Loading...

Onko kuherruskuukausi nyt ohi?

shoppailu singaporessa

Viikonloppuna tärähti kuukausi reissussa oloa mittariin. Keskustelimme perjantaina mojiton äärellä auringonlaskua katsellen siitä, miten lyhyeltä se aika tuntuu. Monille kuukauden reissu Aasiaan on vain haaveissa ja meille se tuntuu ihan, noh normaalilta ja näitä pätkiä on vielä kuusi edessä. Tarkoitus ei ole kerskua mutta monien on vaikea ymmärtää ja ehkä joskus jopa hyväksyä tätä meidän elämää.

singapore shoppailu

 

Kuukaudessa ehtii paljon ja toisaalta taas ei ehdi mitään. Me aloitimme reissun Singaporesta, jossa oli sekä hyviä että huonoja juttuja. Pieni kahviepisodi ja iso lovi matkakassaan unohtuivat kyllä Singaporen F1-kisaa katsellessa. Singapore on edelleen meidän molempien suosikkikaupunki ja ihan varmasti tulemme sinne vielä seuraavan puolen vuoden aikana palaamaan. Jos ei muuta, niin minä lähden shoppailemaan tuonne Orchadille, koska Typo ja CottonOn.

P9240204

20150922_120806

Melkein on ehtinyt jo unohtua, että vietimme muutaman päivän Malesiassakin, Penangilla. Yllä kuvat meidän kämpän partsilta, 39. kerros ja hieman huimasi. Kaupunki jätti jotenkin hämmentävän fiiliksen, se oli iso mutta pieni. Vilkas mutta rauhallinen. Emme vielä pääseet siihen selvästikään sisään.

Penangilla oli ihanaa liikkua Uberilla, kuskeja ja autoja riitti niin illalla kuin aamullakin. Ehkä kalliimpaa kuin normitaksi mutta ah sitä helppoutta. Ei tinkimistä tai eksymisiä! Penangin huonoja puolia on co-working tilojen puute mutta onneksi sieltä löytyi pari kivaa kahvilaa.

20151014_175355

Chiang Maihin tultiin kotiin. Oikeasti tuntuu siltä, että tämä kaupunki on koti, vaikka emme ehtineet paria kuukautta kauempaa täällä asua alkuvuodesta. Huomaa hyvin, että Chiang Maista on todella vähän kuvia, kuten Helsingistäkin. Harvemmin kotikaupunkia tulee kuvailtua.

Täällä oli ehtinyt puolessa vuodessa hävitä muutamat talot ja uusia taas nousta. Erityisen harmillista oli huomata meidän lemppari co-working tilan Bibien lopettaneen. Kämppä otettiin parin hotelliyön jälkeen Baan Thaista, jota olimme jo Suomen päässä katselleet. Asunto on halpaakin halvempi, vaikka kaikenlaiset juoksevat kulut (sähkö, vesi ja siivous lähinnä) sitä kuukausihintaa nostaakin.

Vuokraa maksamme kuukaudessa 5800 ฿ (n. 145 €) ja lokakuun ajan 600 ฿ (n.15 €) vähemmän, kun high season ei ole vielä alkanut. Talo on erittäin suosittu diginomadien keskuudessa ja vaihtuvuus tuntuu olevan suurta. Chiang Mai on muuten yllättänyt ilmastollaan, yhtenä päivänä 35°c, seuraavana 19°c. Onneksi mukana oli niin villatakki, farkut kuin tuulitakki!

phuket auringonlasku patong

Ja ehdittiinhän me kuukauden aikana myös rannalle, nimittäin käytiin viikonloppulomalla Phuketissa. No jos ihan totta puhutaan, niin ei ihan sinne rannalle asti päästy. Mulla on viha-rakkaussuhde rantoihin – merivesi aaaah mutta se hieno hiekka, mur!

Meillä oli tosi kiva hotelli, jonka kattoaltaalla viihdyttiin hetki jos toinenkin niin auringonlaskuja (yllä) katsellen kuin töitä tehden. Yksi syy Phuketiin lähtöön oli siellä asuvat kaverit, joiden kanssa vietettiinkin aivan järjettömän hauska ilta. Täytyy myöntää, että ravintola-alan tyypit osaa juhlia, harvemmin sitä bilettää rooftopbaarin avajaisissa ja sen jälkeen yökerhon vipissä. Etenkin, kun en yleensä edes välitä yökerhoista!

Phuket oli low seasonina ihanan rauhallinen ja rannoilla näytti olevan vain kourallinen ihmisiä. Täysin lomalla emme kuitenkaan olleet vaan kävimme tsekkaamassa yhden kolmesta Phuket co-working tiloista.

Se oli hyvä reissu, sillä näimme samalla vegetarian festivaalin outouksia (kuvassa kaverilla lävistettynä jotain rautatikkuja poskissa), sekä törmäsimme suomalaiseen photobloggaajaan Pekkaan. Millä tuurilla olimme n. 50 m päässä toisistamme ja samaan aikaan twiittailimme vegefestareista?!?

