Loading...

Makumatkalle Thaimaahan Helsingissä

Aamulla ikkunasta paljastui se harmaus, jota olen pelännyt. Tuntui kuin joukko Ankeuttajia olisi iskenyt Helsinkiin. Tällaisina päivinä pitää keksiä jotain, mistä tulee aurinkoinen olo. Meille se oli tänä harmaana sunnuntaina thaimaalainen ruoka. Googlen kautta päädyimme Malmille testaamaan Thai Thai -ravintolaa.

En kuitenkaan uskaltanut arvostelujen perusteella nostaa odotuksia liian korkealle, sillä edelleen muistelen lämmöllä meidän Phuketin kodin thairavintola Prong Thongia ♥ Tilasimme alkuun papaijasalaatin ja kevätkääryleet jaettavaksi. Papaijasalaatti oli ihanan tulinen ja maistui kyllä autenttiselta, vaikka hieman kaipasinkin siihen makeutta. Kevätkääryleet olivat itse tehtyjä ja tarjoiltiin sweet chili -dipin kanssa.

Ruuat tulivat nopeasti ja molemmat upposivat kyllä yhtä vauhdilla vatsoihin. Juomapuolella Tom luotti Changiin ja minä mangomehuun. Tosin Changia piti ottaa toinenkin, kun sen maistui minullekin tulisen papaijasalaatin jäähdyttäjänä.

Pääruuaksi tilasimme molempien luottoannokset – laab gai ja pad thai gai. Samat annokset tuli tilattua Prong Thongissa niin monta kertaa, että tarjoilijoilla oli varmasti jo veto, syömmekö jotain muutakin joskus. No joskus syötiin mutta kun kyseiset annokset olivat niin maukkaita, että mitä sitä suotta muuta tilaamaan!

Thai Thain pad thai ei vetänyt vertoja Prong Thongin annokselle mutta eipä Thaimaassa yksikään ravintola sitä päihittänyt! Laab gaissa oli tuttuja, aidon tulisia makuja, ai herkku!Thai Thai ylitti ehdottomasti ne vaatimattomat odotukseni!

Tutut thairuuan maut ja taustalla soinut thaimusiikki veivät meidät takaisin Phuketin lämpöön. Pöydän ääressä oli mukava suunnitella tulevan talven matkaa ja miettiä mitä kaikkea kivaa ehdimmekään siellä puuhaamaan. Totuus iski sitten rumasti kasvoille, kun astelimme ravintolasta takaisin bussipysäkille odottelemaan kyytiä kotiin.

Phuketissa olisimme hypänneet skootterille ja huristelleet kaksi päällä kotiin, hakien katukojusta vielä rotipannarit jälkkäriksi. Kaipuu Aasiaan on kova, lähtöön on 88 päivää ja 10 tuntia – kyllä minulla on countdown apps ladattuna puhelimeeni 🙂

Mikä on sun lemppari thairavintola Helsingissä?

0

You might also like

Comments (4)

 • Kat 7 years ago Reply

  Voi vitsii! En ois uskonut, että näin nopeasti itsellekin olisi tullut ikävä thaikkuruokia, mutta on tässä koko syksyn syöty itsetehtyä tom yamia 🙂
  Tampereella kävin kerran yhdessä thaimaalaisessa, mutta ikuisen kitupiikkinä, phad thai 16e oli jotain niin käsittämätöntä, ettei ole kyllä tullut tarvetta mennä uudestaan. Muuten kyllä ihan loistava ravintola, sellainen vähän hienompi paikka (meikä tykkää enemmän niistä thaikun muovituolirafloista :D)

  Mäkin nyt rykäsin ja ostin lennot Bangkokkiin! Joulu ja uus vuosi vietetään lämmössä kavereiden kanssa. Vaikka on lyhyt pätkä ja rahaa palaa varmasti aivan liikaa kiitos sesongin, mutta tulee kyllä tarpeeseen vähän nollailla ja aloittaa sitten uusi vuosi puhtaalta pöydältä 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Kun miettii omaa riisi-inhoa maaliskuussa, on ihme, että thaikkuruoka maistuu! Nyt omat tutut ruuat on taas ihan tylsiä ja tekee mieli thaimakuja 🙂 Mä oon kotona tehnyt larbia ja massaman currya – kyllä niissä autenttista vivahdetta ainakin on! Toi 16e on kyllä suolainen hinta, Thai Thaissa pad thai on 10,50e eli ei se nyt halpa sekään ollut…

  Ja Bangkokin rykäsylle iso peukku!! Mikä voisi olla parempi tapa vaihtaa vuotta, kuin reissussa? Mua harmittaa vähän, kun päästään lähtemään vasta tammikuun lopussa mutta itsepähän olen sopinut velvollisuuksia vielä alkuvuodelle!

 • Laura R 7 years ago Reply

  Mulla on ollu niin järkky pad thai -himo jo pitkään et varmaan pakko lähtee joskus Malmille testaamaan tuota, vaikka ei se varmaan vedä vertoja meidän Phuketin vakkaripaikan pad thaille. Tai niille kaikille loistaville BKK:n katukeittiöiden euron annoksille… Huoh, pääsispä reissuun. Papaijasalaatti maistuis kyllä myös, nam! 😛 Ihana päivänpiristys varmaan tuo raflakeikka!

  Sari 7 years ago Reply

  Mä Laura mietin sieltä pois lähtiessä, et pitää mennä tuonne porukalla syömään! Koska haluan myös maistaa paikan panangia 🙂 Hinnathan on 10x BKK katukeittiöihin mutta kyllä niin tutuista mauista sen maksoi mielellään!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.