Loading...

Terve taas Kuala Lumpur

kuala lumpur kaksoistornit

Haluaisin sanoa, että kuuma ja kostea Kuala Lumpur otti meidät vastaan, kun Cathay Pacificin pyörät iskeytyivät KLIAn kiitotiehen. Mutta KL ei tuntunut kuumalta, mitä ihmettä??

Epäilen, että jetlag on pistänyt elimistön sekaisin, sillä en ole palellut ostoskeskuksissa enkä hikoillut (pahasti) ulkona. Saapuessa aurinko oli pilvien takana piilossa mutta tänään saimme nauttia kirkkaastakin säästä. Ja vähän sitä hikeäkin irtosi tänään…

kuala lumpur liikenne

 

Otimme kentältä taksin sijaan alle KLIA ekspresin (yhden suunnan lippu 35rm, n,9€) KL Sentraliin, josta jatkoimme Monoraililla päätepysäkille Titiwangsaan. KL Sentralilta Titiwangsaan matka maksoi 2,5rm (0,75€). KL Sentralilla oli aivan järkyttävät lippujonot, joten suosittelen samantien ostamaan KL rapid -matkakortin.

kuala lumpur monorail

Tosin niissä lippujonoissa pitää se korttikin ladata mutta kerralla kun lataa reilummin menovettä, niin välttää nämä ruuhkat jatkossa. Vaikea ymmärtää, miksi paikalliset eivät suosi tätä korttia!? Me latasimme 20rm (5€), jolla ajelee jo muutaman päivän ajan!

Hotellilla otimme pikaiset suihkut ja lähdimme tutkimaan lähiympäristöä. Olo oli yllättävän virkeä siihen nähden, että koneessa nukutut tunnit jäivät alle viiteen. Meillä ei oikeastaan ollut mitään hajua mihin ja minne päin kävelimme mutta kunhan harhailimme ympäriinsä.

Hotellin takapihalla kävimme ihmettelemässä paikallista isoa autokorjaamoaluetta ja maa-aineksen lajittelua, jotenkin erikoista nähdä sellaisia hienojen hotellien läheisyydessä. Hetken matkaa käveltyämme “eksyimme” Kampung Barun alueelle, jota on yritetty pitää mahdollisimman aitona perinteisen malesialaisen kulttuurin alueena. Pilvenpiirtäjien sijaan aluella on paljon hawkereita ja toreja. Pysähdyimme syömään kana-riisi-annokset, jotka veivät pahimman nälän pois.

bukit pintang kuala lumpur
farenheit 88 kuala lumpur

Horisontissa näytti nousevan tummat pilvet mutta kadut houkuttelivat enemmän kuin monorail. Kampung Barulta suunntasimme kohti Petronasin kaksoistorneja, vaikka olimme ajatelleet, että pysytään vain hotellin läheisyydessä ja tarkastetaan tutut tornit joku toinen kerta. Mutta oikeastaan oli kiva aloittaa reissu tutuilla jutuilla, ehtii niitä uusia kokemuksia hakea vähän vähemmän jetlagisenakin. Kävimme iltaoluella Pavillionin tutulla ravintolakadulla ja se oli virhe.

ostoskeskus kuala lumpur

kuala lumpur blogi

Alkoholi ja pysähtyminen iskivät päälle ihan järkyttävän väsymyksen, joten pikapikaa kävimme ruokakaupassa hakemassa iltasushit ja suuntasimme hotellille. Nopea pysähdys 7/11:ssa ja katukissoille lepertelyä.

Tosin yksi katukissa osoittautuikin jäätävän kokoiseksi rotaksi, joten ne lepertelyt loppuivat nopeasti. Eli ensimmäiset ällötyksetkin on nähty ja eipä tuo ainoaksi rotaksi jäänyt.

Nukkumatti vei nopeasti mukanaan ja meitä väsytti sen verran, että hotellin aamupala jäi välistä. Mutta ei se haittaa, hyvät yöunet veivät pahimman jetlagin pois ja tänään on taas tutkittu kaupunkia ihan uudella tarmolla. Illalla ajattelimme lähteä katsomaan onko Chinatown  vielä entisensä ja huomenna tarkoituksena on suunnata Petaling Jayan alueelle.

Että sellaista tänne. Jotenkin on vieläkin vaikea kuvitella, että täällä ollaan!

