Loading...

Kulukatsaus – Joulukuu 2015 – Thaimaa

Paljon kuluu rahaa Thaimaassa

Nelisen kuukautta on eloa Thaimaassa takana. Muutimme marraskuussa kalliimpaan asuntoon ja nyt on hyvä vertailla, mikä on menoero lokakuun halvan asunnon ja nykyisen välillä. Tässä nykyisessä asunnossa on keittiö ja hyvä wifi. Tämän vuoksi pystyimme jättämään pois co-working tilan kuukausimaksun, joten tässä säästimme yhteensä 7000 thb. Lisäksi olemme syöneet melko usein aamupalaa kotona, joka laskee ruokakustannuksia.

Joulukuussa emme varsinaisesti reissanneet ja oikeastaan ainoat extramenot olivat uuden vuoden illan juhlabuffet (1700 thb) ja visarun lennot Hong Kongiin (1600 thb), jossa vietimme 7 tuntia lentokentällä. Lisäksi jouluksi ostimme herkkuja, kuten juustoja, jotka hieman nostivat viikottaista ruokabudjettia.

Vuokra (sis. wifi ja siivous) 15 000 thb

Sähkö ja vesi 1000 thb

Päivittäiset kulut (ruoka, bensa, kahvittelut, alkoholi) 24 600 thb

Mopo 2700 thb

Puhelinkulut 1200 thb

Yhteensä 47 800฿ n. 1213 € 

Lokakuussa summa oli 56 250 ฿ eli n. 1431 €, joten vaikuttaa siltä, että kalliimpi asunto tuli silti halvemmaksi. Aika hullua!

Mutta jo pelkkä co-working tilan tuoma säästö 7000 ฿, (178 €) on jo tosi paljon! Omalla kohdalla joulukuun kohdalla menoja nosti melko rajut shoppailut joulualeissa mutta onpahan vaatekaappia uusittu ihan urakalla. Sähkölasku oli joulukuussa pieni, sillä ilma on viilentynyt täällä niin paljon, ettei yölläkään tarvitse käyttää ilmastointia, joka on isoin sähkösyöppö.

Olemme pysyneet melko hyvin budjetissa, kun laskimme käyttörahan viikkobudjetiksi 6 000 thb (n.150€). Tästä summasta siis maksamme ruuat, juomat, leffat, kahvilakäynnit, herkut, pyykit yms. mitä kaikkea nyt voi eteen osua. Silti olen hieman yllättynyt, että rahaa meni vähemmän kuin lokakuussa! Edelleen en koe, että olisimme mistään joutunut karsimaan tai erityisesti säästelemään, kaikki mainitut kulut ovat siis kahdelle hengelle!

Voisiko tästä vetää johtopäätöksen, että jos varaa 1000 € per nenä lentojen jälkeen rahaa, voi elää aika hemmetin rennon kuukauden Chiang Maissa?

0

You might also like

Comments (2)

  • Anna / Muuttolintu 7 years ago Reply

    Aikamoinen ero, meillä tuo ei riittäisi mitenkään edes vuokraan. Muutto tropiikkiin harkinnassa!

    Sari 7 years ago Reply

    Täällä saa kyllä rahoilleen vastinetta 🙂 Oli kyllä hauska huomata, että kolminkertaisen vuokran jälkeen silti kulut laskevat. Outoa matematiikkaa!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.