Loading...

Singapore – Sentosa

Sentosta on varmasti tunnetuin Singaporen saarista, jos siis unohdetaan laskuista pääsaari. Omaan korvaani Sentosalla melko paha turistiviba, rantojen hiekkakin on kuulemma rahdattu paikan päälle Indonesiasta ja Malesiasta. Toisen maailmansodan aikaan saari toimi brittien sotalinnakkeena, joten melko kauas siitä on tultu. Paikka hohkaa uuttuttaan, vaikka kaikki ei juuri valmistunutta olekaan. Koska meillä oli kerrankin turistifiilis, päätettiin heittää kamera kaulaan ja tutustua Sentosaan.

_MG_8209-001

Saarelle pääsee montaa eri reittiä. Sentosa Express monorail, bussi tai Cable car vievät kaikki perille, pääseepä saarelle myös kävellen. Me valitsimme cable carin. Siitä luvassa vielä erikseen kuvapostaus, sen verran hienot näkymät köysiradalta olivat! Suosittelen tätä vaihtoehtoa, jos haluat nähdä satama-aluetta ja Sentosaa yläilmoista.

Cable carin jälkeen tyydyimmekin apostolin kyytiin, vaikka saarella olisikin mennyt ilmainen biobussi paikasta toiseen. Yllättäen se oli aika täynnä, sillä päivä oli todella kuuma, vaikkakin pilvinen. Kerrankin se oli ihan hyvä juttu!

Sentosalle ei ole mitään pääsymaksua mutta mitään aktiviteetteja ei kyllä ole tarjolla ilman, että kaivaa lompakostaan leikkirahan näköisiä Singaporen dollareita. Itseäni olisi himottanut käydä Universal Studiolsin huvipuistossa mutta kahdelta hengeltä yli 80€ vuoristorata-ajeluihin on kyllä liikaa. Ainakin omalle budjetille.

Vähän piti kuitenkin hurvitella ja lupasinkin kustantaa Tomille synttärilahjaksi ensimmäiset tuulitunnelilennot iFly Singaporessa. Näytti uskomattoman hauskalta ja vaikealta tasapainotella ilmavirrassa. Tuo pää alaspäin leijuminen on jo ammattilaisen hommaa! Jälkeenpäin jäin harmittelemaan, miksi en itsekin mennyt kokeilemaan. Koska laskuvarjohyppyä en tule koskaan hyppäämään, olisin tuossa saanut hieman edes tuntea miltä siellä ilmassa tuntuu leijailla! Noh, nössö mikä nössö.

Toinen aktiviteettikohde, jossa kävimme oli Wave House Sentosa, Silosa beachilla. Kotikulmilla olemme viettäneet jonkin verran aikaa Surf House Phuketissa ja käyneet molemmat kokeilemassa tekoaallolla ‘surfaamista’.

Sentosalla on homma viety vielä astetta pidemmälle ja Wave Houselta löytyykin Flowbarrel, jossa aalto käyttäytyy enemmän oikean aallon mukaisesti. Meno näytti melkoisen hurjalta ja kuvassakin surfaaja on ehtinyt jo pannuttamaan, ennen kuin sain kuvan otettua.

Wave Housella oli todella hiljaista ja paikan päällä harmittelimme, ettemme ottaneet uimakamppeita messiin. Olisimme nimittäin saaneet FlowRiderin ihan vain meidän kahden treenikäyttöön. Asia täytyy pikimmiten korjata täällä Phuketissa.

Kokonaisuutena Sentosa oli ihan käymisen arvoinen. Kaikkialla oli todella siistiä, saari on ihanan vihreä ja palvelu oli joka paikassa hyvää. Ei aina niin itsestään selvää täällä päin maailmaa. Hintataso on korkea verrattuna Thaimaahan, Suomeen verrattuna ehkä jonkin verran halvempaa.

Eli jos tulet Kaakkois-Aasian kiertueelle, aloita Singaporesta, sen jälkeen muut maat tuntuvat poikkeuksetta halvalta. Sentosa saattaa olla hieman muuta Singaporea vielä kalliimpi. Pari bisseä Wave Housella maksoi 12sgd (~7€) ja ruuat rantaravintola Coastesissa 36sgd (~20€). Jotenkin koko paikasta jäi teennäinen kuva, tosin onko ihme, jos koko saari on pyhitetty turismille?

Itse en Sentosalle tulisi rantalomalle, vaikka hiekka olikin rannoilla valkoista ja hienoa. Vesi näytti erittäin likaiselta ja horisontti oli täynnä rahtilaivoja. Itse suosisin mielummin vaikka hotellin uima-allasta. Voisin kuvitella saaren olevan helppo ratkaisu lapsiperheille ja niitä saarella näkyikin paljon. Kerta Sentosalla kuitenkin riittää, ellei joku jatkossa kustanna minulle lippuja Universal Studiosille JA iFly Singaporeen.

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.