Loading...

Pilvinen Phuket

1,5 viikkoa Thaimaata takana ja tuntuu, että täällä ollaan oltu jo ikuisuus. Suomen pimeys ja kylmyys ovat kyllä unohtuneet nopeasti. Phuket vaikuttaa kotoisalta, vaikka joka päivä tulee uusia asioita eteen. Saavuimme tänne siis viikko sitten keskiviikkona Air Asian siivin. Perinteiset jännäkakat Bangkokin lentokentällä, kun meikäläisen laukku painoi 24kg ja olin tarjoushaukkana tietysti maksanut vain 20kg laukusta. Lentokenttävirkailijan pyynnöstä 4kg vaatetta päälle ja laukut ruumaan. Khop khun khâ vaan! Phuketissa otettiin mittaritaksi kentältä condolle, jossa meitä jo odoteltiin sekä asunnon että Tomin skootterin avaimien kanssa.

Asunto on enemmän kuin mitä toivottiin. Muutamia kuvia julkaisin jo oman blogini puolella, ne voi käydä katsomassa TÄÄLTÄ. Asunnossa on erillinen makuuhuone, olohuone, keittiö, iso kylppäri ja pieni parveke. Poiketen yleisestä asuntojen tasosta, meillä on oma pesukonekin parvekkeella 🙂 Tänään käytimme ensimmäistä kertaa ja hyvin näytti pelittävän. Meitä ennen ei asunnossa ole siis asuttu ja osaan tämän kerroksen huoneistoja tehdään vieläkin sisärakentamista. Ainakin äänistä päätellen. Positiivista on myös huomata, että asunnon korjaushommat toimivat. Meillä oli aluksi ongelmia ilmastoinnin kanssa mutta parin kertaa talonmies kävi sitä tutkimassa ja hutki sen jesarilla käyttökuntoon.

“Gimme your croissant, wuff!” vaati rekku Starbucksissa.

Täällä on ollut hieman pilviset ja sateiset ilmat. Eipä ole sinänsä haitannut, sillä minulla on vieläkin rytmi ihan sekaisin. Menen nukkumaan 01-02 aikaan yöllä ja herään 10-11 aikaan aamulla. Huomenna on väkisin herättävä seiskalta, sillä lähdemme sukeltamaan. Kyllä, myös minä! Otin itselleni ensin Discover Scuba Diving (DSD) sukelluksen ja jos pelkotiloja ei jää päälle, niin voin jatkaa sitten Open Water Diveriin. Toivotaan, että ilmat myös hieman huomenna hellivät, sillä ihonväri on edelleen tasoa maito. Ehkä hieman on väriä tarttunut käsiin, kun skootterilla on painellut saarta ympäri.

Tänään haimme myös minulle oman skootterin, tähän asti olen istunut vain kyydissä. Esitin toiveen pinkistä, leopardikuvioidusta Yamaha Finosta mutta sain samanlaisen kuin Tomin tuolla ylimmässä kuvassa. Tosin kokomustana. Onhan sekin kyllä päheä ja pääasia että pääsee liikkeelle. Aiemmin en ole skootteria ajanut mutta ihan hyvin kotimatka tuolla vasemmanpuoleisessa liikenteessä taittui. Kodin lähellä ei juuri mitään ole, lähimmälle 7/11:llekin on sen verran matkaa, ettei kuumuudessa huvita kävellä, joten tarpeeseen menopeli tuli. Yhdessä kävimme alkuviikosta ajelemassa etelämmässäkin, katselemassa josko turistit olisivat vallanneet rantatuolit. Vielä näkyi vapaitakin. Täällä Kathussa ei juuri turisteja näe, tai jos näkee, ovat he mopotaksissa läpikulkumatkalle jollekin nähtävyydelle.

Sellaista tänne. Arki alkaa rullailemaan, omaan tapaani eilen paukutin kouluhommaa koko päivän sisällä. Kuka käskee jättämään 10 sivuisen etätehtävän aloittamisen palautuspäivään… Sunnuntaina olisi sama juttu edessä. Onneksi huomenna pääsee merelle rentoutumaan. GoProkin odottelee veteen pääsyä, joten mahdollisesti saadaan sukelluskuviakin blogin puolelle. Luonnoksissa odottelee myös postaus Bangkokin Chinatownista mutta kuvat vielä puuttuvat, ehkä sekin alkuviikosta saadaan linjoille.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.