Loading...

Vuoden 2017 tavoitteita + ladattava tavoitetaulu

Tammikuu vetelee viimeisiään. Teitkö uudenvuodenlupauksia? Miten ovat pitäneet? Somessa ainakin näkyy kovaa uhoa siitä, että kuinka (taas) aloitetaan kaikki puhtaalta pöydältä. Itsekin olen näin tehnyt, mutta huomannut, että mitä isompi muutoksia sitä tekee, sitä vaikeampaa niistä kiinni pitäminen on.

Siksi turvaudunkin tavoitteisiin. Viime vuonnakin jaoin teille tavoitetaulun (voit lukea viime vuoden postauksen tästä) ja tänäkin vuonna on se on jaossa. Jos vaikka haluat pistää ne lupaukset uusiksi, vielä on nimittäin 11 kuukautta tätä vuotta jäljellä. Ihan vaan, jos et ole huomannut 😉

Vuonna 2017 aion

 

Tallenna oma kopiosi taulusta tästä.

 

Oma vuodenvaihde meni Saksassa ja oikeastaan vasta nyt tuntuu siltä, että on oikea hetki istua alas ja miettiä tulevan vuoden tavoitteita. Roadtrip hieman sekoitti tätä ajantajua ja muutenkin Espanjaan sopeutuminen on ottanut oman aikansa.

Miksi sitten pitäisi asettaa jotain ihme tavoitteita?

Samasta syystä sitä tehdään lupauksiakin – halusta muuttaa asioita. Omalla kohdalla tavoitteet kuulostavat paljon positiivisimmilta kuin lupaukset. Usein uudenvuodenlupauksetkin ovat tasoa lopetan karkin syönnin/tupakanpolton/alkoholin käytön. Tällaisetkin asiat on helpompi pitää, kun miettii ensin, millä tasolla asiat on nyt.

Jos syöt päivittäin pussin karkkia, lienee helpompi saada onnistumisen tunteita siitä, jos syö vaikka kerta viikkoon pussin karkkia. Pienillä askelilla saa motivaation pysymään paremmin. Tavoite voisi olla siis “aion eliminoida päivittäisen karkkipussin arjestani”. Sitten voi kysyä itseltään, millä keinoilla pääsen tähän. Keinoja voisi olla esimerkiksi säännölliset ruokailut, terveelliset välipalat ja korvaavat herkut, kuten hedelmät.

Tähän kannattaa vielä lisätä kuukausittainen arviointi ja sitä kautta pienet askeleet kohti onnistumista. Ensin voi muuttaa vaikka karkkipussin suklaapatukkaan, sitten vähentää patukoiden syöntiä ja vaihtaa niitä pikkuhiljaa terveellisempiin vaihtoehtoihin.

Entäs ne omat tavoitteet. No tällaisia kirjasin ylös helmikuusta alkaen:

  • Vuonna 2017 aion antaa osan tuloistani kodittomien kissojen hyväksi.
  • Vuonna 2017 aion lukea yhteensä 52 kirjaa.
  • Vuonna 2017 aion delegoida kotitöitä enemmän ammattilaisille, kuten siivoojalle.
  • Vuonna 2017 aion päivittäin meditoida vähintään 10 minuuttia.
  • Vuonna 2017 aion viikoittain julkaista blogipostauksen itsensä kehittämiseen liittyen.
  • Vuonna 2017 aion oppia puhumaan espanjaa.

Miltä kuulostaa?

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.