Loading...

Kuinka selvitä pitkistä lennoista?

Päivät vähenevät mutta vieläkin lähtö tuntuu niin kaukaiselta! Koska se konkretisoituu? Varmasti viimeistään silloin, kun istuu lentokoneen penkissä ja nokka näyttää kohti pilviä. Eniten stressaan lentoja, sillä niitä on kolme kappaletta ja kokonaisuudessaan matka-aika on noin 19 tuntia. Miten sitten lentoaikaa voi kuluttaa parhaiten? Lentoyhtiön puolesta tarjolla on elokuvia ja sarjoja omalta näytöltä mutta koska olen nopeasti kyllästyvää sorttia, haluan että minulla on vaihtoehtoja. Elokuvien sijaan voi toki kuunnella myös Sibeliusta. Sellaisen musiikkielämyksen tarjosi Qatar Airways.

Muutaman kymmenen lennon kokemuksella itselleni parhaita tapoja ovat

Lukeminen

Mitään liian raskasta luettavaa ei voi ottaa mukaan. Siis painoltaan raskasta. Helpoimpia ovat lehdet, jotka voi lukemisen jälkeen jättää vaikka koneeseen. Ongelma on, että ne on liian nopeasti luettu läpi. Huonoimmat jo ennen koneen nousua. Pokkarit ovat kevyitä kantaa, eivätkä liian kalliita jätettäväksi kiertoon. Itse pidän eniten sisällöltäänkin kevyestä kirjallisuudesta mutta miksi ei opiskelukirjojakin voisi lukea. Uni tulisi varmasti.

Hömppäsarjat

Ulkoiselta kovalevyltä löytyy How I Met Your Motherin kaikki tuotantokaudet ja Gossip Girliäkin useampi kausi. Nämä ovat myös kiva lisä sadepäiville sitten kohteessakin. Tai aurinkoa ottaessa poolilla. Edellyttää toki hyvää akun kestoa läppärissä, jos meinaa koneessa useamman tunnin sarjoja tuijottaa. Ja jos yhdessä katsotaan, niin tulee muistaa hankkia kuulokkeille jakajapalikka koneeseen.

Sudokut ja ristikot

Olen lähes joka matkalle ostanut itselleni jonkin sudoku- tai ristikkolehden. Näiden parissa saan kulutettua aikaa mukavasti, enkä ole häiriönä matkaseurallekaan. Varma tapa pitää meikäläinen hiljaisena.

Nukkuminen

Hankalinta itään päin lentäessä on se, että päivästä katoaa tunteja. Meidän tapauksessa katoaa kokonainen yö. Lentomme lähtee Amsterdamista kohti Kuala Lumpuria keskipäivällä ja on paikallista aikaa aamulla 07.00 perillä. Pitäisi siis pystyä nukkumaan koneessa, jolloin heräisi uuteen päivään, uudella aikavyöhykkeellä, uudessa kaupungissa. Unirytmiä voi tasoittaa valvomalla edellisen yön (ei toiminut minulla viimeeksi, en saanut nukuttua koneessa ja jet lag oli aivan järkyttävä) tai napsimalla melatoniinia (aion kokeilla tällä kertaa, edellyttää toki sitä unen saamista myös). Korvatulpat, unimaski sekä niskatyyny ovat avuksi, nämä kaikki tulen pakkaamaan käsimatkatavaroihini.

Pelit

Tällä en tarkoita kännykän tai tabletin Angry Birdisiä vaan helposti mukana kulkevia ajanvietepelejä. Meillä mukaan lähtee Yatzy, Heitä Sikaa sekä mysteerinen sanapeli. Sanapelissä on noppia telineessä, numeroiden sijasta on kirjaimia. Kirjaimista pitää muodostaa sanoja, joita sitten pisteytetään. En muista mistä peli on lähtöisin mutta sitä pelattiin kotona lapsuudessani usein. Ja yhtä kivaa se on edelleen. Tosin säännöistä voi tulla riitaa, kun niitä ei pelin mukana enää ole tallessa. Broidin kanssa pelailtiin myös Yatzya, kun Ryanair ei juuri viihdykettä tarjoa.

Musiikki

Koneen meteli on usein melkoisen kova. Tykkään joko kuunnella musiikkia tai pitää korvatulppia, jos luen tai teen ristikoita. Spotifyn offline-soittolistat ovatkin pelastukseni, sillä ne voi ladata kotona wifissä jo valmiiksi ja nauttia koneessa sitten omien listojen tarjonnasta. Edellyttää jälleen hyvää akun kestoa puhelimessa, harvassa koneessa kun turistiluokassa sitä pääsee lataamaan.

Syöminen

Olen ehkä outo mutta pidän lentokoneruokailusta. Tykkään siitä, kun saan nyhrätä sillä pienellä tarjottimella eri astioiden kanssa ja pelätä missä vaiheessa huitaisen mehumukin syliini. Pidemmillä lennoilla ruoka on yleensä hyvää ja täyttävää, useimmiten saa valita menusta mitä syö. Tai ainakin Qatar Airways, Emirates ja

Singapore Airlines tarjoavat vaihtoehtoja, siis muutakin kuin erityisruokavalioita. Myös kaikenlainen napostelu on kivaa, kylkeen lasi tai kaksi viiniä ja viihtyminen on taattu 😉

Haaveilu

Jos ei mikään muu auta, niin sitten pitää haaveilla koko lento tulevasta seikkailusta. Siinä aika tuskin kuluu nopeasti mutta ajatukset ovat varmasti positiivisia ja perhoset vatsassa vain lisääntyvät.

Mikä sun vastaus on, kuinka selvitä pitkistä lennoista? Saatko nukuttua vai tyydytkö vaan tappamaan aikaa parhaasi mukaan?

Koneen nousuun 17 päivää ja 20,5 tuntia.

0

You might also like

Comments (2)

 • Laura R 9 years ago Reply

  Hahah, HIMYM:in kaikki tuotantokaudet + paljon hömppäleffoja ym. löytyy täältäkin! Ihan paras sarja, katotaan varmaan nyt jo ties kuinka monetta kertaa sitä, mutta ei siihen vaan koskaan kyllästy 🙂

  Hei iik, onks teillä tänään/huomenna lähtö?! Upeeta ja turvallista matkaa teillekin! 🙂

  Sari 9 years ago Reply

  Mikä siinä onkin, ettei siihen kyllästy? Samat läpät naurattaa kerrasta toiseen 🙂

  Ja tiistaina lähdetään, iik tosiaankin!! Vaikka vielä en edes tajua, että oikeasti kohta mennään.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.