Loading...

Paluu Kuala Lumpuriin

Aikalailla puoli vuotta sitten palasimme takaisin kotiin maailmalta. Matkablogin päivittäminen loppui kuin seinään, ei vain kiinnostanut. Olin aika turta koko reissuun ja tuntui ihanalta olla Suomessa. Mutta nyt, kun uutta reissua jo suunnitellaan, on matkakuvakansio auennut monta monituista kertaa.

Paluun jälkeen puhuin reissusta koko ajan, joten samoja tarinoita ei enää huvittanut kirjoitella blogiin. En tiedä, onko muilla reissaajilla vastaavanlaisia tuntemuksia asiasta? Nyt on tullut jotenkin tarve kirjata asioita ylös, joten tämä on varmasti se paras paikka siihen. Samalla se varmasti helpottaa tätä matkakuumettakin.

 

Viimeisin teksti oli Kuala Lumpurista, jonne tulemme myös ensi tammikuussa suuntaamaan. Molemmille jäi jotenkin todella hyvä fiilis Malesiasta ja malesialaisista. Monelta olen kuitenkin kuullut päinvastaistakin fiilistä. Mistä sitten moinen johtuu, mene ja tiedä. Nämä asiat houkutavat meitä takaisin Kuala Lumpuriin.
_MG_8351-001
Helppoa ja halpaa liikkua ympäriinsä. Löytyy LRT, Monorail, bussit ja taksit. Jälkimmäiset suostuvat ajamaan mittarilla lähes poikkeuksetta tai ainakin pienen suostuttelun jälkeen. LRT & Monorail ovat nopeita ja niitä menee jatkuvasti. Busseja emme itseasiassa kertaakaan käyttäneet, koska pääsimme niin kätevästi näillä raidevaihtoehdoilla.
Jotenkin sitä tuntee itsensä paikallisemmaksi, kun liikkuu heidän joukossaan, eikä aina vain taksilla tai saatika joudu vaarantamaan henkeään mopolla ajaessa. Ostimme molemmille MyRapid-kortin, jolla oli helppo maksaa matkat vilauttamalla korttia porttien lukijaan. Kortille ladattiin arvoa, joka sitten väheni aina sen mukaan, kuinka pitkiä matkoja ajeli. Kävely ei sen sijaan kaupungissa ole järin herkkua, sillä jalkakäytävät ovat aliarvostettuja.
Palvelut. Suurkaupungista löydät kaiken mitä tarvitset ja tekemistä varmasti löytyy joka päivälle! Phuketissa tuli loppuajasta jo hieman puutuminen, kun rannalla makaaminen ei enää kiinnostanut ja halusi päästä kaupungin vilskeeseen. Saa nähdä käykö tässä nyt toisin päin, onneksi Kuala Lumpurista on todella hyvä Air Asian lentoverkosto, joten rannalle pääsee nopeastikin! KL:ssä oli ihana laittaa normaalia vaatetta päälle, kun Phuketissa look oli koko ajan ranta.
_MG_8330-001
Ruoka. Vaikka paikallinen kansallisruoka Nasi Lemak (kookosriisiä, kurkkua, pähkinöitä, kuivattuja anjoviksia ja chilitahnaa) ei hurmannut meitä, oli Kuala Lumpurissa hyvät ruokapaikat. Löytyi niin länkkäriruokaa, joka oikeastaan piti minut hengissä riisiällötyksen iskettyä, mutta myös hyviä nuudelipaikkoja. Isoimmissa ostoskeskuksissa kuten Pavillion ja KLCC Suria oli Food Courtit, joista sai paikallista ruokaa ihan kohtuuhinnalla 10rm (2,5e), jos ei jaksanut lähteä katukojuille.

Kielitaito. Paikalliset puhuivat lähtökohtaisesti hyvin englantia. Ainut paikka, missä koin kielen kanssa ongelmia oli tietyn urheiluvaateketjun kaupat. Jostain syystä heidän myyjät, verrattuna saman kauppakeskuksen muihin myyjiin, eivät puhuneet englantia juurikaan. Muutoin ei ollut ongelmia.

