matkailuharrastuksen parhaimmista puolista!

  Ja ymmärrän kyllä tuon matkakuumehepulin. Ihan siksi, koska sitä on täälläkin havaittavissa 😀 Vaikka ollaan ulkomailla niin mieli kaipaa jotain pientä vaihtelua…

 • Mä olen useasti miettinyt, pitäisikö hankkia tuollainen etätyö, että voisi tehdä töitä just sieltä mistä huvittaa. Vielä en ole siihen päätynyt, ja mun kokemuksella töitä onkin helpompi tehdä kasvotusten, mutta ehkä joku päivä… Joka tapauksessa vähän on kade fiilis näitä teidän kokemuksia seuratessa, mutta hyvä vaan niin. 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Kaikessa on aina puolensa ja puolensa. Mulla on työn alla postaus siitä, mikä kaikki tässä mättää ja on perseestä 🙂 Myönnän kyllä, että on vaikea nähdä itseä jatkossa kasistaneljään työssä avokonttorissa. Ja toivottavasti siihen ei tarvitse koskaan palatakaan. Ja toivon, että säkin pääset joskus tätä etäilyä kokeilemaan, tosin vaarana voi aina olla se, että siihen hurahtaa 😉

 • Huikea reissuvuosi sulla takana! 🙂 Kauniita kuvia on tililles kertynyt!

  Sari 6 years ago Reply

  Kiitos Jenna. Vaikea itse mieltää reissuvuodeksi, kun on tavallaan ollut kahdessa kodissa. Mutta eikö se elämä kokonaisuudessaan ole pitkä matka 🙂

 • Sanna I Siveltimellä 6 years ago Reply

  Ihanan aktiivinen reissuvuosi ja voi että onnekkaat saatte olla siellä lämpimässä, turvassa näistä talven pakkasista 🙂 No sainhan minäkin viime vuoden ja nyt kun tietää miten nannaa se onkaan, niin ihan vähän reissukuumetta pukkaa… tiiäkkö? ;))) Huikeaa alkanutta uutta vuotta!

  Sari 6 years ago Reply

  Ymmärrän kyllä sen “orastavan” reissukuumeen. Kyllä se aina sieltä puskee esiin, vaikka kuinka saisi olla maailmalla 🙂 Oikein railakasta vuoden alkua sinnekin!

 • Pirkko / Meriharakka 6 years ago Reply

  No ette te kauaa Suomessa ehtineetkään vuonna 2015 olemaan – jotenkin olin mieltänyt, että olette Thaimaassa vaan talven, mutta näköjään se on teidät vienyt enemmänkin!

  Sari 6 years ago Reply

  Talvi on meille vähän suurpiirteinen käsite 🙂 Nyt kun ollaan kokeiltu olla niin alkuvuosi kuin loppuvuosi poissa, niin kyllä tuo syksyn pimeyksin viettäminen Thaimaassa on parempi vaihtoehto. Ei se talvi kuitenkaan niin paha ole, jos talvi on sellainen, kun se nyt näyttää Suomessa olevan.

 • Annika | Travellover 6 years ago Reply

  Saat kaiken kuulostamaan niin arkiselta – mutta arkeahan se teille onkin. Aika usein mietin, mitä voisin alkaa tehdä, jotta voisin tehdä sitä etänä. Oma työni ei kuitenkaan sellainen ole, joten on vain haaveiltava ja tehtävä reissuja silloin kuin voi.

  Sari 6 years ago Reply

  Niinpä, meille tämä on arkea. Juuri tuli 4kk tätä reissua täyteen ja mietittiin, että monille se voi olla elämän mittainen haave päästä niin pitkäksi aikaa Suomen rajojen ulkopuolelle. Että kyllä sitä välillä tuntee itsensä melko etuoikeutetuksi. Mutta kuten jo Jennillekin tuossa sanoin, ei täälläkään kaikki ole pelkkää auringonapaistetta ja kookoksia, vaan arki se tulee vastaan ihan väkisin 🙂

 • Terhi / Muru Mou 6 years ago Reply

  Hyvin olette ehtineet suhaamaan Kaakkois-Aasiaa ristiin rastiin 🙂
  Juustot! Niitä on kyllä tällä reissulla ollut ikävä. Joskus ollaan hiplailtu juustoja supermarketeissa, mutta on ne niin törkeän kalliita, että ei olla ostettu. Tanskassa on ihan perusjuustokin taivaallisen hyvää ja mä jo haaveilen sen syömisestä… ja kun saisi vielä suomalaista ruisleipää sen kanssa… Nam!

  Sari 6 years ago Reply

  Kyllähän tässä on näiden viisumisäätöjen kanssa joutunut vähän suhailemaan. En kyllä yhtään nauti siitä, tykkään paljon enemmän tästä paikoillaan olosta 🙂 Toi ruisleipähomma on kyllä hauska, en juuri koskaan syö Suomessa sitä mut kuitenkin täällä ollessa sitä tekee mieli. Mut enemmän kyllä olen ikävöinyt salmiakkia, onneksi meillä oli aika hyvät varastot mukana!

 • Arja / Haavematkoja 6 years ago Reply

  Aikamoinen vuosi! Viime kesänä tosiaankin teki mieli lämpimämmille leveyspiireille, itse satuin olemaan heinäkuun Keski-Euroopassa jossa oli silloin helle, sen vuoksi kesästä jäi ehkä todellisuutta ruusuisempi kuva. Teidän tilanteessa olisin varmaan itsekin alkanut suunnitella pikaista paluuta Aasiaan. Taisin muuten käydä nyt vasta ensimmäistä kertaa kunnolla täällä sun uudessa blogiulkoasussakin, näyttää tosi kivalta ja freesiltä! 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Kiitos Arja, omakin silmä (ainakin vielä) tykkää tästä uudesta lookista 🙂 Suomessa helteet taisi iskeä vasta elokuussa, muistan silloin olleeni kerran t-paita päällä kaupungilla 😀 Heinäkuu Keski-Euroopassa on varmasti varma, jos lämpöä hamuaa, tosin saattaa muutama muukin olla liikenteessä niihin aikoihin!

 • Katja/ Fat in BKK 6 years ago Reply

  Thaimaa! Love to hate ja hate to love 😀
  Tuosta pienestä kuvasta tiirattuna (olen missannut sen instassa aikoinaan, höh) olitte samalla ruokakurssilla Chiang Maissa kuin meikäkin. Se oli niin hyvä! Vaikka tietty tuli välillä sellainen laiskanpulskea olo kun kaikki ruokaaineet tuotiin melkein valmiiksi paloteltuna siihen eteen, mutta kokemus oli todella positiivinen ja ruoka vei kielen mennessään.

  Sari 6 years ago Reply

  Haha, toi on niin hyvin sanottu. Kyllä Thaimaahan mulla on ainakin kauhea viha-rakkaussuhde.

  Ja siis toi ruokakurssi oli tosi kiva!! Mä tykkäsin siitä, ettei tarvinut liikaa niitä jumalattoman kokoisia veitsiä käyttää 😀 Säästyi peukalot ehjänä! On tullut jopa käytettyä niitä reseptejä senkin jälkeen 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.