Loading...

Sunnuntaimarkkinat

Chiang Maissa järjestetään viikonloppuisin useampiakin markkinoita mutta yksi isoimmista ellei isoin on Tha Pae portilta starttaava markkinakatu. Markkinat tunnetaan yksinkertaisesti nimellä Sunday Walking Street Market ja paikalle kannattaa suunnata auringon laskettua.

Virallisesti markkinakuhina Ratchadamnoen Roadin varrella alkanee siinä iltakuuden pintaan ja mitä enemmän tulee kelloon tunteja, sitä kiireisemmäksi markkinat muuttuvat. Varoituksen sanana, jos et pidä ihmisryysiksestä, mieti kahteen kertaan haluatko tutustua  mihinkään thaimaalaisiin markkinoihin 😉

thaimarkkinat chiang mai

Kävelykadun molemmin puolin on asetettu kojuja ja katua voi lähestyä kummasta suunnasta tahansa. Tämä aiheuttaa sen, että ihmiset kävelevät sikin sokin ja aina tuntuu liikkuvan vastavirtaan. Mutta jos tämän etenemisen hitauden pystyy sietämään, suosittelen kyllä tutkimaan mitä kaikkea ihanaa markkinoilta voi löytääkään.

Sunnuntaimarkkinoilla on paljon pohjois-thaimaalaisia käsityötaitajia, kuten hopeaseppiä ja puukaivertajia, joiden taideteokset ovat erinomaisia matkamuistoja. Näillä markkinoilla et muuten törmää feikkituotteisiin! Viime kerralla ihastelimme upeita lyhtyjä ja värikkäitä maalauksia, jotka varmasti tulemme hakemaan rinkkaan ennen kotiin lähtöä.

Ratchadamnoen Road on noin kilometrin pitkä, joten kojuja piisaa kyllä tutkittavaksi. Kannattaa kuitenkin rohkeasti harhautua sivupoluille ja kurkistaa temppelien porteista sisään. Siellä nimittäin myydään ruokaa! Markkinaruokana erilaiset vartaat ovat superkäteviä, sillä niitä voi napostella tutkiessaan myyntikojuja. Uskaltaudu kuitenkin istumaan alas ja nauttimaan päivän lämmin ateria.

Meille ei viimeeksi tosin istumapaikkoja enää löytynyt mutta pad thain nautti puikkoilla syöden myös seisten. Perinteisen nuudeliaterian lisäksi maistelimme muutamia erilaisia paikallisia herkkuja, suosikiksini nousi kyllä myös lähes perinteinen mango tahmealla riisillä ja kookoskermalla. Tosin kauas ei jäänyt kookosmunkki, jonka koostumus oli ihana yhdistelmä rapeaa kuorta ja suussa sulavaa täytettä.

pad thai markkinoilla

markkinaruokaa chiang mai

Sunnuntaimarkkinat on ihana päättää viikonloppu ja valmistautua taas arkeen. Meillä se arki tarkoittaa pitkälti samaa asiaa kuin mitä se on Suomessakin – töitä ja opiskelua.

Markkinoille on kiva suunnata ihan vain hengailemaan, katselemaan ihmisiä ja syömään hyvin. Kävelykadun varrella on myös lukuisia hierontapaikkoja, jossa jalkahieronnan saa parilla hassulla eurolla. Niihin on hyvä ottaa pit stop ruuhkaiselta kadulta ja jatkaa kojubongausta tuoreilla jaloilla!

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.