Taksikuskit, pesulatyypit ja ruokamyyjät – kaikkien kanssa pystyi selkeäsi kommunikoimaan. Eikä tarvinut siis puhua tönkköenglantia, kuten Thaimaassa eli unohtaa kielioppisääntöjä, jotka meissä suomalaisissa taitaa asua aika vahvassa. Kielitaidon kohdatessa, on tietysti myös helpompi tutustua paikallisiin!

_MG_8314Fiilis.
Suurkaupungeissa on se oma tunnelmansa, sitä on todella vaikea pukea sanoiksi mutta kaupunki-ihmiset tietävät mitä tarkoitan. Se, että löydät joka päivä jotain uutta kaupungista, uusia ruokapaikkoja, uusia kahviloita ja tiirailet taivasta pilvenpiirtäjien välistä. Eksyminen kaupungissa on aina elämys.

0

You might also like

Comments (6)

 • Pingviinimatkalaiset 8 years ago Reply

  Sama fiilis Malesiasta ja malesialaisista. Meille vaan sattui KL:n kohdalle reissun yhdet känkkäränkkäpäivät ja kahden yön aikana ei kaupunki ehtinyt hurmata ollenkaan. Täytyy antaa joskus uusi mahdollisuus, sillä on hyvin vaikea uskoa, että maailmasta löytyy paikkoja mistä en pitäisi 😀 Ihanaa, että pääsette talvella lämpimään! -Milla

  Sari 8 years ago Reply

  KL taitaa vaatia useamman päivän,jotta se ehtii ihastuttamaan. Mä olin ihan hukassa siellä pari ekaa päivää mutta sitten se alkoi näyttää niitä parhaita puoliaan 🙂 Katsotaan, oonko vielä huhtikuussa samaa mieltä asiasta…

 • Meilläkään toi KL ei ollut reissun lempparikohde, mutta se pieni uimastadikka Chinatownin liepeillä pelasti kuumina päivinä ja ostoskeskuksien länkkäriruokaravintolat olivat myös kivoja. 😀 Mulle jäi vähän jotenkin ristiriitaiset fiilikset koko Malesiasta, ehkä johtui osin siitä että oli niin pitkään ollut Thaimaassa samassa paikassa ennen sinne menoa että oli jotenkin hankalaa taas yrittää sopeutua uuteen kulttuuriin, kieleen, valuuttaan jne. En mä kuitenkaan kieltäytyisi, jos tarjoutuisi mahdollisuus lähteä takaisin Malesiaan 😉

  Sari 8 years ago Reply

  Paikat jakavat kyllä vahvasti mielipiteitä. Omalla kohdalla KL oli taas kaivattua vaihtelua 4kk Phuket-jakson jälkeen 🙂 Mä toivoisin nyt pääseväni tutustumaan muuallekin Malesiassa, Penang, Malakka ja Perhentian olisi kiva nähdä!

 • Voin samaistua ihan täysin tuohon, että pitkän matkan jälkeen blogin kirjoitus loppui kuin seinään. Minulla tosin paluu blogimaailmaan tapahtui vasta 2,5 vuotta maailmanympärimatkan päättymisen jälkeen ja aloitin puhtaalta pöydältä kokonaan uuden blogin.

  Mä tykkään Kuala Lumpurista. Olen käynyt siellä pari kertaa ja voisin lähteä kolmannenkin kerran, jos se reitin varrelle sattuisi. Pelkästään sinne en lähtisi, mutta voisi siellä taas piipahtaa.

  Sari 8 years ago Reply

  Mullakin on nyt kaksi visiittiä KLstä takana ja kolmas edessä 🙂 Katsotaan haluanko enää neljättä kertaa sinne tämän kevään jälkeen… Ja jännä nähdä miten käy taas blogin kanssa, kun keväällä palataan takaisin, jaksaako sitä vielä kirjoittaa vai pidänkö taas puolen vuoden tauon!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.