Loading...

Tervetuloa meille – Koti Chiang Maissa

Tässä kun on makoillut kotona pari päivää ruokamyrkytyksestä toipuen, niin mistä muusta sitä kirjoittaisikaan kuin kodista. Viime postauksen jälkeen ei oikeasti nokka kauaa tuhissut, kun meillä oli asunto hankittuna.

Olimme jo aiemmin katselleet ihaillen meidän “toimistokahvilan” vieressä ollutta condoa mutta koska se näytti kalliilta, emme olleet kuitenkaan sen tarkemmin paikkaan tutustunut.  Päätin kuitenkin pistäytyä condon respassa kysymässä hintoja, jotka sitten osuivatkin meidän budjettiin ja heiltä löytyi yksi sopivan kokoinen kämppä.

Eipä muuta, kuin näyttö pystyyn ja nopean katselmuksen jälkeen sitten nimeä paperiin.

Pari joustamatonta kriteeriä asetimme asunnolle; 1) wifi, 2) keittiö, tai sen tapainen, 3) erillinen makuuhuone. Tämä kämppä täytti kaikki kriteerit tarjoten vielä extraa. Vuokraan sisältyy langaton netti, siivous kahdesti viikossa, liinavaatteet ja pyyhkeet. Eli kyseessä on serviced apartments condo.

Viime talven asunnossa ei näitä hienouksia ollut, joten rahaa meni siivousvälineiden ja lakanoiden yms. hankintaan jonkin verran. Nyt kulutimme pari tuhatlappusta vedenkeittimeen, blenderiin, muutamiin astioihin, mausteisiin  yms. mukavuustarvikkeisiin.

Muutimme sisään siis lauantaina. Ensimmäisenä yönä nukuin ehkä tunnin, liikenteen melun pitäessä minua muun aikaa hereillä. Talon ohitse kulkee isohko, päiväsaikaan melko vilkas tie mutta ajattelimme sen rauhoittuvan yöaikaan. Onneksi meteli kuului vain lauantai-illan huumaan ja muina päivinä nukkumatin tullessa on ollut rauha maassa.

Aamulla herätyksen tosin hoitaa joku naapureista pamauttamalla ulko-oven täysiä kiinni. Jatkossa voisi ehkä pitää verhoja auki, jotta heräisi auringon noustessa. Se olisi mukavampi herätyskello se.

Mutta niin, kuvathan ne enemmän kiinnostaa, joten tässä tulee pieni galleria kotikuvista heti muuton jälkeen.

Olkkarin luksus, 32" Samsung

Olkkarin luksus, 32″ Samsung

Keittiössä piti vähän vielä parannella jääkaapin sijaintia.

Keittiössä piti vähän vielä parannella jääkaapin sijaintia.

 

Kylppäri on todella tilava ja suihkusta saa halutessaan polttavan kuumaa vettä. Ja hyvällä paineella!

Kylppäri on todella tilava ja suihkusta saa halutessaan polttavan kuumaa vettä. Ja hyvällä paineella!

Kyllä näissä neliöissä jaksoi ruokamyrkytyksen parannella. Ja varmasti viihtyy myös ihan ilman sairauksiakin. Tänään ostettiin visarun-lennot ja vaikuttaa siltä, että täällä pysytellään maaliskuun loppupuolelle saakka.

0

You might also like

Comments (16)

 • Oi Chiang Mai! Mun pitää haastatella tästä sua kun palaatte! Mun nomadihaaveena on kämppäillä täällä joskus jonkin aikaa <3

  Sari 7 years ago Reply

  Tää kaupunki tuntuu olevan kuin tehty siihen. Tällä hetkellä ei ole mitään halua lähteä täältä pois 🙂 Btw lauantaina täällä on Digital Nomad Summit, johon ollaan menossa.

 • Laura R. 7 years ago Reply

  Onnea uuteen kotiin, hyvältä näyttää! 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Kiitti Laura! Hyvältä myös tuntuu 🙂

 • Rimma 7 years ago Reply

  Ihan superi kämppä! Kyllä siellä kelpaa 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Kämppä on ihan kunkku! En lähde pois kulumallakaan 🙂

 • Elina 7 years ago Reply

  Voi vitsi miten ihanalta näyttää! <3

  Sari 7 years ago Reply

  Täällä on ihanaa! Tuu käymään, tehdään sulle joogamatoista vieraspeti <3

 • Hei näyttää tosi mukavalta! Me tullaan sitten jossain välissä tekemään teille tupatarkastus ja käyttämään tuo esitetty kutsu. Kannattaa siis varoa mitä täällä kirjoittelee. 😉

  Sari 7 years ago Reply

  Olette enemmän kuin tervetulleita. Mut sitten tiistai ja perjantai vaan käyvät, kun ne on siivouspäivät 😉 Nähdään pian!

 • Neea 7 years ago Reply

  Onpa siisti kämppä, vaikuttaa siltä että Chiang Maihin on joskus itsekin päästävä käymään. Sulta saaki sitten hyvii vinkkei 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Kyllä mä suosittelen täällä käyntiä ehdottomasti 🙂 Ja vinkkejä saa, jos blogista ei löydy tarpeeksi, niin aina voi laittaa sähköpostia tai viestiä blogin FB-sivun kautta!

 • Just tällainen condo kiehtoisi mua, tasokkaat puitteet ja sijainti (Chiang Mai). Aina on käynyt tällainen irtiotto mielessä… 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Jos voisin, niin ottaisin condon täältä mukaan Suomeen. Tosin voisi tulla hieman kylmä, veikkaan että eristykset ei ole ihan kunnossa… Chiang Maita kyllä suosittelen ainakin osaksi aikaa, jos irtiottoon joskus päädyt 🙂

 • Anja 7 years ago Reply

  Kivan asunnon löysitte, mitä kustantaa kuukaudessa? Tuoreina eläkeläisinä vietettiin viime talvena pari kuukautta (hotellessa ja mökeissä asuen) Samuilla ja Phanganilla Thaimaassa, no miehen mielestä ilmasto liian kuuma:) Tänä talvena kokeiltiin Las Palmasin kaupunkia kolme kuukautta, 40m2 vuokra-asunto 480€/kk, miehen mielestä liian kylmä:) Chiang Main lämpötilat on siltä väliltä, kierreltiin siellä joskus 7 vuotta sitten, tykättiin!

  Sari 7 years ago Reply

  Maksetaan muistaakseni 16 000thb/kk (tämän hetken surkealla kurssilla n.430€). Vuokraan sisältyy wifi, vesimaksu, 2 x siivous/vko, joten mielestäni se on todella kohtuullinen! Siitä syystä tuo condo on todella suosittu ja meillä kävi todella hyvä tuuri, kun saimme peruutetun asunnon. Ainut miinus on uima-altaan puuttuminen mutta siitäkin on selvitty 🙂

  Chiang Main lämpötilat ovat kyllä kivemmat, kuin etelän saarilla. Täällä jaksaa liikkua jalkaisin ihan eri malliin kuin viime talvena Phuketissa. Suosittelen antamaan Chiang Maille mahdollisuuden ensi talvena 😉 Noita vuokra-asuntoja tuntuu olevan tarjolla vaikka kuinka ja ainakin tähän Nimmanin alueelle nousee koko ajan uutta condoa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.