Loading...

Omppuhyvettä aamuun

Omena jälkiruoka aamiainen

Kotimainen omena on nyt parhaimmillaan. Harmi, ettei ole omaa puuta, sillä tuore, suoraan puusta napattu omena on itsessäänkin jo herkkua. Kannattaa tosin rohkeasti kysellä omenoiden perään, itse huutelin meidän kaupunginosan FB-kirpparilla ja muutama avulias lupasikin tarjota siivua oman puunsa sadosta. Tampereen seudulla oli ainakin aiemmin netissä omenapörssi, jossa ihmiset ilmoittelivat ylimääräisistä omenoista ja luumuista! 

Olen jo aiemman blogin puolella joskus vastaavanlaisen reseptin jakanut mutta ajan mittaan tämä on tuunautunut oikeaksi herkuksi. Oikeasti tän nimi pitäisi olla omenamössö mutta se ei ole yhtä houkutteleva kuin omenahyve. Ja hyvveehän tää on, ei sitä voi kieltää. Näin syksyisen kirpeinä aamuina on mukava syödä jotain hieman lämmintä. Mutta menee tämä iltapäivästä välipalana tai illalla iltapalana.

omppu_kollaasi

Yhden hengen herkkuannokseen tarvitset

  • 2 pienehköä omenaa
  • 0,5dl kaurahiutaleita
  • kanelia
  • vaniljaa
  • kookosöljyä (tai muuta rasvaa) paistamiseen
  • vaniljaheraa
  • maitoa
  • halutessasi makeutusta esim. stevia, kookossokeri

Pilko omenat mukavan kokoisiksi paloiksi, poista siemenkota. Suosittelen tähän hommaan sellaista omenanlohkojaa, löytyy mm. Ikean valikoimasta. Kuumenna pannulla kookosöljy ja nakkaa omenat sekaan. Ei kannata ihan täydellä lämmöllä töhöttää menemään. Kun omenat ovat hieman pehmenneet ja päästäneet nestettä ulos, on kaurahiutaleiden aika päästä pannulle. Ja samalla pannulle joutaa myös kaneli (sekä makeutus että vanilja, jos käytät). Sekoittele ja anna kaurahiutaleiden imeä omenoista irronnut neste. Jos näyttää kuivalta, voit lisätä pannulle 1/4 dl verran vettä. Siirrä omenamössöhyve pois pannulta, sekoita maito ja vaniljahera erillisessä astiassa kastikkeeksi ja kaada hyveen päälle. Voit käyttää myös valmista vaniljaproteiinijuomaa mutta muista, että ne ovat yleensä kyllästetty sokerilla, joten liikaa ei niitäkään kannata lotrata!

 

Ja hei, tuunaus on sallittua, jopa toivottavaa! Tulkaa hihkumaan kommenttiboksin puolelle omista resepteistä, aamu- ja välipalat kaipaavat uusia ideoita!

0

You might also like

Comments (6)

  • idaelisa 7 years ago Reply

    Hei, kätevää! Mun herkkua on uunissa tehty omena-kaurapaistos melkeimpä samoilla aineksilla, mutta seuraavaksi taidan kokeilla tätä pannulla tehtyä versiota! 🙂

    Sari 7 years ago Reply

    Mun taas vastavuoroisesti pitää kokeilla tehdä uunissa, kiitos vinkistä!

  • Suvi K. 7 years ago Reply

    Toi uuniversio toimii myös loistavasti marjoista, eli vuokaan valinnaisia marjoja, kaurahiutaleet ja rasva sekasin ja marjojen päälle ja uniin.

    Ite oon tällä hetkellä tykästynyt ihan perinteiseen kaurapuuroon, mutta mun blogista löytyy myös mm. gluteenittoman leivän ja banaanirahkapannarin ohjeet. 🙂

    Sari 7 years ago Reply

    Kiitos Suvi marjavinkistä! Tätä bloggaaminen on parhaimmillaan, kun saa uusia ideoita! Pitääkin käydä tsekkaamassa blogisi reseptitarjontaa 🙂

  • Jenna 7 years ago Reply

    Nams! Pakko testata 🙂

    Sari 7 years ago Reply

    Suosittelen! Eikä saa kitsastella kanelin ja vaniljan kanssa 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.