Loading...

Matkasuunnitelma – tai sen puute

Ehkä näin alkuun olisi hyvä hieman kertoa minkälainen on meidän matkasuunnitelma. Toisaalta se tuntuu hölmöltä, koska kuten aiemmin jo kerroin, meillä ei oikeastaan ole suunnitelmaa. Lennot olemme ostaneet Bangkokiin Malaysian Airlinesilta. Lento kestää vajaan vuorokauden mutta koska meillä on monta kuukautta aikaa kohteessa, ei ole mitään merkitystä kestääkö matka kohteeseen 12h vai 24h. Lennämme tiistaina Helsingistä Amsterdamiin, josta parin tunnin vaihtoajan jälkeen lähtee pitkä lento Kuala Lumpuriin. Sieltä jälleen parin tunnin päästä viimeinen legi Bangkokiin, jonne saavumme paikallista aikaa 10.15 eli yö käytännössä häviää lentojen aikana. Mikäli reissu olisi lyhyempi, on tuollaisten lentojen vaarana aina jättimäinen jet lag, mutta meillä on aikaa toipua. Ja jostain syystä itse saan nukuttua lentokoneissa melkoisen hyvin. Kiitos 160cm lyhyen varteni, saan sen jotenkin inhimilliseen asentoon koneiden minimaalisessa istumatilassa.

Olisimme voineet hyvinkin jäädä myös Kuala Lumpuriin mutta lennon hinta kolminkertaistui, jos päätepysäkiksi laittoi KL:n. Joten on melko selvää, että päätimme jatkaa Bangkokiin. Hintaa yhden hengen yhden suuntaiselle lennolle tuli ~305€, joka on mielestäni erittäin edullinen menolipuksi. Usein yhden suunnan lipuista joutuu pulittamaan reilusti enemmän suhteessa menopaluulippuun. Lentolippujen etsintään käytän aina skyscanneria sekä Matrix Airfare Searchia. Jälkimmäisen kautta ei pysty lippuja varaamaan mutta sitä kautta pystyy tekemään hakuja, joissa lähtöpaikaksi laittaa Helsinki ja kohteeksi kaikki haluamasi vaihtoehdot. Meidän tapauksessa siihen olisi voinut laittaa Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur, Phuket ainakin.

Bangkokissa aiomme majailla neljä yötä ja sen jälkeen jatkamme matkaa Phuketiin. Tom on aiemmassa elämässään asunut ja työskennellyt Phuketissa, joten menemme samalla moikkaamaan hänen kavereita. Aluksi ajattelimme, että jatkaisimme matkaa heti joulukuun alusta mutta saatammekin jäädä koko joulukuuksi Phuketiin, sillä sieltä voisimme vuokrata asunnon koko kuukaudeksi Tomin kontaktien kautta ja täten säästää asumiskustannuksissa. Kämppäselvittelyt ovat jo käynnissä ja pidetään peukkuja, että sieltä jokin penthouse infinity poolilla meille irtoaa 😉

Vuoden vaihteen jälkeen suunnitelmat ovat auki kuin Estonian keulaportti. Näihin suunnitelmiin tulee vaikuttamaan mm. kouluni opintotarjonta tai mahdollinen työharjoittelupaikka. Toiveina on, että helmikuun puolessa välissä voitaisiin kolmekymppisiäni juhlistaa jollain huipulla rannalla. Maaliskuun lopulla on tarkoitus olla Kuala Lumpurissa, koska 23.3.2014 ajetaan Malesian F1 GP, jonne ehdottomasti haluamme mennä.

Ja toivottavasti saamme veljeni ja muita kavereitamme Suomesta seuraksi! Kuala Lumpur on ‘paikat, jossa haluaisimme asua’ -listalla erittäin korkealla, joten toivottavasti päädymme sinne pidemmäksikin aikaa asustelemaan. Kliseistä mutta aika näyttää! Avoin suunnitelma voi muuttua moneen kertaan ja koskaan ei tiedä mitä tulee vastaan. Se tekee tästä matkasta erittäin erityisen.

Postauksen kuvat omista arkistoista aiemmilta matkoilta Aasiassa ja Afrikassa.

Ps. Ulkoasu on muokkauksen alla. Mikäli tulee mieleen muutosehdotuksia lukuelämyksen parantamiseksi, niin mielelläni otan kommentteja vastaan. Oma silmä sokeutuu liian nopeasti!

0

You might also like

Comments (2)

  • Laura R 8 years ago Reply

    Vaikka ollaan nyt täällä Ausseissa ja edessä on vaikka mitä siistiä, niin mulla on välillä ihan jäätävä ikävä Thaimaahan! Oon asunut vuonna 2008 kolmisen kuukautta Phuketissa ja reissannut sen jälkeen siellä suunnalla ristiin rastiin, ja välillä vaan tekis mieli ottaa rinkka, ostaa uudet lennot ja tulla hetkeks Thaikkuihin. Siellä on niin hyvää ruokaa ja niin huisin paljon edullisempaa kuin täällä suunnalla 😀 Mutta ehkä sit seuraavalla lomalla! 🙂 Nauttikaa siis ihmeessä Phuketista ajan kanssa jos on mahdollisuus! 🙂

    Sari 8 years ago Reply

    Tuntuu, että Thaimaahan joko rakastuu tai sitten ei. Itsellänikin on kolmas kerta kun sinne lähden ja Tom on jo aiemmin asunut Phuketissa parin vuoden ajan 🙂 Ja varmasti nautitaan!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.