Loading...

Thairuokaa kotikeittiössä – Panang curry

Meikän thairuokahimot eivät ole vieläkään oikein kohdillaan, mutta tämä suosikki kantaa. Ajattelin, jos te rakkaat lukijat haluatte kokkailla kotona thairuokaa niin tämä resepti on niin helppo ja oiva lähestyminen thaikeittioöön!

Tämä resepti on siitä kiva, että ainekset löytyvät ihan lähi S-marketistakin mutta suosittelen silti visittiä Aasia-kauppaan, jos mahdollista. Oma suosikkini pk-seudulla on ehdottomasti Hakaniemen Vii Voan ja nyt espoolaistuttua on tullut käytyä Asian Food Marketissa. Itähelsinkiläisiä sen sijaan hemmottelee Itiksestä löytyvä Thai Orchid Market.

Omasta mielestäni tämä itsetehty on parempaa kuin täällä joissain rafloissa. Se, mikä on autenttisin, on mahdoton sanoa. Resepti on siis peräisin Chiang Maissa käydyltä thairuuan kokkikurssilta.

Tarvitset

2 rkl Panang currytahnaa, esim. tätä

Kasviöljyä

n. 300gr Kanan rintafilettä suikaloituna

2 tkl kookosmaitoa (400 ml)

kalakastiketta

(kookos)sokeria

(chiliä)

5-7 kaffirlimenlehteä

Halutessasi vihanneksia;

esim. sipuli, paprika, porkkana sopii erinomaisesti.

Tee näin

1. Lorauta reilusti öljyä kattilan pohjalle ja nakkaa currytahna sekaan

2. Kun tahna alkaa poreilla, ryhdy sekoittamaan. Älä vaan anna palaa.

3. Kun keittiön valtaa tahnan tuoksu ja mahdollisesti alkaa aivastutamaan,

lisää kattilaan kana ja mahdolliset kasvikset sekä chili.

4. Sekoita, kunnes kana on yltäpäältä currytahnassa ja hitusen kypsynyt. Lisää kookosmaito ja vesi.

5. Laske lämpöä ja anna hiljalleen kiehua n.10 min. Heitä sekaan limenlehdet ja sekoittele tasaisin väliajoin.

6. Mausta kalakastikkeella ja tarvittaessa sokerilla. Maista. Toista. Maista.

Maun pitäisi olla happaman makean tulinen.

7. Kun (kasvikset) ja kana on kypsää, on kastike valmis.

8. Jos haluat kastikkeesta paksua, anna sen porista hieman pidempään.

Loppuun vielä snäpissä kuvattu video asiasta.

 

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.