Loading...

Suosikkini Chiang Main aamupalatarjonnasta

Olisi varmasti odottanut, että kun Instagram Travel Thursdayn teemana on ruokamatkailu, niin kirjoittaisin thairuokaa ylistävän postauksen? No tota, thairuoka on ihan jees mutta keksin maailmalta kyllä maukkaampiakin keittiöitä. Kuten italialainen. Mutta mä olen all time brekkie lover! 

Olen myös suunnattoman aamu-uninen, joten mut saa 100% varmasti ylös ilmoittamalla, että aamupala odottaa pöydässä. Ja jos aamupalalautaselta löytyy vielä uppomunia, niin eipä voisi päivää paremmin aloittaa.

Chiang Maissa tulee harvoin jätettyä aamiaista väliin, koska siellä on niin monta erinomaista paikkaa. Tosin, kun 3-4 kuukauden ajoin käy samoissa paikoissa, alkaa sitä äkkiä ikävöimään oman keittiön antimia. Ja myönnän, että kertaakaan en ole mitään paikallista aamupalaa. Tosin, paikalliset syövät usein aamuisin samalta listalta kuin lounaalla tai illallisella.

Näistä paikoista ei paikallista safkaa löydy, mutta makuja ja vaihtoehtoja kyllä sitten ihan riittämiin. Kannattaa varautua, että laskukin on sitten hieman suurempi kuin jos paikallisen nuudelikeiton kävisi imaisemassa.

Larder1

The Larder Cafe

Tämä pienehkö kahvila hieman sivussa Nimmanin pääkadun hulinasta (3/9 Sukkasem St.) on huonoin paikka lompakolle mutta paras paikka vatsalle. Listan parhautta ovat erilaiset sandwichit, joten sori vaan kaikki te, ketkä ette vehnää siedä. Ei siitä omakaan vatsa innostu (muuta kuin keräämään kaasuja) mutta kerran kahdessa viikossa The Larder Cafehen on päästävä.

HB1

Healthy B Cafe

Tämän aamupalapaikan bongaa Nimman soi 5:ltä, kunhan etsii turkoosia mummopyörää. Healthy B:n vetovoimana on kapea mutta hyvä lista sekä aivan jumalainen guacamole. Okei, en ole käynyt guakkiksen (kuten meillä sitä kutsutaan) kotiseudulla, joten autenttisuudesta en voi mennä sanomaan. Mutta Healthy B:n versio siitä on megahyvää. Kuten Larderkin, täältäkään ei ihan parilla eurolla selviä, ainakaan jos syö aamupala+smoothie+kahvi -combon.

RB1

RB2

Rustic & Blue

Rustic & Blue (Nimman soi 7) on ensinnäkin todella Instagrammable mutta myös makujen puolesta suositeltava. Täällä jo mainostin sitä vegaaneille sopivana aamupalapaikkana mutta listalta löytyy herkkuja myös sekasyöjille. Pika-aamiaista täällä ei saa, ruuat nousevat niin aamiaisella kuin muuhunkin aikaan päivästä hitaasti, mutta todellakin odottamisen arvoisia annoksia. Rustic & Blue suosii sekä orgaanisia että paikallisten tuottajien raaka-aineita ja joidenkin safkojen kohdalla saattaa saada ei-oota.

SB1

Smoothie Blues

Smoothie Blues (Nimman Soi 6) oli meidän suosikki ensimmäisellä Chiang Mai reissulla. Listaa ei millään pysty syömään läpi, vaikka eläisi Chiang Maissa useammankin kuukauden, nimittäin valikoimaa löytyy vaikka kuinka. Erityisen lämmöllä muistelen heidän nimikkosmoothieta, joka tuli tilattua varmasti 99,9% kerroista. Vinkkinä, että kaikkiin SB:n smoothiehin laitetaan sokeria ja makusiirappia, joten terveellisemmän valinnan merkeissä ne kannattaa pyytää ilman niitä.

Chuen

Chuen Juice Bar

Silloin, kun mieli ei tehnyt ruokaa aamupalaksi, suuntasimme kohti Chuen Juice Baria (Nimman Soi 9). Oma suosikkini on kuvassa vasemmalla näkyvä omena-mango duo, jossa extrana on vielä luonnonjogurttia. Raikasta ja täyttävää. Chuenista saa myös jonkinlaisia voileipiä mutta kuka niitä haluaa, kun tarjolla on tajunnan räjäyttäviä smoothieita?

