Loading...

Pari kesäistä Tallinna vinkkiä

Tallinnan päiväristeilyillä ei kauheasti ehdi puuhaamaan, ellei tiedä tarkalleen mitä tekee. Vietimme Tomin kanssa kolme päivää nauttien Tallinnasta ja ajattelin, että pari Tallinna vinkkiä voisin heittää teillekin, jos innostutte kesällä sinne lähteä. Me tykätään kaupungista niin paljon, että vähän jo haaveiltiin muutosta sinne.

Tallinna vinkki 1 – Uber

Aja Uberilla. Tallinnassa on varmasti todella toimiva taksisysteemi mutta niiden hinnat vaihtelevat. Uber on laillista homma Virossa ja hinnoittelukin kilpailukykyistä. En muista enää montako kertaa tuli ajettua Uberilla mutta kallein matka mitä tehtiin oli 4,5€. Uberissa on se etu, että appsissa valitset mihin olet menossa jolloin kielimuuriakaan ei tarvitse miettiä. Meidän taktiikka on tilata Uber, kun ollaan poistumassa laivasta, jolloin se on ollut odottelemassa meitä parkkipaikalla muiden laivamatkaajien kiroillessa taksijonoa.

Uber on ollut meidän valinta myös Penangilla ja Kuala Lumpurissa niin ja Suomessakin, silloin kun kuskeja vielä oli… Jos innostut kokeilemaan, niin käyttämällä koodiani sarik48ue, saat ensimmäisen kyydin ilmaiseksi (max.10€). Niin ja Tallinnassa pyörii ainakin pari eri sähköautoa Uberina, joten mahdollisuus tuollaiseen Tesla-kyytiin on!

Kuva, jonka Sari K. (@sarikoo.fi) julkaisi

Tallinna vinkki 2 – Prepaid-liittymä

Jotta Uberin käyttäminen ja lomakuvien jakaminen someen onnistuu lennossa, nappaa lähimmältä kioskilta prepaid-liittymä. Paitsi, jos omistat Soneran liittymän, jolla voi nykyään datailla Virossa samaan hintaan kuin Suomessa. Itsellä ei Soneraa ole, joten otin TELE2:n pelkästään dataa sisältävän prepaidin hintaan 3,49€. Liittymällä saa 5 GB, joka on voimassa viikon ajan. Kyllä voi snäppää ihan rauhassa, eikä tarvitse miettiä laskua. Oman liittymän ostin B-satamaterminaalin R-kioskilta.

Pööbel baar Tallinna vinkki

Tallinna vinkki 3 – Pööbel Baar

Nauti hyvästä oluesta Pööbelissä. Tallinnassa on mielettömän paljon olutbaareja, joissa myydään paikallisten pienpanimoiden oluita. Ja saa niistä muitakin (alkoholi)juomia. Meidän suosikiksi nousi Toompean mäen takana sijaitseva Pööbel, jonka ohi on helppo kävellä, sillä paikka näyttää ulospäin vain söpöltä puutalolta. Listalta löytyy myös ruokia mutta sen suhteen kannattaa vielä odottaa seuraavaa vinkkiä. Itse rakastuin Pööbelin mökkimäiseen sisustukseen, jonka yksityiskohtia tutkiessa menisi tunti jos toinenkin.

Vinkki Tallinna Hotokas

Tallinna vinkki 4 – Hotokas

Ja yksityiskohtia löytyy myös tämän ravintolan sisustuksesta. Hotokas sijaitsee Pööbelin kanssa samalla tontilla ja on visiitin arvoinen, mikäli rakastat hodareita. Ja kyse ei ole mistään Ikea-hodareista vaan reilusti täytetyistä kuumista koirista. Paikasta löytyy myös vegemakkaroita (en uskalla vannoa oliko jopa ihan vegaanisia), jos liha ei maistu. Meinasimme ensin tilata kaksi hodaria per naamaa mutta onneksi emme näin tehneet, sillä annokset olivat erittäin täyttäviä. Hodarin kyljessä tarjoillaan pieni annos home-made ranskiksia, jotka valkosipulikastikkeen kanssa sulivat suuhun.

