Loading...

Pakohuoneen kautta talvipakoon – testissä Truescape

Pakohuonepeli helsingissä Truescape

*Pakohuonepelin meille sponsoroi Truescape*

Me tullaan niin jälkijunassa näissä ajanviettotrendeissä, että luultavasti te kaikki ootte jo käynyt kokeilemassa pakohuoneita? Siis niitä pelejä, missä porukka lukitaan pieneen huoneeseen ja erilaisten vinkkien avulla pitää päästä pois?

Meidät kutsuttiin pelaamaan Truescapeen Punavuoreen ja päätettiin, että mikäpä olisi hauskempaa kuin paeta huoneesta ja sitten paeta talvea. Eli vietimme kaveripariskunnan kanssa läksiäiset pieneen huoneeseen lukittuna. Kiitos hauskasta ja nokkelasta seurasta S-T & S.

Meistä ei kukaan ollut koskaan käynyt pakohuonessa, joten ei oikeastaan tiedetty mitä odottaa. Truescapeen astuessa tunnelma oli odottava ja jotenkin mystinen. Odotin koko ajan, koska tuo aulan upea, joskin hieman spooky piano alkaa soittamaan itsekseen. Mutta onneksi oli ihan hiljaa.

Truescape pakohuonepeli

Päätettiin pelata peli Ghost Photo Lab, joka nimensä mukaisesti sijoittuu valokuvaus pimiöön. Pimiössä kuuluu outoja ääniä ja tapahtuu kummia. Astuttiin pieneen huoneeseen ja ovi oikein pamahti lukkoon. Taustalla soi hieman hämyinen musiikki ja yhtäkkiä tv alkoi suhista ja alkuvideo johdatti meidät tarinan avulla sisään peliin.

Koska en tietenkään halua spoilata yhtään tätä peliä, niin sanotaan vain, että huoneesta pois päästäkseen, pitää löytää piilotetut esineet sekä ratkaista arvoitukset. Ja näinhän me tehtiin ja aikaa käytettiin reilut 40 minuuttia. Meitä oli neljä, joten ehkä kahdestaan saisi sen tunnin kulumaan. Tai riippuu toki kuinka nokkelaa väkeä porukassa on 🙂

Truescape pakohuonepeli ghost photo lab

Tehtävät olivat sopivan haastavia ja moniosaisia. Vaikka huoneessa “kummittelee”, sopii se myös perheen pienimmille. Meitä ennen huoneessa oli kahden aikuisen ja kahden lapsen porukka ja lapset olivat aivan innoissaan. Tosin niin kyllä oltiin me aikuisetkin. Lapsena haaveilin etsivän urasta (kiitos vaan Nikke Knatterton) ja tällaiset pelit ovat ihan mahtavaa ajanvietettä sen teeman ympärillä.

Pelin spekulointi ja fiilistely jatkui vielä pitkään. Suomeen palattua pitää kyllä lähteä vielä kokeilemaan Truescapen muitakin huoneita. Heidän uusin pakohuone on Hannibal, kauhuteemainen K-18 huone, joka kyllä itseltä jää väliin. En uskalla edes vähänkään rankempia dekkareita lukea, kun menee yöunet. Mutta te, ketkä rakastatte kauhuleffoja, niin käykää kokeilemassa!!!

Ghost photo lab pakohuonepeli helsingissä

Truescapen omistajat Jaska ja Sanni ovat koluneet itse lukuisia pelejä ympäri Eurooppaa ja olivat vaativia sen suhteen, mitä omilta peleiltä odotetaan. Ainaki Ghost Photo Lab oli erittäin vaikuttava, sillä huone on lähes kokonaan automaatiolla toimiva. Kun käytte pelaamassa, ymmärrätte mitä tarkoitan. Ainut miinus tulee siitä, että peli loppui. Ei olisi millään malttanut lopettaa arvoitusten ratkomista, kun pääsi vauhtiin. Onneksi jälkipelit olivat lähes yhtä viihdyttävät.

Sellaisen vinkin annan, että lukekaa annetut ohjeet tarkasti. Se helpottaa kummasti hommaa. Meillä meinasi yksi vihjeistä mennä ohitse, kun ‘hieman’ sooloiltiin. Eikä kuulemma oltu ainoita…

Onko pakohuonepelit sulle tuttuja? Mitä tykkäsit? Jos et oo koskaan pelannut, niin käy ihmeessä kokeilemassa Truescapen Ghost photo labia.

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.