Loading...

My day – Päivä Chiang Maissa

Piti tehdä kyseinen postaus jo tiistaina mutta sitten tuli iso paha susi ruokamyrkytyksen muodossa ja nitisti tämän neidin petipotilaaksi. Edellinen ruokamyrkytys oli vuonna 2007, joten eipä näistä onneksi liian usein joudu kärsimään. Eilinen oli ensimmäinen suht normaali päivä, joten pistin kameran (tai no kännykän) laulamaan.

Heräsin 8.30 pintaan. Vielä uusi koti tuntuu vieraalta ja yöunet pinnallisilta. Aamusuihkun ja meikin jälkeen lampsittiin lemppariaamiaispaikkaan Blue Smoothieen.

Tällä kertaa tilasin BLT-avokado voileivän ja ananas+sitruuna+omenamehun sekä kahvin. Näistä joutuu pulittamaan pari satasen seteliä eli about 5€. Ei ilmaista mutta perhanan hyvää safkaa ja menee melkein brunssista, kun syö 11 maissa.

hyvinvointi aamupala

Aamiaisen jälkeen käveltiin vuosi sitten tammikuussa auenneeseen Maya ostoskeskukseen, sillä mun piti täydentää opiskelutarvikkeita.

Mä olen pikkasen värikynäfriikki ja kaikki muistiinpanot mitä teen, on aina koiranoksennuksen näköisiä. Viime talvena löysin tosi hyviä kyniä Phuketista ja voi jestas sitä ilon määrää, kun huomasin niitä samoja myytävän myös Mayassa! Ja missä kaikissa herkullisissa väreissä. Voi olla, että lähti käsistä…

Tässä vaiheessa kello oli jotain puolen päivän pintaan ja lämpötila oli noussut jonnekin lähemmäksi +30°c. Iltaisin se laskee sitten jonnekin sinne 20°c pintaan ja se tuntuu viileältä.

Kuumimpaan aikaan onkin ihana mennä viileisiin kahviloihin työskentelemään ja opiskelemaan. Tällä hetkelläkin istun todella viihtyisässä kahvilassa ihan meidän kotitalon lähellä. Btw, jos haluat lukea lisää meidän asumuksesta, niin siitä löytyy esittelyä.

hyvinvointiblogi opiskelu

Täällä on siis taivaallinen kahvilakulttuuri, joka tietysti sopii tällaiselle kahvinarkille. Mulla on käynnissä viimeisiä kursseja amk:lle ja sen ohella pitäisi aloitella opinnäytetyötä.

Eilen tuhersin muutaman tunnin ajan palvelujen asiakaskokemus -kurssin kanssa. Tuntuu, että täällä saa päivässä aikaiseksi sen verran mitä Suomessa viikossa. Jotenkin tää ympäristö on tosi inspiroiva, mieli on herännyt henkiin täällä. Ja suuri kiitos siitä kuuluu kyllä auringolle ♥

wpid-2015-02-05-10.36.08-1.jpg.jpeg
wpid-2015-02-05-10.37.29-1.jpg.jpeg

Jossain vaiheessa iltapäivää iski nälkä. Onneksi täällä ei hirveän montaa askelta ottaa ja jo löytyy katuravintolaa. Me ollaan kokeiltu tosi montaa ja melkein yhtä monta maukasta annosta ollaan syöty. Jopa sekin oli maukas, mitä epäilen ruokamyrkytyksen aiheuttajaksi…

Eilen otin kanaa ja riisiä, ullariiii! Päivästä toiseen samat raaka-aineet mutta onneksi paikalliset duunaa niistä sitten erilaisia versioita, kuvassa ne lilluu osterikastikkeessa. Annos oli aika pieni mutta mitä voi odottaa alle euron annoksesta?

hyvinvointiblogi hieronta

Oli sen verran rankka aamupäivä, että piti hieman hemmotella itseään. Suuntasimme siis hierontaan. Mä otin jalkahieronnan ja Tom saman setin selälle.

Ensimmäisen viiden minutin ajan kirosin itseäni, sillä thaimama pisti nilkat rullalle ja survo jalkapohjan kalvoja aika surutta. Onneksi kipu muuttui pian siedettäväksi ja lopulta ihan nautinnoksi.

Tunti meni hierontatuolissa nopeasti ja lopuksi täti vielä vähän hieroi niskoja. Ja sieltähän löytyi ihan kamalat jumit, joiden painelu aiheutti loppuillalle päänsäryn. Tänään siis takaisin hierontaan ja kohteeksi selkä/hartiat/niska…

 

wpid-2015-02-05-10.39.18-1.jpg.jpeg

Hieronnan jälkeen käytiin vielä kotona vähän hengailemassa ja lueskelemassa, sekä tarkistamassa, josko tv:stä tulisi jotain katsomisen arvoista. Ei tullut. Meillä on joku 100 kanavaa ja niistä ehkä 3 on sellaista, mistä voisi odottaa edes puolilaadukasta ohjelmaa. Onni on oma kovalevy, jossa on muutaman kymmenen gigan edestä lempparisarjoja ♥

Illan tullen lähdettiin taas harhailemaan tai pikemminkin tutustumaan kotiseutuun. Täällä on tullut käveltyä ihan järjettömästi. Ehkä yhtenä syynä siihen on mopon puute mutta myös kävelyyn soveltuva ilmasto 🙂 Eilen olimme kuitenkin poikkeuksellisen myöhään liikenteessä ja kaikki tutut katuravintolat olivat jo kiinni, eikä mopokeittiötkään olleet normaaleilla paikoillaan.

Läheiset iltamarkkinat yllä nähdyn Maya ostoskeskuksen takana olivat vielä käynnissä ja pelastivat meidän illan. Mulle pad thai tofulla ja Tomille paistettua riisiä kanalla ja thai basilikalla, euron per annos.

Kotimatkalla kävelimme vielä pienen mutkan kautta tarkastaen josko banaanipannarityyppi olisi tullut mopollaan vakkaripaikalle mutta jäimme ilman iltaherkkua. Kello huiteli jo lähemmäksi yhtätoista, joten yöelämä oli Nimmanilla käynnissä. Meitä se ei houkuttanut, vaan painelimme kotiin suunnittelemaan nukkumatin tapaamista.

Päivät täällä oikeasti soljuvat nopeasti ja tuntuu, että pitäisi kyllä herätä aamukuudelta, jotta niistä ehtisi nauttimaan kunnolla!

Kohta puoliin otetaan lavataksi alle vanhaan kaupunkiin, sillä siellä on vuosittaisen Chiang Mai Flower Festivalin alkuseremoniat. Huomenna taas mennään kuuntelemaan, kun täällä asuvat nomadit kertovat työstään ja elämästään Digital Nomad Summitissa. Jospa sunnuntai olisi sitten allaspäivä, sillä iho kaipaisi kyllä vähän väriä!

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.