Loading...

Sikin sokin muistissa

järjestelmällisyyden puute

Oletko järjestelmällinen? Itse en todellakaan voi sanoa olevani. Muistiinpanoja on miljoonassa eri paikassa, niin digitaalisissa kanavissa kuin muistikirjoissa. Eikä asiaa helpota se, että rakastan erilaisia muistikirjoja mutta en aina raaski niitä edes käyttää. Pöljää.

Ihailen vilpittömästi järjestelmällisiä ihmisiä. Onneksi elämääni on sellainen löytynyt tuon miehen muodossa. Muuten en varmaan löytäisi päätänikään, kun lähden jonnekin.

Vaikka järjestelmällisyyden kanssa ei aina mene vahvasti, pysyvät tavarat loppupeleissä tallessa. Aurinkolasini olen hukannut kahdesti – molemmilla kerroilla ne ovat löytyneet. Toisella kerralla talvitakin taskusta (oltuaan siellä parisen kuukautta) ja toisella kerralla vanhalta työpaikalta.

Onneksi kuitenkin media lohduttaa meitä kaaoksesta eläviä ihmisiä. “Oletko sotkuinen? Älä soimaa itseäsi – saatat olla luova nero.” Oi kuinka ihanaa, meikä on luova nero.

On kuitenkin tietyllä tavalla kuormittavaa, kun aina on jokin tavara hukassa. Kotoa lähtiessä olen myöhästynyt bussista kymmeniä kertoja, koska en löydä a) kotiavaimia b) bussikorttia c) lompakkoa mistään. Kertokaa nyt joku, etten ole ainut hatarapää?

Uusien tapojen opettelu on kivaa, jos uskoo lopputuloksen olevan palkitseva. Elämäntapamuutosta tehdessä moni näkee itsensä tulevaisuudessa energisempänä ja onnellisempana.

Miten mun on vaikea nähdä itseäni yhtään sen onnellisempana tai tyytyväisempänä, jos muistaisin laittaa aina kotiin tullessa ne avaimet sinne yhteen ja samaan paikkaan? Pieni kaaos niin pään sisällä kuin ulkopuolella tekee elämästä aina himpun verran jännempää.

Kuinka monta kertaa olet jo tällä viikolla etsinyt kotiavaimiasi?

Itse olen etsinyt kahdesti. Toisella kerralla olivat ovessa kiinni, toisella kerralla housun taskussa.

0

You might also like

Comments (2)

  • Mirka 6 years ago Reply

    Haha, olen kaikkea muuta kuin järjestelmällinen :D! Sen vuoksi varmaan myös viihdyn kaaoottisissa suurkaupungeissa. Kaikki se hulluus on itselle jollain kierolla tavalla harmonista. Toivoisin olevani järjestelmällisempi, mutta tuskin tulee ihan lähiaikoina tapahtumaan.

    Sari 6 years ago Reply

    Haha, ihana Mirka! Mä taas oon jotenkin alkanut inhoaan suurkaupunkeja. Kaipaan luontoon ja hiljaisuuteen. Ehkä mä sisäisesti alan kasvaa järjestelmällisyyteen ja tää rauhallisuuden kaipuu on yksi askel 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.