Loading...

Purr purr – Kissakahvila Catmosphere

chiang mai kissakahvila

Kissat – nuo karvaiset elämän sulostuttajat, joita on pakko päästä rapsuttelemaan reissuilla. Kissojen silittelyn on tutkittu vähentävän stressiä, joten jos matkalla alkaa vanne kiristää päätä, on hyvä tsekata, josko lähistöltä löytyisi kissakahvila. Nämä Crazy Cat Ladyn matkaohjelman kohokohdat ovat yleistymässä pohjolassa – Helsinki sai omansa heinäkuussa ja Tampereella moinen on tainut pyöriä pidemmän aikaa. 

Olemme jo muutaman kerran poikenneet Catmospheressa, joka on Chiang Main tunnetuin kissakahvila. Omistaja vaikuttaisi olevan australialainen ja henkilökunta puhuu hyvää englantia. Se on erittäin kiva, kun haluan kysellä kissoista kaikenlaista. Onneksi kissojen kanssa voi keskustella universaalilla kielellä ja poskipielestä rapsuttaminen tuntuu kelpaavan kissalle kuin kissalle maailmankolkasta riippumatta.

kissat kahvila chiang maissa

Kaikkien Catmospheren kissojen tai Catsronauttien nimet viittaavat jotenkin avaruuteen, kuten koko kahvilan nimikin. Löytyy Anakinia, Lunaa, Obi Wania ja vaikka mitä. On ihanaa, kuinka syvälle tämän brändi on rakennettu! Henkilökohtaiset suosikit tästä Castronautti-jengistä ovat Smuggler Buzz ja Fleet commander Apollo (alla oikealla). Buzz on samanrotuinen kuin meidän rakkaat pallopäät, joten ei ihme, että se on vienyt sydämeni.

Kissakahvilaan mennessä kengät jätetään ulkopuolelle ja kädet pestään/desinfioidaan, jotta ei kanneta suotta pöpöjä kissoille. Catmospheressa istumapaikat ovat kaikki lattialla. Kissoja on helpompi lähestyä heidän tasoltaan ja samalla ne pääsevät kätevästi lipaisemaan kermat kakun päältä. Veikkaan, ettei jälkimmäinen ole kuitenkaan se pääasiallinen tarkoitus. Ja tarkkana saa olla, kun tarjolla on suklaaleivoksia. Suklaan sisältämä teobromiini aiheuttaa kissoille (kuin myös koirille) myrkytyksen.

Eläinten hyvinvoinnin näkökulmasta kissakahvila voi olla hieman ristiriitainen paikka. Onko oikein, että kissat ovat päivittäin ihmismäärän hypisteltävänä? Oma mielipiteeni on, että jos kahvilaa pyöritetään kissojen etu edellä, ne ovat mitä mainioimpia tapoja tutustua kattien sielunelämään. Kun kissakahvilassa on useampi kissa, on todennäköisempää, että niistä osa nukkuu ja osa valvoo. Catmospheressä vaikuttaisi myös olevan jonkinlaisia vuoroja kissoille, sillä aina ei kaikki karvahännät ole paikalla.

Ehdoton sääntö käymissäni kissakahviloissa on, ettei nukkuvaa kissaa herätetä ja siitä pitäisi pitää kiinni kaikkien vieraiden! Catmospheressa kissoille on tehty paljon turvapaikkoja katonrajaan, mihin ne pääsevät nukkumaan ilman, että kukaan pääsee käsiksi. Virikkeiden puutteesta karvakamut eivät kärsi ja asiakkaille on tarjolla mitä hassumpia leluja millä kissoja voi leikittää. Oman arvion perusteella suosikkilelut ovat kuitenkin olleet katkennut pilli ja pahvilaatikko. Kissat ovat niin vaatimattomia. Alla videolla karvahanurit saavat nameja, jotkut eivät oikein osaa odottaa omaa vuoroaan…

Kissakamuterapiaa on vain saatava säännöllisesti – mitä useammin, sitä parempi! Vielä kun löytäisin co-working tilan, jossa olisi talon puolesta kissat. Ehkä sellainen pitää itse perustaa…

Oletko jo poikennut kissakahvilassa?


Catmosphere Cat Cafén löydät osoitteesta 233/5 Huay Kaew Road, Chiang Mai 50200.

Avoinna päivittäin 10 – 20

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.