0

You might also like

Comments (8)

 • Aina yhtä mukavaa nähdä reissuhaaveiden toteutumista käytännössä. Niin hartaasti odotit lähtöä ja nyt odotus vihdoin palkitaan. Voin suorastaan tuntea sen kuuman kostean sään mikä on teidät lämpimästi ottanut vastaan. Ihanaa, nauttikaa 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Oikeassa olet, kyllä tätä odotettiin. Eilen illalla satoi kunnolla ja muisti taas mitä se oikeasti kuuma ja kostea ilma on 🙂

 • Jenna / Journey Diary 7 years ago Reply

  Voi että, mua niin houkuttais tutkimusmatka Malesiaan ja muutenkin niille suunnille palloa. Kiva lukee näitä postauksia sieltä 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Täällä riittää tutkittavaa, sitten vielä on Borneon puoleinen Malesia, jonne emme itsekään ole vielä päässeet. On kiva päästä tutkimaan vähän syvemmin paikkoja, kuin ihan pintaraapaisulla 🙂

 • Meri 6 years ago Reply

  Selamat Pagi ja terkut Kuala Lumpurista! Olemme asuneet täällä reilun vuoden ja oli kiva lukea postauksiasi 🙂 Borneota voin lämpimästi suositella (luonto, eläimistö upeat!) – Langkawi ja Perhantianit myös ok, vaikka turismi Malesiassa onkin aika lapsenkengissä, palvelut rajoitettuja ja valitettavasti monet kohteet kärsineet välinpitämättömyydestä ja korruptiosta (öljypamuhakkuut, roskaaminen jne). Penang on ihan jees vaikka viikoksi – kävimme Kuantanissa pitkän viikonlopun verran ja sinne en ehkä enää palaisi, mutta kovasti kaikki suosittelevat mm. Ipohia (paikallisittain tyypillisesti ruoan takia – ei ole kohdetta, josta malesialainen ei osaisi kertoa, että mitä siellä kannattaisi syödä 😉 )

  Kovasti pidämme kyllä Kuala Lumpurista ja onhan täällä toki ihan erilainen elintaso kuin suomessa pari vuotta sitten siellä vielä asuessamme (olimme kiertämässä Kaakkois-Aasiaa ristiin rastiin vajaan vuoden ennen tänne muuttoa) – keli on kanssa plussa. Toivottavasti viihdyitte täällä myös tammikuussa käydessänne 🙂

  Sari 6 years ago Reply

  Ihanaa saada kommentti KL:stä! Jotenkin mystistä, kun juuri selailin sinne majoituksia, syyskuussa tulossa sinne päin! Ollaan mietitty, että mitä muuta tehtäis kuukaudessa kuin Chiang Mai, KL, Singapore ja ??. Penangilla käytiin viime talvena ja se oli kyllä kiva paikka, ehdittiin olla vain 4 päivää, joten se voisi ansaita uuden mahdollisuuden.

  Ollaan käyty KL:ssä niin monta kertaa, etten enää ole pysynyt laskuissa. Silti Batu Caves on vielä näkemättä. Ehkä tällä reissulla?

 • Arla 5 years ago Reply

  Hejsan! Ihana Blogi sulla!
  Olen matkustamassa Kuala Lumpuriin helmikuun lopussa (ekaa kertaa Aasiaan tulossa 😀 )
  Olemme käytännössä ohikulkumatkalla 4päivää ja 3 yötä. Voisitteko asiantuntiat suositella jotakin helppoa aluetta majoitukseen ja oleskeluun? Jos tiedätte jonkun kivan, edukkaan ja uima-altaalla varustetun hotellin niin otamme suosituksia vastaan enemmän kuin mielellämme.
  Kiitos jo etukäteen 🙂
  -Arla

  Sari 5 years ago Reply

  Heippa Arla! Kiitos ihanasta kommentista. Me yövyttiin viimeeksi tosi kivassa Airbnb-kämpässä ihan kivenheiton päässä KLCC:ltä ja kämpän vieressä on BTS, joten kulkemaan pääsee tosi näppärästi. Kyseessä on tämä kämppä, tosin en tiedä kattaako tuon edukkaan määritelmän mutta uima-allas on kyllä huikea 🙂 Ja hostit ihan mielettömän ihania.

  Jos et ole aiemmin Airbnb:tä käyttänyt, niin liittymällä tämän mun linkin kautta saat 30€ edestä Airbnb matkustuspisteitä, joita voi sitten käyttää vaikka muiden varausten maksamiseen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.