Phuketin kostean ilman jälkeen oli kuitenkin ihana palata kotiin! Tänne vuoren juurelle vihreyteen ja vehreyteen hengittämään raikasta ilmaa ja nauttimaan siitä, ettei hiukset liimaudu niskaan kiinni.

Vielä ainakaan ei kuherruskuukausi ole ohi. Täällä on hyvä olla!

0

You might also like

Comments (8)

 • Kuulostaa ihan mahtavalta tää teidän seikkailu maailmalla. Kuten tiiät, mua kiinnostaisi kans tuo elämä Chiang Maissa, vertaistukea ja elämänlaatu nousisi. Oon yrittänyt etsitä Düsseldorfista co-working spacea ja hinta on 250€ / kk, en mä taida kuitenkaan siihen ryhtyä. Pitää tyytyvä kahviloihin, tulee halvemmaksi 😀

  Sari 7 years ago Reply

  Kääk, 250 €/kk on kyllä tosi paljon. Vaikkei tämä Punspacekaan mikään ihan halvin ole (n. 85 €/kk) mutta kiva, että on joku paikka mihin aina tulla. Toki tulee usein myös käytyä kahviloissa eli maksan silloin kahdesta tilasta mut ei aina jaksa laskea sitä, mikä on optimaalisinta. Täällä on kyllä aika easy life. Harmillisen vähän vaan naisia, joten edelleen mä kannustan sua tuleen tänne edes parin viikon bloggauslomalle 😉

 • Neea 7 years ago Reply

  Moi, mukavaa taas lukea sun kuulumisia ja kivoja kuvia taas. Oletteko meinanneet olla siellä Chiang Maissa suurimman osan ajastanne vai onko vielä suunnitelmissa jokin muu kohde (muu kuin Singapore) ? Singapore on kyllä ihana paikka, vaikka pari vuotta sitten pääsin siellä vain muutamia päiviä viettämään. Lähtisin sinne ihan milloin vain uudelleen 😀

  Sari 7 years ago Reply

  Chiang Maissa meillä on koti ainakin loppuvuodeksi. Täältä käsin sitten tehdään lyhyitä reissuja sen mukaan kun budjetti ja aikataulu antaa myöten. Joulukuussa tiedossa on Ho Chi Mihn City, koska viisumiasiat 🙂 Mutta mitään tarkempia aikatauluja ei olla muuten tehty. Bangkokiin ehdottomasti käymään jossain vaiheessa ja joulua mennään viettään Phuketiin, kun sinne tulee myös mun sukulaisia. Keväällä varmaan otetaan sitten uusi tukikohta, kun Chiang Maissa alkaa ns. smoke season eli farmarit polttaa riisipeltonsa ja koko kaupunki täyttyy savusta. Mutta nähtäväksi jää, mikä se sitten on 🙂 Singaporeen olisi ihana mennä pidemmäksi aikaa mutta siellä on hintataso niin samoissa Suomen kanssa, että kauhean pitkää aikaa ei raaski olla, kun tietää kuinka paljon edullisemmin esim. täällä pohjoisessa voi elellä 🙂

 • Heidi Stillman 7 years ago Reply

  Teillähän on ollut tiivis kuukausi :). Musta tuntuu täällä Samuilla, että kuukausi on hups- ohi ja moni suunniteltu asia jäi tekemättä. Jotenkin aika tuntuu hurahtavan täällä nopeammin kuin Suomessa? Uskomattoman halpaa näyttäisi teidän asuminen siellä olevan, vaikka täälläkin pystyy elämään halvalla jos haluaa, niin teillä on jo superhalpaa. Pakko tosiaan tulla käymään siellä, jos vaikka ihastuttaisiin 😉

  Sari 7 years ago Reply

  Mä oon huomannut ihan saman, että aika hujahtaa ohi ihan huomaamatta! Meillä jäi alkuvuodesta melkein kaikki suunniteltu tekemättä ja nytkin ollaan kyllä Chiang Maissa aika vähän käyty missään mitä ollaan ajateltu. Mut ei se haittaa, onhan tässä näitä viikkoja jäljellä! Tulkaa ihmeessä poikkeen pohjoisessa, täällä on ihanaa ja jotenkin niin erilaista kuin saarilla. Vaikken kyllä siellä Samuilla olekaan (vielä!) käynyt 🙂

 • Jenna 7 years ago Reply

  Mulla on ihan samanlainen viha-rakkaussuhde tuohon rantalomailuun. Aurinko ja meri ovat jees, mutta hiekasta en tykkää. On teillä ollut ollut tapahtumarikas kuukausi. Huikean halpa majoitus 🙂 Nauttikaa! Juo yksi ananasshake mun puolesta.

  Sari 7 years ago Reply

  Ihanaa, etten oo ainut hiekanvihaaja! Se polttaakin jalkapohjia kaiken lisäksi 🙂 Mä join eilen elämäni parhaan ananas-inkiväärishaken, lupaan ettei ollut viimeinen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.