Loading...

Perinteisestä poikkeava laivamatka (ja vain positiivisella tavalla!)

Viking Line B2L Inside Large hytti

*Kaupallinen yhteistyö: Viking Line*

Mitä sulle tulee mieleen, kun puhutaan laivaristeilystä? Itselle tulee mieleen pieni, ahdas hytti kerrossängyillä, tax free -juotava ja buffetruokailu, jossa syödään katkarapuja niin, että vatsa halkeaa.

Kun suunnittelimme lähtevämme kohti Espanjaa, oli selvä, että otamme laivan Tukholmaan ja ajamme loppumatkan. Yksi vaihtoehtohan olisi mennä laivalla Saksaan saakka, mutta minun taipumukseni meripahoinvointiin rajasi sen meidän vaihtoehdoista pois. 

Oli muuten ensimmäinen kerta, kun menin autolla laivaan. Odotin sen olevan odottamista odottamisen perään, mutta mitä vielä. Ajoimme auto check in -portista sisään ja seisoimme jonossa ehkä maksimissaan 10 minuuttia, jonka jälkeen pääsimme kruisimaan m/s Gabriellan sisuksiin. Ohjeistus oli selkeä ja meidät ohjattiin pysäköimään laivan keulaan. Ja sehän oli erinomainen paikka, sillä pääsimme ensimmäisten joukossa pois laivasta. Joten ole ajoissa, mutta älä liian ajoissa.

Tom teki tästä matkasta myös vlogin, tsekkaahan sekin. Mutta tuu takas, koska lopussa puhutaan ruuasta!!!

HYTTI

Nappasimme tavarat mukaan ja lähdimme etsimään kutoskerroksesta hyttiä. En ole varmasti ainut, joka pyörii hyttikäytävillä ja sekoilee numeroissa. Liikaa vaihtoehtoja. Mutta löytyipä se oma lukaali sieltä sitten. Ja osasin odottaa jo jotain normaalista poikkeavaa, koska meidän varausvahvistuksessa luki B2L Inside Large. Large on aina hyvä, kun puhutaan hyteistä tai hotellihuoneista!

Ei se nyt mikään sviitti ollut, mutta ensimmäistä kertaa yövyin laivahytissä, jossa oli parisänky. Eikä mikään 140cm, mikä meillä on kotona, vaan ihan normi 160cm. Tai siltä se ainakin tuntui. Ei mulla mittanauhaa sentään ollut mukana. Se mitä edelleen kaipaan laivanhytteihin on kunnon kylppäri. Siis sellainen, mikä ei kastu totaalisesti, kun ottaa suihkun. Ja neutraalit valot, meikkaaminen laivahyteissä on aina ihan arpapeliä!

RUOKA

Myönnän, olen vannoutunut buffetpöytien fani. All you can eat on tietyllä tapaa lempikonseptini, sillä ruoka vaan on niin hyvää, kun sitä on paljon ja saa maistella erilaisia juttuja. En tietenkään sano ei muullekaan ruokailulle, mutta myönnän, että jännitin hieman, kun varausvahvistuksessamme luki 9 ruokalajin maistelumenu. Jännitin siis sitä, että jäisikö minulle nälkä. Sitä ongelmaa ei nimittäin koskaan tule buffassa, vaikka kuinka maistelisi!

NoName ravintola Viking Line

Mutta aivan turhaan jännäsin. Ruokailu NoName -ravintolassa oli erinomainen. Yhdeksän annoksen lisäksi pöytään tuli keittiön tervehdys ja muistaakseni yksi ‘välipala’. Ja vaikka annokset ovat maistelukokoa, niin ei siinä kyllä nälkä jäänyt.

Maistelumenun kylkeen olisi saanut viinipaketin, mutta koska matkapahoinvointilääkkeiden kanssa ei alkoholia voi käyttää, niin jätimme viinit väliin. Naapuripöydästä kuulimme kommentteja viineistä ja olivat kuulemma erinomaisesti paritettu ruokien kanssa.

