Loading...

Ti-ti-ti-tioman

Kuala Lumpurin F1-kisojen jälkeen pakkasimme kamamme ja suuntana oli Tioman, jonne pääsee lautalla Mersingin kaupungista. Vinkkien perusteella olimme valinneet Juaran rannan päätöspysäkiksi, sillä siellä luvattiin valkoista hiekkaa ja rauhallista meininkiä.  Kun oli neljä kuukautta viettänyt melko täysillä rannoilla Phuketissa ja sen jälkeen rehannut menemään miljoonakaupungissa, kuulosti rauhallisuus erittäin houkuttelevalta. Emmekä me pettyneet.

Yövyimme Juara Mutiara Resortissa, josta maksoimme muistaakseni 18€/yö/huone. Huone oli pelkistetty, sänky, kylppäri ja tuuletin. Mutta eipä sitä muuta tarvinnutkaan! Tosin lämmintä vettä olisi ollut kiva saada satunnaista useammin mutta hikoilun jälkeen kylmäkin suihku tuntui tarpeeksi puhdistavalta.

Lautta Mersingistä saapuu Tekekiin, joka on ihan täysin toisella puolella Juarasta. Olimme sopineet majoituspaikan kanssa, että hän tulee meidät noutamaan satamasta. Kun pääsimme maihin, paikallinen kundi tuli kysymään minulta, että olenko Sari. Hieman hämmentyneenä myönsin olevani ja esittelyjen jälkeen lähdimme suhaamaan kohti Juaraa.

 

Ja tosiaan, Juaraan ei ihan millä tahansa menopelillä mennäkään. Saaren keskiosa on pelkkää vuoristoa ja välillä tuntui että nelivetokaan ei meinannut jaksaa ylös niitä melkein pystysuoria mäkiä.

Tekekistä kyllä pääsisi jollain paikallisillakin veneillä Juaraan mutta tämä vaihtoehto oli meille helpoin. Ja kyllä sitä mielellään tulikin maata pitkin, sillä ranta aukesi silmiemme eteen, kun kaarroimme majapaikan pihaan. Ylhäällä oikealla on kuva parkkipaikalta.

 

Kävimme samantien vaihtamassa uima-asut ja taisimme kaikki enemmän ja vähemmän torkkua aurinkotuoleilla uintireissujen välissä. Tioman tarjoaa lämmintä ja kirkasta merivettä, juuri sellaista mitä tuollaisella biitsillä sen kuvittelisi olevan.

Ostimme Mersingistä rantalentiksen, ajatuksena päästä vihdoin pelaamaan beach volleyta mutta mitä vielä – hiekka oli niin kuumaa, ettei siitä voinut haaveillakaan. Onneksi pallotella voi vedessäkin ja siinä tarttui mukavasti värikin ihoon.

Pariin ensimmäiseen päivään ei meidän lisäksi rannalla juuri muita näkynyt, se oli jotenkin ihan absurdia mutta high season oli vasta alkamaisillaan.

 

Koska rannalla oli vielä hiljaista, oli ruokapaikkoja hieman harvassa ja monista muista majoituksista jengi tulikin meidän majapaikan ravintolaan syömään. Mehän söimme siellä yhtä iltaa lukuunottamatta joka ilta ja maksoimme laskun vasta pois lähtiessä. Laskun tullessa olin aivan järkyttynyt – kahden hengen viikon ruokailut (3-5 x päivässä) olivat 90€.

Eli Tioman on halpa, vaikka kyse onkin saaresta. Tioman tarjoaa myös paljon aktiviteetteja mutta me keskityimme saarella itsemme kärventämiseen ja rentoutumiseen, joten päiväbudjetti pysyi helposti alle 20€/naama. Ensi keväänä pitää kyllä päästä snorklaamaan ja tutustumaan myös muihin saaren osiin!

0

You might also like

Comments (8)

 • Näyttää ihanalta paikalta ja onpa tosiaan edullista! 🙂

  Sari K. 8 years ago Reply

  Se on! Meille sattui vielä hyvä tuuri sen kanssa, että saatiin olla tosi rauhassa siellä. Tosin ei kai siellä koskaan järin vilkasta ole 🙂 En tiedä sitten saaren muista osista…

 • Neea 8 years ago Reply

  Onpa mukavia reissujuttuja ja hienoja kuvia 🙂 En malta odottaa lisää tarinoita. Itsekin innostuin tuossa jokin aika sitten bloggaamisesta 🙂

  Sari 8 years ago Reply

  Kiitos Neea! Tarinoita varmasti putoilee tasaista tahtia jatkossakin 🙂

 • Sandra 7 years ago Reply

  Hei,
  Eksyin pitkästä aikaa sinunkin blogia nyt lukemaan ja mahtavaa, että tekin eksyitte Tiomanille! Se paikka vie sydämen rentoudellaan 🙂
  Kannattaa ainakin Panuba Bay käydä kattomassa jos sinne joskus eksytte 🙂 Miun blogista löytyy pientä infoa siitä paikasta jos kiinnostutte menemään 🙂

  Sari 7 years ago Reply

  Moikka Sandra!

  Kiitos Banuba Bay vinkistä, uskon, että Tiomanille tulee vielä uudelleen lähdettyä. Sellaista mielenrauhaa en ole muualla kokenut 🙂

 • Kauniita kuvia 🙂 Juara kuulostaa ja näyttää ihanalta paratiisirannalta! Täytyy tutustua tuohon Juara Mutiara Resortiin tarkemmin.

  Sari 6 years ago Reply

  Kiitos Marika! Juara oli ihana, pieni ranta vailla mitään aktiviteetteja (esim. vesiskoottereita tms). Snorkkia ja sukellusta sai muistaakseni järjestettyä tuon resortin kautta. Paikan löytää muuten FB:stä, kantsii sieltä katsoa ainakin kuluvan kuun lautta-aikataulut, sillä ne saattavat vaihdella reilustikin lasku- ja nousuveden mukaan! Me jouduimme jäämään yöksi vielä mantereelle, kun iltalauttaa ei enää mennytkään, kun vesi oli niin matalalla. Ei siis oltu katsottu mistään ‘reaaliaikaisia’ tietoja, vaan luotettu johonkin tietoon netistä, missä sanottiin, että lauttoja menee 3 x pv. Todellisuudessa niitä taitaa mennä joka päivä 2.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.