Loading...

Miten olen yhdistänyt työnteon ja matkustelun?

miten yhdistää työ ja matkustelu

*Kaupallinen yhteistyö Telian kanssa*

Tiedän, että tämä kysymys on monien mielessä. Viimeisen kolmen vuoden ajan olen haaveillut paikkariippumattomuudesta ja työstä, joka seuraa minua minne menenkin. Tällä hetkellä olen juuri siinä kynnyksellä. Mitä sitten olen varsinaisesti tehnyt? Valmentanut pienyrittäjiä paremman somemarkkinoinnin saloihin verkkokursseilla! Teemme tätä yhdessä Tomin kanssa ja tykkään kovasti!

20160805_131828-01

Monille meidän elämä saattaa näyttäytyä somen kautta pelkkänä lomailuna. Kukapa jakaisi kuvia niistä päivistä, kun ollaan istuttu himassa pieruverkkareissa ja painettu hommia eteenpäin kellon ympäri. Muistan kuulleeni pari kommenttia siitä, että ollaan ‘epätöissä’ aina, kun lähdetään ulkomaille. Ensimmäiset päivät menevät aina toki vähän lomaillessa ja paikkaan totutellessa, mutta samanlaista arkea me eletään kuin Suomessakin.

Mutta miten pitää itsensä arkitunnelmissa lomafiilisten sijaan? Tässä omat vinkkini töiden ja matkojen yhdistämiseen.

20170228_115525-01
20160908_125341-01

1 Itsekuri

Deadlineja ei välttämättä aseta kukaan muu kuin minä itse, joten niissä olisi (tai välillä myös on) helppo joustaa. Itsekuri ei koskaan ole ollut mun vahvuus, mutta muutaman vuoden aikana tätä on ollut pakko kehittää, jotta saa jotain aikaiseksi. Kun vaihtoehtoina ovat köllöttely uima-altaalla tai jonkin pitkään lykätyn asian viimeistely, niin olisi iisiä valita tuo ensimmäinen. Mutta tarpeeksi monta kertaa kun on näin tehnyt, huomaa, että paljon parempi mieli tulee siitä, kun saa sen lykätyn asian hoidettua. Sen jälkeen voi paremmalla mielellä ottaa sen allastunninkin.

20160911_174034-01

2 Rutiinit

Illalla samaan aikaan sänkyyn, aamulla samaan aikaan ylös. Jetlagista pyritään selviämään jo ennakoimalla, eli nukkumalla koneessa kohdemaan aikataulussa. Lomaillessa helposti tulee kukuttua ja nukuttua myöhempään, mutta mitä paremmin pitää rutiineista kiinni, sitä helpommin saa pysyttyä kiinni työtahdissa. Usein meidän päivät alkaa siinä 07.00, aamupalan jälkeen teemme töitä lounasaikaan, syömme lounaan ja lähdemme tutustumaan kaupunkiin. Iltasella palaamme kotiin, teemme töitä ja painumme pehkuihin. Tällä kaavalla saa 4-6h tehokasta työaikaa, joka yleensä riittää vallan mainiosti.

3 Aikataulutus

Jos haluaa saada irti matkakohteesta ja vielä töitäkin tehtyä, niin muutaman yön reissut eivät yleensä ole parhaimpia vaihtoehtoja. Joskin meillä oli ihan onnistunut Nizzan reissu syksyllä ja tuollaiset pikalähdöt ovatkin varsin mukava etu tällaisessa elämässä. Meidän tyyli on kuitenkin ennemmin mennä yhteen paikkaan, asettua aloilleen ja aloittaa arki. Joku voisi kuvailla sitä termillä slow travelling. Aikataulutuksen ja tuottavuuden tukena mulla on Productivity Planner, joka on ollut huikean hyvä työkalu avustamaan sitä, miten omaa aikaa käyttää.

4 Yhteydet

Kun töitä tehdään verkossa, on itsestään selvää, että nettiyhteyksien on oltava hyviä. Tätä turvaamaan meillä on aina paikalliset prepaid-liittymät. Alkuvuodesta ajoimme yli 4500km Suomesta Espanjaan ja tälläkin välillä meidän piti saada töitä tehtyä. Saimme käyttöömme Telian Sopiva Pro S –liittymät Eurooppa-päiväpaketilla, johon sisältyy päivittäin 300 Mt dataa. Tällä ei tietenkään mitään videoita uploadata, mutta pääsee lukemaan sähköpostit, päivittämään somet ja pysyy ajantasalla päivittäisistä asioista. Lisäksi tietenkin se mahdollisti meille hotellien varaamisen tien päältä, jotta pääsemme jatkamaan töitä hotellin wifissä. Olin todella positiivisesti yllättynyt kuinka paljon 300Mt:lla pystyy tekemään!

5 Ennakkovalmistelut

Aina ennen uuteen paikkaan menoa selvitämme kaupungin co-workingtilojen tilanteen ja muutenkin katsastamme mitä kaupungista sanotaan diginomadien perspektiivistä. Tällaista tietoa tarjoaa mm. Nomadlist, jonka kärkipaikkaa pitää, ylläri ylläri meidänkin suosikki Chiang Mai. Lisäksi, jos käynnissä on asiakasprojekteja, ilmoitamme, että olemme vaihtamassa maata ja palaamme taas normaalirytmiin parin päivän päästä. On myös hyvä ilmoittaa aikaerosta, jotta kukaan ei ihmettele, miksi et vastaa viesteihin. Hotelleja varatessa katsomme aina Tripadvisorista mitä hotellin wifistä sanotaan, jotta ei tule sitten pettymyksiä. Liian usein törmää hotellin wifeihin, jotka ovat käytännössä vain mainoksia.

 

Tällaiset asiat ovat meidän muutaman vuoden kokemuksella tärkeimpiä. Toki tällaisen elämäntavan mahdollistaa vain se, että työn voi tehdä etänä 🙂

Kuvat on poimittu Instasta @sarikoo.fi, tuu seuraileen! 

1

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.