Tässä vielä koko menu kuvineen, koska ruoka vaan on ♥ ♥ ♥ Vasemmalla tattarisipsit ja ranskankerma (keittiön tervehdys), oikealla juures- & kuusenkerkkätacot.Vasemmalla savusilakkavaahto, oikealla punajuurta ja luuydintä.Vasemmalla porsaanpäätä, oikealla nieriää ja maa-artisokkaa.Vasemmalla härkää ja palsternakkaa, oikealla päärynää ja jogurttia aurajuustoraasteella.Vasemmalla lakkaa ja jogurttia, oikealla omenaa ja selleriä.

En oo mikään ruokakuvaaja, mut kyllä mun nälkä tuli näitä käsitellessä. Mites sulle?

Ruoka oli oikeasti laadukasta ja erikoiseltakin kuulostavat makuyhdistelmät osoittautuivat erinomaisiksi. Selleriä jälkkärissä? Jopa se oli todella hyvää! Myös palvelu ravintolassa oli ensiluokkaista, sopivan näkymätöntä, mutta huomioivaa.

Maistelumenu sopisi mukavasti romanttiseksi illalliseksi, mutta NoName-ravintolan sijainti ‘käytävällä’ valitettavasti vie paikan tunnelman melko arkiseksi. Sijainti ei kuitenkaan vaikuttanut negatiivisesti meidän kokemukseen, sillä nautimme enemmän mutkattomuudesta kuin kynttilänvaloillallisista.

9 ruokalajin maistelumenun hinta on ennakkoon 46 € tai laivalta ostettuna 49 €. Jos 9 ruokalajia tuntuu liian isolta (mitä se ei kyllä ollut) niin maistelumenuta saa myös 7:lla ruokalajilla. Sen hinta on ennakkoon 39 € tai laivalta ostettuna 42 €.

Eikä hyvät ravintolakokemukset tähän jääneet. Aamupala meille oli varattu Food Garden-ravintolasta, jossa tarjoillaan suppeampi mutta mielestäni korkealaatuisempi buffet. Alkuun kuului lasilliset kuohuviiniä (jotka taas jätimme ottamatta, koska piti hypätä auton rattin) ja erinomaiset kahvit tuotiin pannuissa pöytään. Jälleen sitä pientä extraa, joka jättää hyvän mielen.

Tämän matkan myötä mielikuvani risteilyistä muuttui kertaheitolla. Ja hei, en pitkästä aikaa tullut ollenkaan merisairaaksi, vaikka laivaa kyllä keinutti. Ehkä siis uskaltaudun jatkossa lähtemään muutenkin risteilemään Tukholmaan, siitä onkin aikaa, kun siellä olen käynyt! 

Sain raksia “en oo koskaan” -listalta yli seuraavat kohdat:

 • en oo koskaan mennyt autolla laivaan.
 • en oo koskaan syönyt muuta kuin buffetruokaa laivalla (jos pizzasliceja ei lasketa).
 • en oo koskaan yöpynyt laivalla parisängyssä.

Vaihtoehtoisesti sain lisätä listalle kohdan ‘en oo koskaan ollut laivalla juomatta tax free viinaa’.

Kai se on tää aikuisuus sitten.

Kiitos Viking Linelle ennakkoluulot kaatavasta laivamatkasta!

0

You might also like

Comments (2)

 • Kthetraveller 5 years ago Reply

  Kiva kuulla, että tykkäsit laivamatkasta ja se yllätti positiivisesti. Kyllä ne bileajat ja känniörinät käytävillä alkaa olla historiaa ja laivamatka voi olla kaikkea muutakin. Hyvää ruokaa, rauhaa ja nautintoa jos niin haluaa.

  Toi No Name (ja Mariellan vastaava Plate) maistelumenuineen on huippu, Kolme kertaa on tullut aterioitua ko. rafloissa ja joka kerta on kävelty nassu hymyssä raflasta ulos. Täältäkin suositus maistelumenulle.

  Sari 5 years ago Reply

  Selkeästi aika on ajanut kännäysristeilyiden ohi ja ihmiset hakevat rentoa ja laadukasta arkipakoa laivoilta! Pitää muistaa toi Plate, jos Mariellalle eksyy. Erityisesti siis, jos siellä on eri menu tarjolla 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.