Tallinna vinkki 5 – Patarei

//Patarein vankila valitettavasti suljettiin turisteilta syyskuussa 2016//

Ei ehkä mikään uusin nähtävyys mutta Patarein vankila on todellakin käymisen arvoinen. Vankila on suljettu käytöstä vasta vuonna 2002 mutta sinne astuessa tuntuu, että siellä ei ole ollut ketään vuosikymmeniin. Sen verran on paikka rapistunut. Pääsymaksua joutuu pulittamaan huimat 3€ ja ainoastaan käteinen käy. Jos käteistä ei löydy, niin vankilan takana rannassa olevalta kahvilalta jos ostaa kahvit, niin he voivat veloittaa tililtäsi ylimääräistä ja maksaa erotuksen käteisenä 🙂 Ja rannassa kannattaa ehdottomasti käydä kahvilla, jos vaan ilma on parempi kuin meillä. Esimakua Patarein vankilasta voi hakea Metallia Matkassa -blogin erinomaisista kuvista, meillä jäi kuvat ottamatta, kun rannassa puhalsi niin kylmä tuuli! Suunnitelmissa on vielä tänä kesänä uusi visiitti Patareihin ja opastuksen kera, jolloin siitä saa varmasti enemmän irti!

Lounas vinkki Tallinna

Vinkki Tallinnaan lounas KuKeKe

Tallinna vinkki 6 – KuKeKe

Jos olet vain päiväreissulla niin skippaa Telliskiven helmi F-Hoone ja suuntaa KuKeKeen, joka löytyy ihan F-Hoonen takaa. Varaudu ruuhkaan, sillä tämä bistro on paikallisten suosiossa. Enkä ihmettele, oma linssi-paprika-vuohenjuustolasagne meni hetkessä parempiin suihin. Listalta löytyy niin liha- kuin vegaaniruokia, eli kaikille kaikkea. Annokset ovat hyvin kasvispitoisia, joten ruokailun jälkeen olo on ihanan kevyt! Hinnat täällä ovat korkeammat kuin F-Hoonessa, mutta keskimäärin samoissa, kuin Helsingissä lounaat.

Tallinnan vinkit terasseille

Tallinna vinkki 7 – Terassit

Tuntuu, että jokaisella pienelläkin kuppilalla on terassi. Ja tuntuu, että jokaiselle terassille Tallinnassa paistaa aurinko. Vaikka meille osui todella kylmät kelit, päätimme sinnikkäästi nauttia auringosta ulkona. Suosikiksi nousi Klaus Kohvikin terassi Kalasatamassa sekä yllä kuvassa näkyvä Pudel Baar Telliskivessä.

Huomaatteko että, meiltä jäi täysin vanha kaupunki tällä reissulla väliin? Kerran käveltiin sen läpi Rotermannista takaisin hotellille Toompean taakse. Tuntuu, että Tallinna kasvaa kasvamistaan ja sinne aukeaa koko ajan uusia kiinnostavia paikkoja. Heitä ihmeessä omat Tallinna vinkkisi kommenttiboksiin, sillä meillä on tuossa ristelylahjakortti odottamassa käyttöä!

0

You might also like

Comments (2)

  • Kristiina Ikonen 6 years ago Reply

    Kochi Aidad satamassa. Hyvä hinta-laatusuhde ja ne puitteet. Myös eläintarhaa suosittelen

    Sari 6 years ago Reply

    Kiitos Kochi Aidad vinkistä, pitääkin tutustua seuraavaa Tallinnan reissua varten! Eläintarhat ovat pitkälti meidän nounou-listalla, eläimet nähdään luonnossa, jos halutaan nähdä 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.