Mitäpä luulet, mihin paikkaan me mennään syömään viiden päivän päästä aamupalaa? Kyllä, Chiang Mai kutsuu jälleen 🙂


Instagram Travel Thursday on kuukausittainen blogikampanja, jonka tarkoitus on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa. Syyskuun teemana on ruokamatkailu ja kaikki postauksen kuvat on julkaistu Instagramissa tileillä @sarikoo.fi, @pakkasestaparatiisin tai @gofortom.

Instagram Travel Thursdayn järjestäjinä toimivat Muru Mou, Travelloverblogi ja Rimma+Laura. Käyhän jättämässä puumerkkisi myös heidän blogeihin!

0

You might also like

Comments (10)

 • Terhi / Muru Mou 6 years ago Reply

  Siis onko nämä paikat tosiaankin Thaimaassa?! Näyttää vähän erilaisilta kuin ne kuppilat, ja rantaravintolat missä minä olen yleensä käynyt 😀 Chiang Mai alkoi just kiinnostaa taas pikkasen enemmän…
  Mä olen Thaimaassa aina vältellyt kaikkia smoothieita kun tiedän, että ne on mulle aivan liian makeita. Lime- tai sitruunamehun tilaan aina ilman sokeria, ja sekin on paikallisten välillä niin kovin vaikea uskoa: “jos mä laitan ihan pikkuisen vaan sokeria?”.

  Sari 6 years ago Reply

  Kyllä on! Tätä mä oon yrittänyt kaikille puhua, et Chiang Mai on niin erilaista Thaimaata! Ja erityisesti tää Nimmanhaemin alue, missä nämäkin herkkukahvilat sijaitsee. Mä oon osannut sanoa thaiksi “ei sokeria, ei siirappia” mutta en taas yhtään muista miten se sanotaan. Se on kyllä tärkeä lause, jos haluaa noita smoothieita nauttia 🙂

 • Heidi / Auringon alla 6 years ago Reply

  Niin ihanan näköisiä aamupalapaikkoja! Thairuoka on mun lempparia, ja silloin kun asuin siellä (Thaimaassa, en Chiang Maissa), ei minulla ollut mahdollisuutta käydä aamupalalla. Eikä meidän huudeilla tuollaisia kahviloita edes olisi ollut, lähinnä paikalliseen makuun olevia aamupalavaihtoehtoja eli juurikin sitä samaa ruokaa kuin muulloinkin 🙂 Toki todella hyvää, mutta en itsekään osaisi syödä sitä aamupalaksi.

  Sari 6 years ago Reply

  Ymmärrän täysin! Silloin, kun me asuttiin Phuketissa, niin eipä me käyty missään aamupalalla vaan syötiin kotona. Chiang Maissa useammin varmaan syötiin ulkona aamupala kuin kotona. Toki se ottaa rahapussin päällekin. Mutta paikallista mekin syötiin vaan “pääruokana” 🙂

 • Katareissaa 6 years ago Reply

  Oi miten ihania aamiaiskuvia! On kyllä mahtavaa, että Thaikuista/Aasiasta löytyy myös länkkärityylisiä aamiaispaikkoja. Ei ainakaan mulle aamulla nuudelit kovin hyvin uppoa 😀

  Sari 6 years ago Reply

  Juu kyllä aika vaikea on kuvitella syövänsä nuudeleita aamiaiseksi. Etenkin, kun mulle iskee pitkillä Aasian reissuilla ihan järkky riisi/nuudeli-inho ja ainut mitä tekee mieli syödä on jotain tuttua ja turvallista 🙂

 • Upeita kuvia! Seurantaan Instassa heti. Herkullista sunnuntaina, kävitkö tänään brunssilla jossain? 😛

  Sari 6 years ago Reply

  Brunssilla ei käyty sunnuntaina mutta nyt tämän viikon aikana ollaan jo koluttu kaksi näistä aamupalapaikoista 😀

 • Annika | Travellover 6 years ago Reply

  Näyttää niin ihanalta! On muuten hassua, miten samassa paikassa syöminen, vaikka vain viikon saman hotellin aamiaisten vetäminen, alkaa tuntua jotenkin itseään toistavalta, mutta ainakin minä syön kotona täsmälleen samanlaisen aamupalan 98-prosenttisesti aina, ja se ei kyllästytä yhtään. 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Tuo on kyllä ihan totta!! Mulla on muutama lemppariaamiainen, mitä pyöritän kotona. Mutta hotellien seisovat pöydät käyvät kyllä tylsiksi. Jotenkin sitä kai odottaa jotain spesiaalia aina hotelleilta?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.